Test: Plantronics BackBeat FIT 3100

Plantronics har haft god succes med Deres BackBeat-serie, en serie af headset der er udviklet til trænings eller aktiv brug. Serien har nu fået et nyt medlem i form af FIT 3100 – et truly wireless headset som er både vandtæt og svedresistent.

Vi har testet det godt og grundigt de sidste par uger!

Plantronics BackBeat FIT 3100

Hvad er der i kassen?

I kassen til BackBeat FIT 3100 finder man følgende:

  • Plantronics BackBest FIT 3100 headset
  • Etui til opbevaring og opladning med indbygget batteri
  • USB ladekabel
  • Vejledning/manualer

Se vores unboxing video nedenfor.

Design og funktionalitet

BackBeat FIT 3100 består af selve “ear-buds” og på denne er en blød bøjle som sørger for at hovedtelefonerne bliver i ørerne, selv under sport og aktivt brug. Den bløde bøjle er super fleksibel og passer derfor uanset om man måtte have små eller støre øre.

Selve ear-bud’en er af in-ear typen og en lille bøjle på denne holder ear-budden fast inde i selve øret. Det fungerer virkelig godt modsat de ear-buds som sidder direkte i øret og ikke holdes fast på anden vis, de har det med at smutte ud for undertegnede. Den del der går ind i øret er ikke udskiftelige og der medfølger ikke, som man ofte ser, flere størrelser – heldigvis passer den til undertegnede der normalt vil bruge small/medium.

Vægten på headsettet er virkelig lav, kun 22 gram, så man bemærker praktisk talt ikke at man bærer dem.

BackBeat FIT 3100 er designet således at det tåler både sved og vand, det er IP57 certificeret, så det kan bruges til hård træning, lige så vel som en cykeltur eller løbetur i regnvejr.

Batteritiden er angivet til ca. 5 timer, derudover giver ladeetuiet yderligere 2 opladninger, dvs. 15 timer i alt inden man skal forbi en stikkontakt. Ladeetuiet er praktisk da det både fungerer som etui/opbevaring af headsettet, samt opladning. Etuiet har et microUSB stik som bruges til opladning og indvendigt er der mulighed for at se aktuel batteristand ved at trykke på en enkelt knap – snedigt!

Betjeningen af headsettet er ligeledes ret enkelt, de tilsluttes trådløst via Bluetooth og musikken kan derfor naturligvis styres via smartphone, tablet eller lign., men der er også mulighed for at bruge headsettet, via Backbeat app’en kan man tilpasse headsettet og bestemme hvilken funktion “MyTap” touch-knappen på headsettet skal have, mens det også blot kan bruges til at skrue op og ned for volumen, alt efter hvad man ønsker.

Via BackBeat app’en der kan hentes kvit og frit, er der også mulighed for opdatering af headsettet, ligesom navnet kan ændres – det kan kan være praktisk hvis man har mange bluetooth enheder.

Plantronics BackBeat App

Pasformen er virkelig god, de sidder perfekt på undertegnede og er på intet tidspunkt faldet ud af ørerne. De er primært benyttet på hometraineren hvor den har fået fuld gas på Zwift i både træning og løb. In-ear delen er konstrueret således at den ikke lukker 100% tæt i øret, det betyder at man stadig kan fornemme hvad der sker omkring en – hvilket jeg synes er en rigtig god ting, særligt hvis man benytter dem udendørs, hvadenten det er på cykel eller til løb. Det sætter dog også noget større krav til selve højttalerenheden, og det har Plantronics bestemt løst – for de spiller virkelig godt! Jeg har udsat BackBeat FIT 3100 for lidt af hvert, men primært moderne popmusik og ikke mindst techno/dance-musik med høj intensitet, sidstnævnte er nok der hvor BackBeat FIT 3100 gør sig bedst, for de er en smule “bass-tunge” og der er ikke umiddelbart mulighed for at justere sig ud af dette via app’en.

Konklusion

Til træning og aktivt brug er BackBeat FIT 3100 helt geniale, du får god lyd, super pasform og komfort, sammen med en ret lang batteritid, dertil bør nævnes et lækkert etui der også fungerer som oplader og så er de designet således at man stadig kan høre sine omgivelser, uden at skulle skrue helt ned for musikken. Sidstnævnte er bestemt ikke uvæsentligt hvis man benytter dem udendørs i trafikken! Som en side-genvist kan BackBeat FIT 3100 naturligvis også bruges til telefoni, da det har indbygget mikrofon.

BackBeat FIT 3100 kan ydermere bruges i al slags vejr da de er både vand og svedtætte, så man kan roligt tage dem med på cykelturen, eller i træningscentret hvor sveden måsker hagler af en.

Under de sidste ugers test har jeg oplevet enkelte, meget kortvarige udfald, hvilket jeg mener er acceptabelt og som bestemt ikke ødelægger det generelle indtryk. Udfaldene har været på under 1 sekund og det er måske sket 3-4 gange i løbet af ca. 20 timers afspilning.

Køb dem hvis du vil have trådløs lyd i top-klasse, en god pasform og lang batteritid!

Pris og tilgængelighed

Set til 1179,-

Køb Plantronics BackBeat FIT 3100

9 Funktionalitet

9 Lyd

10 Pasform

7 Design

7 Pris

8.4
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Christensen

Test: ABUS Moventor cykelhjelm

Moventor fra ABUS er en af deres mellemklasse cykelhjelme til mountainbike-brug, selvom...
Læs mere

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.