Test: Pirelli Cinturato Velo

Vi må her på redaktionen igen sande, at vi bor i et land med meget omskifteligt vejr. Det er derfor ikke nemt at finde ud af, hvilken slags dæk, der ideelle på denne tid af året. Derfor har vi testet et par all-round dæk fra Pirelli, der kan bruges selv når temperaturen er omkring de 0 grader.

Funktionalitet

Som sagt har vi her fået fingrene i et sæt all-round dæk fra italienske Pirelli. Pirelli er en multinational virksomhed, der har specialiseret sig i at lave dæk til stort set alle køretøjer – herunder også cykler. De har med Cinturato Velo udviklet et cykeldæk, der er yderst slidstærkt og modstandsdygtigt på de våde eller glatte veje. Med deres SmartNET og Armour Tech har skriver de selv, at man får et dæk, der har lav rullemodstand, komfort og sikkerhed i forhold til punkteringer. Ydermere er disse dæk velegnet til korte intense ture såvel som lange ture.

Vi har testet dækket i flere forskellige vejrsituationer, dog mest på våd/fedtet vej, da vejret stort set ikke har tilladt andet. Selvom dækket er fremstillet til stort set alle forhold, er det ikke noget man bemærker i forhold til hastighed. Gennemsnitshastigheden har været stort set den samme sammenlignet med et par Schwalbe Kojak 35c dæk, der er helt “glatte”.

Dækket er mestedels blevet testet på almindelig landevej, men har også været på grusstier- og veje, hvor holdbarheden har været på prøve. Vi har testet dem i de seneste par måneder helt uden punkteringer, hvilket må siges at være særdeles godkendt, forholdene taget i betragtning. De våde vinter-veje er med til at øge risikoen for at ramme småsten og stykker af flintesten, der oftest er en af de værste fjender for en cyklist.

Det er svært ikke være begejstret for Cinturato Velo, da man får et rigtig godt dæk, der kan klare de fleste underlag. Især er det anbefalelsesværdigt i disse tider, hvor Gravel-cyklen vinder mere og mere frem. Det rart at have et dæk, der kan holde en høj gennemsnitshastighed på landevejen, men samtidig kan klare en tur på mere ujævnt underlag. Endvidere passer Pirellis dæk supergodt til de danske vejrforhold om vinteren, hvor man ikke kan vide sig sikker på noget som helst og hermed ikke behøver at skifte dæk i tide og utide. Det er klart, at der er en større rullemodstand på disse dæk, end dem man ville vælge til sin sommer-racercykel, men ønsker man at køre året rundt, så er Pirelli Cinturato Velo et rigtig godt bud.  

Som det ses på billedet nedenfor, er der lavet en graf over Cinturato Velos forskellige aspekter, der passer meget godt overens med vores opfattelse af dækket.

Konklusion

Grundet den lave risiko for punkteringer, er dækket ligeledes et god bud på et pendlerdæk, der skal kunne klare lidt af hvert. Det er vigtigt for de fleste, at kunne møde til tiden i skole eller på arbejde, hvorfor der ikke er noget mere irriterende end punkteringer. Punkterings-raten sammenholdt med dækkets kvaliteter i forskellige vejrforhold gør, at Cinturato Velo står stærkt feltet over gode og pålidelige dæk til hverdagsbrug og vinterdæk. Samtidig er dækket sat til en god pris – især hvis man tager alsidigheden i betragtning.

Pris og tilgængelighed

Set til priser fra 349,-

Køb


9 Funktionalitet

7 Rullemodstand

10 Punkteringsrate

9 Vejgreb

9 Komfort

8.8
Mere af Mathias Busk Sælgen

Test: EKOI LED Cykelhandsker

Ekoi er et fransk cykeltøjsmærke, vi har et rigtig godt samarbejde med....
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.