Test: Osprey Radial 34

Den nyeste udgave af Osprey Radial 34 er en oplagt rygsæk til cykelpendleren. Den kan rumme hele 34 liter, og har plads til både laptop, tablet og skiftetøj. Vi har kigget på Radial 34 tilbage i 2016, og nu skal vi kigge på den seneste version fra Osprey.

Design

Den nye Radial 34 beholder nogle af de ting jeg godt kunne lide ved den tidligere version. Det er blandt andet den indbyggede “kickstand” så tasken kan stå oprejst af sig selv. Det er ret uundværligt i daglig brug, og jeg bliver faktisk lidt irriteret når jeg bruger rygsække der ikke kan stå oprejst.

Materialet er let men solidt nylon, her i farven “Tan Concrete”. Farven har jeg ikke set på markedet endnu, men forventer den kommer i løbet af sommeren. Tasken vejer ca 1,5 kg, og måler ca 35 cm x 30 cm x 52 cm. Her på venstre side er der en meshlomme der lukkes med en lynlås.

På fronten er der en stor meshlomme, ideel til f.eks. en regnjakke. Under den er der plads til montering af en ekstra baglygte for ekstra synlighed. Der er også en skjult holder til cykelhjelmen, Osprey kalder det en “lid-lock”. Det er en plastikplade der er monteret med en elastik. Man stikker pladen igennem en ventilationsrille i hjelmen, og så bliver den holdt fast på ydersiden af tasken.

Bæresystemet er det ventilerede Airspeed system. Rygsækken bliver holdt lidt væk fra ryggen med et udspændt net, så der er maksimal ventilation og man minimere en våd ryg efter en lang tur. Jeg har i flere år brugt en anden Osprey rygsæk med samme system, og det virker fortrinligt. Selvfølgelig kommer man til at svede, men luftgennemstrømningen gør at man ikke “koger” på ryggen. Systemet er også justerbart så det kan tilpasses ens ryglængde.

Stropperne er skåret godt, og sidder godt om skuldrene uden at gnave. Der er både en bryststrop og et smalt hoftebælte (der kan afmonteres) så rygsækken sidder sikkert, selv når man træder til.

På højre side er der en meshlomme der er halvåben, kun lukket med en lille strop på midten. Den er god til småting man gerne vil have ved hånden under turen.

Da det er en rygsæk rettet mod pendleren, så skal der også være god plads til f.eks. hjemmekonteret, eller indkøbene på vej hjem fra arbejde. Så ved at åbne en enkelt lynlås, så går kapaciteten fra 26 liter, til hele 34 liter.

Det er en genial funktion, da jeg til hverdag har en (forholdsvis) kompakt pendlerrygsæk, og når jeg skal købe ind på vej hjem, så åbner jeg lynlåsen og får ekstra plads til det hele.

Der er to store hovedrum i Osprey Radial 34. Det inderste er det største.

Her er der en polstret lomme til en laptop og en tablet. Min 16″ laptop (Lenovo T15) er nok den største der passer i lommen.

I det store rum er der også en lomme til sko. Tanken er at man kan have skiftesko i den til når man kommer frem, og så kan man have cykelskoene i lommen når man har skiftet. Personligt foretrækker jeg bare at have ekstra sko i en pose i det store rum, så slipper jeg for at gøre tasken ren for skidt og grus fra skoene. Men lommen er der hvis man har brug for den.

Det yderste rum er lidt mindre, og er beregnet til småting. Der er 6 små lommer man kan have sine ting i, og så er rummet i hele taskens dybde.

Her kunne jeg godt tænke mig at der også var en lidt større lomme, for alle de ting der ikke passer i de seks mindre lommer ender i bunden af det ret dybe rum. Men lommerne er fine til f.eks. cykellygter, lidt værktøj, kuglepen og nøgler.

Det sidste lille rum er på ydersiden af tasken, og er foret med non-scratch stof, så det er helt oplagt til at have solbrillerne, eller sin telefon i.

Og da Osprey Radial 34 er en pendler rygsæk, så er der selvfølgelig også et indbygget regnslag der foldes ud fra en lille lomme i bunden af tasken.

Konklusion

Jeg har brugt den forrige version af Osprey Radial 34 (som vi har anmeldt her) som min primære rygsæk i en del år nu, så det var spændende at teste den nye version. Den nye Radial 34 adskiller sig markant fra den gamle. Det er praktisk at man kan lyne den sammen til en 26 liters rygsæk når den ekstra plads ikke er nødvendig. Den kan nemt rumme min laptop og alt det udstyr jeg har brug for til en hjemmearbejdsdag, uden at jeg skal udvide den til 34 liter. Lynlåsene kører let, og kvaliteten af rygsækken virker til at være i top. Og så kan jeg ikke understrege nok, hvor lækkert det er at man kan stille den fra sig, og at den så bliver stående uden at vælte. Den er komfortabel at have på, både på cyklen og når man går med den. Jeg kunne godt have undværet rummet til sko, og så have en ekstra stor lomme til ting i det yderste rum. Men det er også mine eneste kritikpunkter. Osprey Radial 34 overtager pladsen som min primære pendler-rygsæk.

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 9
Design 9
Pris 8
8.7
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Lars Lund Olsen
Test: Tannus massive dæk
Hvis man er afhængig af sin cykel for at komme på arbejde...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.