Test: Osprey Siskn 8 rygsæk

Samlet karakter

Osprey har til den kommende sæson præsenteret en række nye rygsække, bl.a. Siskn/Salida-serien, samme rygsæk, men til henholdsvis mænd og kvinder.

Denne serie består af 2 modeller på henholdsvis 8 og 12 liter, og med denne størrelse er de velegnet til dagsture hvor man ikke har brug for den helt stor oppakning, men stadig gerne vil medbringe en ekstra trøje/jakke, en madpakke og andre småting.

Vi har fået lov at teste Siskn 8 de seneste måneder, så trods at den netop er lanceret kan vi her præsentere et “long term” review af rygsækken.

Design og detaljer

Siskn 8 fås i en sort og en blå farvekombination og leveres med vandblære på 2,5 liter, så der er masser af væske tilgængelig på de længere ture.

Rygsækken er på forsiden udstyret med Osprey’s LidLock, en lille “dims” der gør det muligt at montere hjelmen på rygsækkens forside. Derudover er der et åbent rum hvor man kan opbevare en trøje eller jakke eksempelvis. Nederst på forsiden er en lille strop hvorpå man kan montere en cykellygte.

Siskn 8 har kun ét stort rum og åbningen er stor, så rummet nemt kan overskues hvis man tager tasken af. Indvendigt er der heldigvis både en lomme der lukkes med lynlås, en mesh-lomme med karabin-hage til eksempelvis nøgler og en mindre lomme, med endnu en lomme hvor det er oplagt at opbevare en minipumpe. Derudover er der selve hovedrummet, som nemt rummer både trøje, jakke, en madpakke og værktøj til reparationer.

Taskens indvendige indeling gør det muligt at overskue indholdet, samtidig med at man nemt kan komme til de ting som man skal bruge hurtigt, uanset om tasken kun åbnes i toppen, eller hele fronten lynes op. Med mulighed for at opbevare tingene i enten lynlås-lommen, mesh-lommen eller blot i det store rum, er der mulighed for at lave en god indeling af grejet og man savner ikke umiddelbart plads når man er på dagsture.

Taskens sekundære rum er optaget af vandblære, den er som tidligere nævnt på 2,5 liter og udviklet af HydraPak som er ét af de ledende firmaer indenfor vandblærer.

Bagsiden af tasken er med Osprey’s egen “AirScape” teknologi, hvilket betyder at rygstykket består af 2 sidepaneler og en åben kanal i midten, med mesh over hele ryggen. I praksis betyder denne opbygning at tasken holdes lidt væk fra ryggen og med luftkanalen i midten er det nemt at komme af med varmen – løsningen fungerer virkelig godt og tasken er super behagelig at bære, også på lange ture.

Skulderremmene er udført i en kombination af skum og forskellige mesh-paneler, hvilket igen betyder en god åndbarhed/ventilation, kombineret med en god komfort da remmene er både bløde og aflastende, På skulderremmen er forberedt til at slangen fra vandblæren kan sættes fast, samtidig er der en magnet-holder som holder selve mundstykket på plads, så det er nemt at komme til. Der er ligeledes et brystspænde og et spænde omkring livet som holder rygsækken på plads når det går vildt for sig på sporet. Skulderremmene kan naturligvis justeres nemt via stropperne nederst på remmene.

Siskm 8 er en forholdsvis kompakt rygsæk, der med sine 8 liter er velegnet til dagsture på mountainbiken, den har derfor været med en tur i Hazen i sen-sommeren hvor den er benyttet som rygsæk på vores dagsture fra 09-16. Her er tasken i sagens natur blevet udsat for lidt af hvert, men hver dag er den blevet pakket med værktøj, ekstra slange, en madpakke, energi, ekstra tøj, pumpe og naturligvis væske samt forskellige andre småting.

Rygsækken rummer nemt alt det man umiddelbart har brug for, ligesom de 2,5 liter væske er nok til lange ture på mountainbiken, også i godt vejr! Rygsækken er med sin kompakt profil yderst behagelig, da den sidder tæt til ryggen og med det gode rygpanel samt de ventilerede skulderremme kan den sagtens bruges hele dagen, uden ubehag. Er man ikke vant til at have væske ved hånden som her, vil man også hurtigt værdsætte at man nemt at tage en tår vand uden at skulle fumle efter en vandflaske, ligesom man her kan placere mundstykket på brystremmen’s magnet – så er den altid ved hånden og man slipper for besværlige clips og andet.

Konklusion

Osprey’s nye Siskn 8 er endnu en lækker rygsæk der med 8 liters kapacitet og 2,5 liter’s vandblære har masser af plads til den typiske mountainbiker og dennes dagsture, uanset om det er i Danmark eller udlandet.

Af gode detaljer bør nævnes LidLock så hjelmen kan sidde på taskens forside, ligesom AirScape rygpanelet giver en rigtig god komfort og ventilation. Derudover er den indvendige indeling af tasken faktisk også ret godt, set i lyset af at der kun er ét stort rum at gøre godt med.

Løsningen hvor mundstykket sidder fast på brystspændet med magnet er set tidligere, men det er stadig en super løsningen så man nemt og hurtigt kan få en slurk vand, uden at skulle fumle efter vandflaske, eller rode med clips til montering af slange og/eller mundstykke, for på mountainbiken skal det bare være nemt og hurtigt, så man kan fokuserer på terrænet istedet.

Samlet set en fremragende rygsæk i super kvalitet med mange fede detaljer, her er kræset for tingene, uden at pris stikker af.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 800,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.