Test: Osprey Skarab 30

Samlet karakter

Endnu engang har vi fået fingrene i en rygsæk fra Osprey. Denne gang er der tale om deres Skarab 30, der henvender sig til hiking, men samtidig er ideel til cykelpendleren grundet størrelsen. Rygsækken kan indeholde helt op til 30 liter, hvilket giver god plads til stort set alt, man skal bruge på arbejdet. Skarab kan købes i tre forskellige farver; rød, blå og sort. 

Design og funktionalitet

Designet af Osprey Skarab er sammenligneligt med flere dags-rygsække eller vandrerygsække. Dette design er med til at give ekstra god plads i hovedrummet. Netop hovedrummet er det mest interessante ved Skarab 30, da det stort set er det eneste. Den minimalistiske opbygning af rygsækken gør, at man aldrig er i tvivl om, hvor man har placeret tingene og nemt kan komme til dem. 

Hovedrummet og størrelsen af selve rygsækken kan justeres en hel del, da man kan spænde i alt fire stropper, så rygsækkens største rum bliver større eller mindre. Denne egenskab er med til at skabe mere aerodynamik, såfremt man ikke skal have så meget med. Funktionen er specielt brugbar, hvis man skal have meget med fra morgenstunden i form af madpakke eller håndklæde, men mindre på hjemturen. Justeringen er nem og funktionel, og gør en forskel, hvis vinden er rigtig strid på hjemturen. 

Selvom hovedrummet er det største og mest fremtrædende rum ved Skarab, så er det ikke det eneste. Rygsækken er udstyret med et mindre rum i hver side, hvor man med fordel kan opbevare lappegrej og produkter til badning. 

I toppen, hvor man finder indgangen til hovedrummet, finder man også åbningen til et noget mindre rum, der er velkendt fra Ospreys produkter. Rummet er udført i et materiale, der mindsker risikoen for ridser i solbriller eller (mobil)skærm. Rummet kan med fordel bruges til netop telefon, solbriller eller ur. 

Skarab 30 sidder rigtig godt på ryggen, hvilket blandt andet skyldes bryst- og hoftespænder. Specielt sidstnævnte er rigtig behagelige og giver god støtte under hele cykelturen. Endvidere er hoftespænderne udstyret med et rum i hver side, hvor man med fordel kan bevare handsker eller nøgler, så de er nemme at komme til, når man når destinationen. Brystspændet er også med til at fastholde stropperne, men er udført mere minimalistisk. 

På forsiden finder man den sidste opbevaringsmulighed på Skarab. Her er der tale om en lomme, eller åbning, hvor der ikke er lynlås til. Rummet kan bruges til forskellige ting og kan indeholde en hjelm, såfremt man ikke har alt for mange ting i hovedrummet. Personligt har jeg udnyttet pladsen til at have et par skoovertræk, der nemt kan monteres, hvis regnen skulle komme snigende.

Hvis man bliver ved regnen, skal man ikke være bekymret. Skarab er selvfølgelig udstyret med Ospreys velkendt regnslag, der passer supergodt til rygsækken, så man undgår at ende op med en våd taske. Endvidere er pasformen forholdsvis aerodynamisk, hvilket er værd at tage med, når rygsækken bruges på cyklen. 

Slutteligt er Osprey Skarab udstyret med en supergod og behagelig rygdel. De fleste af Ospreys nyere rygsække er udstyret med deres Airscape system, men dette er ikke tilfældet her. Dog skal man ikke være nervøs for, at sveden ikke kan blive transporteret væk fra ryggen – den kan den nemlig sagtens. Ydermere er hele rygkonstruktionen bygget op om en blød, nubret plade, der giver eminent støtte og behagelig pasform. 

Konklusion

Osprey har igen, igen formået at producere en super stabil og alsidig rygsæk, der kan benyttes til både vandreture og cykling. Selvom Skarab 30 ikke specifikt er fremstillet til cykling, så gør den sig super godt som pendlerrygsæk, da den kan indeholde rigtig mange ting. I sammen ombæring er vægten rigtig lav og ryggen stiv – dog ikke så stiv, at den ikke følger ryggen og sidder godt. 

Skarab 30 er ikke udstyret med Ospreys Airscape system, der eller fungerer vildt godt. Denne rygsæk er dog udstyret med en nubret ryg-del, der både ventilerer og skaber komfort. Jeg vil faktisk mene, at denne kombination er bedre og mere behagelig på cyklen, end det er tilfældet ved Airscape. Endvidere er ventilationsforskellen så lille, at det er værd at vælge komforten, hvis man cykler mange kilometer med rygsækken dagligt. 

Skarab 30 kan hermed varmt anbefales til pendleren, der vil have lidt ekstra plads til tøj, sko eller madpakken. 

Pris

Vejledende pris:; 900,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.