Test: Pirelli Scorpion Mixed MTB dæk

Pirelli er indenfor mountainbike verdenen slet ikke kendt, men nu er de gået all in på at lave nogle fede MTB dæk. De har i 2018/2019 udviklet en ny gummi blanding de kalder for Smart Grip Compound, der både skal være med til at give bedre greb og højere fart. Vi har været så heldige at få nogle sprit nye modeller til test i deres mixed kategori, hvor de både har et fordæk og et bagdæk. Jeg er spændt på at se hvor godt det ruller og kigge mere på grebet i dækkene.

Udvalgte specifikationer

  • Diameter: 29″
  • Brede: 2,2 & 2,4″ (Vi har testet 2,2)
  • TPI: 120
  • Tubeless ready: Ja
  • Vægt: 695g

Scorpion Mixed dæk fås både kun i 29″ men i to breder 2,4″ og 2,2″ hvor af det er 2,2 vi har testet. Scorpion Mixed er det dæk der nok betegnes som et Allround dæk, jeg vil mene det både kan bruges som sommerdæk og efterår, men vinterdæk det er det ikke. Der mangler der nogle større knopper, for at holde grebet. Der skal man over i det dæk der hedder Scorpion Soft, med mindre man man som nogen ryttere kun kommer i skoven når det har været tørvejr i minimum 14 dage, så holder man bare på med mixed dækket.

Scorpion mixed fåes i to forskellige modeller, et almindeligt mixed og et Scorpion R mixed, som er direkte beregnet som et bagdæk.

Når jeg cykler i skoven har jeg ca. 8 km landevej ud til skoven inden jeg kommer på grusveje, skovstier og MTB spor. Så de er blevet testet til lidt af hvert, og de ruller rigtig godt taget i betragtning af at det er et dæk der har lidt større knopper, end et hurtigt XC dæk. Udover turene herhjemme i vores danske skove havde jeg dem på i Harzen, hvor der blev kørt en masse rødder og masser af klipper, hvor stenene er virkelig skarpe. Nogen gange tænkte, at det var utroligt at de kunne holde til at blive tortureret ned over alle de klippestykker på nedkørsler, uden af punktere en eneste gang. De er blevet testet i vores helt tørre sommermåneder og i de våde sommerdage hvor det har regnet en del. Jeg vil egentlig gerne slå et lille slag for at når himmel og hav står i et, så anbefaler jeg at man fanger nogle grusveje istedet og give sporet noget hvile. Når sporet bliver kørt fuldstændigt op, bliver det aldrig helt godt igen, og alle trailbuilders kæmper maks for at holde sporene kørbare for os. Men med ovenstående i mente så skulle de jo testes i mudder, og de gør det egentlig okay i let mudder også, men hvis det hele bare er et stort mudderhul, så vil jeg nok anbefale Scorpion Soft dækket.

Scorpion Mixed kan sagtens bruges til både fordæk og bagdæk, knopperne er lidt blødere end på det der er beregnet til bagdæk. Når knopperne er en smule bødere betyder det også bedre greb.

SmartGrip Compound

Pirelli har lavet Intens forskning og udvikling, og med udviklingen af SmartGRIP-kompound, som er en innovativ banebrydende gummiblanding. Denne højteknologiske gummiblanding er et produkt af oplevelser, der indsamlet fra off-road racing-løb hvor Pirelli er en af de førende producenter over hele verden, både til 2 og 4 hjul. En blanding, der tilbyder absolut greb, holdbarhed og glathed.
SmartGRIP skaber et dæk med enestående ydeevne på både vådt og tørt terræn.

Konklusion

De sidste par måneder har jeg fået rullet en del km, og jeg kan sige at dette dæk ruller vildt godt. Man har et fantastisk greb i svingene, på rødderne og på klipperne i Harzen. På min tur til Harzen kværnede Pirelli Scorpion dækkene bare rundt i svingene, hen over klipperne og rødderne og man kunne bare mærke hvor godt de bed fast i underlaget.

Rullemodstanden er også i den gode ende. Da jeg tit ruller 5-8km landevej inden jeg kommer på grusveje/MTB spor. Jeg føler at de ruller lige så godt som nogle hard core XC dæk til tørt underlag. Jeg vil skyde på jeg har rullet 6-800km på dækken, og man kan faktisk ikke se på dem at de har kørt, på trods af en del landevejs km til og fra skoven. Men tror helt sikkert at det er fordi bagdækket er beregnet til at sidde bag på.

Jeg glæder mig til foråret igen, med høj sol og tørre spor, hvor man bare kan smide cyklen ind i svingene og bare føle at dækkene gør arbejdet for at hold fast i gruset under cyklen.

Da det er første gang Pirelli laver MTB dæk er det selvfølgelig første gang for mit vedkommende på Pirelli dæk, men kan sige at det formentlig ikke er sidste gang jeg prøver nye dæk fra Pirelli.

Hvis du er på udkig efter nogle nye Alloround dæk, så kan jeg varmt anbefale at kigge nærmere på disse Pirelli Scorpion Mixed dæk. De er super gode, og bider virkelig godt fast i underlaget.

Pris og tilgængelighed

Set til priser fra 399,-

9 Design

9 Rullemodstand

10 Greb

8 Vægt

8 Pris

8.8
Dette indlæg er tagget med
, , ,
Mere af Troels Ennemark Høiriis

Aarhus Mountainbike Challenge 2017

Aarhus Motion var igen i år vært for Aarhus Mountainbike Challenge, hvilket...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.