Test: Pirelli P Zero Velo 4S

Samlet karakter

Pirelli er stadig en forholdsvis ny spiller på markedet, når det kommer til cykeldæk. Tidligere i år har vi testet P Zero Velo og P Cinturato Velo, der er gode til forskellige vejforhold. P Zero Velo er beregnet til den danske sommer, når landevejene er tørre, men P Cinturato Velo passer til forskellige vejrtyper.

Nu er tiden så kommet til P Zero Velo 4S, der egner sig rigtig godt til alle 4 årstider, men samtidig kan bruges til forskellige vejforhold, hvilket passer superfint ind i tiden, hvor gravel bliver mere og mere populært.

Specifikationer

  • Farve: Sort med blå markeringer
  • Vægt: 220 g
  • Type: Foldedæk uden kanttråd
  • Punkteringsbeskyttelse: Aramid Belt + Aramid Pulp
  • Gummitype: Smartnet Silica
  • Slidstyrke: Middel
  • Anbefalet dæktryk: 8,7 bar / 125 PSI

Funktionalitet

I de mørke, våde og kolde efterårs måneder har vi testet P Zero Velo 4S, hvilket blot er en af årstiderne dækket er beregnet til. Mønstret på dækket bærer selvfølgelig præg af slidstyrke og vejgreb, hvorfor man finder et solidt mønster hele vejen rundt, der skal være med til at fastholde dig på to hjul og undgå en tur i asfalten. P Zero Velo 4S kan sagtens bruges hele året rundt, hvis man eksempelvis bruger det på en pendlercykel, hvor rullemodstanden ikke er allermest afgørende. Rullemodstanden er på sin vis udmærket, men man kan sagtens mærke, at dækket har godt fat i vejen, hvilket også er førsteprioritet her.

Dækket er slidstærkt via Pirellis Smartnet Silica gummi og yderligere punkteringsbeskyttet med Pirellis Aramid Belt og Aramid Pulp, der er en del af gummebelægningen og yder stor sikkerhed i forhold til punkteringer. Hertil kan det tilføjes, at ville endnu ikke er punkteret i den tre måneders testperiode. I testperioden har dæktrykket været på 8 bar +/-, hvilket er en smule under det anbefalede 8,7 bar, men grundet lav vægt og et ønske om højere komfort, er dette valg foretaget. Det testede dæktryk har været superfint og komfortabelt. Det komfortable element er yderst vigtigt, når dækket bruges til pendling, hvor komforten helt klart vægtes over rullemodstand.

P Zero Velo 4S er ikke blot et landevejsdæk, der gør sig godt til pendling. Det kan også bruges til vinterraceren, hvis man ønsker et godt vejgreb, eller på gravelcyklen. Vi har testet dækket i alle forhold, hvor et par grusveje er blevet forceret uden problemer, dog kan de 25mm give en smule problemer, hvis underlaget bliver for blødt.

Som det er tilfældet ved alle Pirellis dæk, så det dette dæk meget nemt at på- og afmontere, hvilket i særdeleshed er en fordel, når cykler i alt slagsvejr. Det kolde vejr gør, at man helst skal skifte slange i en vis fart, såfremt man ikke vil blive alt for kold. Her er Pirellis dæk yderst brugbare, da gummiet er meget blødt og medgørligt.

Konklusion

Som vi tidligere har været inde på, så er Pirelli helt sikkert kommet for at blive i cykelverdenen. Det er klart, at al deres erfaring fra motorsport og dækindustrien generelt kommer dem tilgode. Pirelli P Zero Velo 4S kan varmt anbefales til både pendleren, vintercyklisten eller landevejsrytteren, der ønsker lidt mere punkteringsbeskyttelse og vejgreb. De 4S står reelt for 4 seasons, hvilket stemmer meget godt overens med dækkets formål. Det kan altså bruges året rundt.

Pris og tilgængelighed

Pris: 369,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.