Test: Osprey Metron 26 rygsæk

Metron 26 er en helt ny 26 liters “commuter” rygsæk fra Osprey der ikke kun er oplagt til cykelpendleren, men også til hverdagsbrug eller som rygsæk på rejsen.

Vi har testet rygsækken de seneste uger som pendler-taske til og fra arbejde.

Design og detaljer

Metron 26 fås i 2 farver, den klassiske sorte og en flot dyb rød farve, begge er på 26 liter og der er derfor kun farven til forskel. Denne rygsæk er unisex, hvor mange af deres andre modeller er specifikt til enten mænd eller kvinder.

Hovedmaterialet er 500D nylon, et slidstærkt materiale der kan tåle at blive brugt og som er ret nemt at holde rent, da det kan tørres af med en fugtig klud. Rygsækken er ikke vandtæt, men materialet kan godt holde en lille byge ude og står det ned i stænger, så er der indbygget regnslag i bunden af rygsækken.

På fronten er to stropper der kan spændes ind, så man eksempelvis kan opbevare en jakke eller andet i det åbne rum. Der er også en lille lomme foran på rygsækken og umiddelbart over denne finder man “LidLock” som er Osprey’s egne beslag der gør det muligt at montere hjelmen på tasken. Funktionen er smart hvis man pendler på cykel og skal med tog, bus eller lign., eller bare når man rammer kontoret og ønsker et sted at opbevare hjelmen når man ikke er på farten.

Nederst på fronten er en lille strop som kan bruges til at montere en cykellygte på, ligeledes en smart lille detalje!

Øverst er et mindre rum, der er vandtæt. Dette er oplagt til opbevaring af mobiltelefon eller andet som man ønsker nemt at kunne komme til.

Næste rum er forholdsvis stort og består af et stort åben rum, samt mindre lommer i mesh øverst. Her kan man eksempelvis opbevare skiftetøj samt grej til bad og personlig pleje. Der er også en karbinhage hvor nøglerne kan placeres, så bliver de heller ikke væk.

Det sidste rum er stort og dybt, her er en lomme specielt til sko så man ikke sviner tøj og andet i tasken til, samtidig er der en ekstra polstret lomme til computer eller tablet. Lommen rummer uden problemer en klassisk 15″ bærbar computer, samt en iPad eller andet tablet op til 10″.

På den ene side er en lille halv-åben lomme hvor man passende kan opbevare pumpe eller andet man har brug for at kunne komme til nemt og enkelt. I den anden side er en tilsvarende lomme der blot lukkes med lynlås, ingen af lommerne er vandtætte.

I bunden af tasken er det integrerede regnslag gemt, det kan trækkes over tasken for at beskytte mod regnskyl. Regnslaget er grønt, så udover at beskytte mod regn giver det også ekstra synlighed i trafikken.

På bagsiden af Metron 26 er der Osprey’s “AirScape” system der skaber god ventilation til ryggen. Den nederste del har polstring hele vejen over, hvilket giver god mening da det vil være her en del af vægten fra rygsækken hviler.

Pasform og komfort i praksis

Metron 26 har to klassiske skulderremme som naturligvis kan justeres i længden så de passer rytteren. Dernæst er der 2 ekstra stropper øverst på skulderstropperne så kan kan justere hvor højt, eller lavt tasken skal sidde på ryggen.

Omkring brystet er endnu en strop med klikspænde på tværs, og dette har et lille stykke med elastik så det kan give sig, en lille – men smart detalje! Omkring livet er et lidt bredere strop med klikspænde som sikrer at tasken bliver på ryggen. Alle disse justeringsmuligheder gør det nemt at få tasken til at sidde helt rigtig – eneste ulempe er at de løse stropper giver lidt vindstøj når de flagrer i vinden.

Konklusion

Vi har testet Metron 26 som pendler-rygsæk de sidste uger og den fungerer virkelig godt. Tasken er forholdsvis let og har rum og plads nok til at pendle med både skiftetøj/sko, håndklæde og toiletsager samt bærbar computer og forskellige andre småting. Én ting jeg synes er et kæmpe plus er det diskrete design, muligheden for at montere hjelmen på tasken via LidLock og så ikke mindst det faktum at der indeni tasken er et rum til sko. Derudover er der mange gode rum, både inde og ude, så man nemt og hurtigt kan komme til sine ting – og med regnslaget i bunden af tasken er man også “sikret” uanset vejret.

Metron 26 er behagelig at cykle med, selv med fuld oppakning og den rummer alt det jeg har brug for når jeg pendler til og fra arbejde, derudover har den et så tilpas diskret design at den sagtens også kan bruges til hverdag eller rejse som traditionel rygsæk. Den sidder godt på ryggen og når man lige får den justeret ind efter et par ture, så glemmer man næsten man har den på. AirScape ryggen og de perforerede skulderemme gør at man kan komme af med varmen, så den føles ikke specielt varmt at køre med – forvent dog naturligvis at du sveder ryggen mere end uden rygsæk.

Nogle rygsække sidder skidt når man indtager “race position” på racercyklen, men her synes jeg også at Metron 26 klarer sig fint – jeg blev i hvert fald hverken betragteligt langsommere eller blev generet af rygsækken på mine pendler-ture på 20-40 km. med Metron 26. Det eneste der måske generer mig en lille smule, er at tasken (på min ryg) er så bred at jeg ser den når jeg kigger bagud, så jeg skal lige dreje hovedet en smule mere end normalt når jeg orienterer mig bagud. Det skal hertil siges at jeg ikke er specielt bredskuldret og man vænner sig hurtigt til det.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1300,-

Funktionalitet 9
Pasform & komfort 8
Design 9
Pris 7
8.3
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Dama Zero Wind vinterjakke
Dama Sportswear er, som brand, ikke særlig kendt i Danmark – hvilket...
Læs mere
Join the Conversation

2 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.