Test: Osprey Momentum 32

Vi har tidligere set på mange forskellige rygsække her på CykelStart.dk, og langt hovedparten har været små kompakte rygsække til at have det essentielle med på sporet. Her skal vi se på en cykelrygsæk der er tiltænkt cykelpendleren, der skal have lidt af hvert med sig. Vi skal se på en rummelig rygsæk fra Osprey, deres Momentum i en 32 liters udgave.

Design og funktionalitet

Lad mig sige det med det samme, Osprey Momentum 32 er ikke en lille diskret rygsæk. Den har volumen, og kan indeholde alt hvad man har behov for når man pendler til og fra kontoret, og lidt til!

Osprey Momentum 32_01

Når den er fyldt godt op, så fylder den også noget i dybden. Har man ikke så meget med, så kan man “trykke den flad” med de to kompressionsstropper på siden.

Osprey Momentum 32_16

Osprey Momentum 32 er lavet i forskellige typer nylon og har en kraftig neongul farve på indtrækket så man nemt kan få øje indholdet. Den har letløbende lynlåse, med et smart fingergreb. Den har rigtigt mange rum og detaljer, så lad os starte forrest på Osprey Momentum 32 og arbejde os mod rygstykket.

Allerforrest ser vi en plastikplade der sidder på Osprey Momentum 32 med en kraftig elastik. Osprey kalder den for en “LidLock”, og er en fiks måde at spænde hjelmen fast på rygsækken.

Osprey Momentum 32_10

Man trækker pladen ud, og fører den gennem en af mellemrummene i hjelmen, og drejer den 90 grader, og så hænger hjelmen fast på rygsækken. Det er rigtig smart hvis man altså har en type hjelm med åbne mellemrum.

Osprey Momentum 32_08

Det forresten rum er her man får styr på alle småtingene, som lappegrej, en kompakt pumpe, pengepung, nøgler og andet. Rummet er ikke så dybt, men der er fint plads til alle de småting man normalt har med sig. Der er lommer i mesh, en strop til nøglerne og et indvendigt rum der lukkes med lynlås så f.eks. ens pung er ekstra sikret mod tyveri.

Osprey Momentum 32_06

Det næste rum er hovedrummet, det er her der er plads til skiftetøjet, træningstøjet, indkøbene eller andet.

Osprey Momentum 32_15

Også her er der et par mesh lommer til småting, og ellers er det et stort rum. Har har jeg fint fået plads til spinning-tøjet, cykelsko, håndklæde og drikkedunk, uden at rummet var overfyldt. På andre dage har der også været fint plads til lidt indkøb på cykelturen hjem fra arbejde.

Det næste rum er et lille rum der er beklædt med blødt, ridsefrit stof. Det er et lille rum der er perfekt til at opbevare telefonen under turen, og til cykelbrillerne når man er kommet frem.

Osprey Momentum 32_04

Det sidste store rum er godt polstret og er beregnet til en lille laptop (op til 15 tommer) eller tablet. Der er også plads til nogle kabler og en strømforsyning. Også her er der en lynlås lomme i mesh til småting.

Osprey Momentum 32_05

I bunden, forrest er der endnu et rum, det kan bruges til skiftesko eller andet man ikke vil have ind i det store rum. Rummet deler plads med det store rum, men er adskilt så eksempelvis beskidte cykelsko ikke vil svine det andet indhold i tasken til.

Osprey Momentum 32_13

På venstre side, ved hoften, finder vi et lille rum hvor der sidder “liftkort holder” hvor man kan have en nøgle, eller andet siddende man skal have lige ved hånden, men som man ikke vil risikere at tabe.

Osprey Momentum 32_11

Bæresystemet er bygget om et AirScape rygstykke, som er lavet i kraftigt skum med riller, og uden på det et nylon net. Det skulle lede varmen væk fra ryggen under brug. Det virker nogenlunde, men når Osprey Momentum 32 er godt pakket, så sidder den også tæt til kroppen og så bliver man altså varm på ryggen når man kører. På toppen er der et solidt bærehåndtag, og der er også en udvendig mesh lomme i hver side.

Osprey Momentum 32_02

Skulderstropperne er bløde, og sidder godt, og har detaljer lavet i refleksprint. Bryststroppen har en indbygget fløjte i spændet, og hoftebæltet kan spændes af hvis man ikke vil bruge det. Hoftebæltet er ikke polstret, og Osprey Momentum 32 sidder fint på ryggen uden, er min erfaring.

Osprey Momentum 32_03

Skulle vejret vise sig fra den våde side, så har Osprey Momentum 32 også indbygget regnslag i kraftig gul farve med refleksprint, så man kan blive set når vejret er dårligt. Det har sit eget rum i bunden af rygsækken, og sidder fast i rygsækken med en strop, så vinden ikke kan blæse det væk hvis vejret virkelig viser tænder.

Osprey Momentum 32_14

Osprey Momentum 32 er altså en rygsæk med virkelig mange rum og detaljer. Jeg har brugt den i nogle uger, og den har været fin både til træningstøjet, indkøb og alle de småting man skal have med sig.

Konklusion

Osprey Momentum 32 er en rigtig gennemtænkt pendlerrygsæk. Den har rum og lommer i massevis, og detaljer som indbygget regnslag gør at den kan bruges i alt slags vejr. Og den er ikke lavet som en decideret cykelrygsæk, den er også god til almindeligt rygsækbrug, dens design er tilpas diskret. Hvis der er er noget jeg synes der mangler, så kunne jeg godt tænke mig lidt flere refleksprint, synlighed er en god ting i trafikken. Og så kunne jeg også godt bruge et par stropper på ydersiden hvor man kan spænde sin ekstra cykellås fast. Men det er småting, i det store hele er jeg meget tilfreds med Osprey Momentum 32, den holder styr på alle de sager man har med, og der er både plads til lidt basalt cykelværktøj, skiftetøj, og en laptop. Mere kan man vist ikke kræve af en pendlerrygsæk. Havde den lidt flere reflekser, og en mulighed for at spænde sin store cykellås fast uden på, var vi oppe på top karakter. Men vi er trods alt meget tæt på.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1099,-

Funktionalitet 9
Design 10
Pris 9
9.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Lars Lund Olsen
Guide: Kom godt i gang med spinning
Spinning, Bikefit og Indoorbike er alle udtryk der dækker over effektiv motion...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.