Test: Plantronics BackBeat FIT 6100 hovedtelefoner

BackBeat FIT-serien fra Plantronics har efterhånden vundet godt indpas hos sportsudøverne der ønsker god lyd når de løber, cykler eller træner generelt og vi har også tidligere testet og anmeldt BackBeat FIT 3100 som fik mange rosende ord med på vejen.

BackBeat FIT 6100 er seneste model i række, og her er tale om et klassisk tråløst over-ear headset som, grundet størrelsen, bedst egner sig til mere statisk træning, eksempelvis træning i fitness, cykling på hometrainer eller lign. Til ex. løbetræning vil jeg klart anbefale et mindre og lettere headset.

BackBeat FIT 6100 er lavet til sport og aktivt brug, hvilket bl.a. betyder at det er IPX5 godkendt, så det tåler vand og sved. Derudover er det udført i materialer der kan tåle at blive brugt og er nemt at tørre af efter brug.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder man:

  • Plantronics BackBeat FIT 6100
  • microUSB kabel til opladning
  • Minijack kabel til “kablet” brug
  • Vejledninger

Se vores unboxing af BackBeat FIT 6100 nedenfor.

Design og funktioner

BackBeat FIT 6100 fås kun i én farvevariant og den er sort med “camo” mønster på bøjlen der går henover hovedet. Ørebøfferne er udført i kraftig plast og selve bøjlen er udført i metal, det betyder at den er ret kraftig og ikke så nemt knækker. Headbandet er udført i et materiale der virker ret slidstærkt og er super nemt at tørre af, samtidig er det perforeret for maksimal ventilation. Headbandet kan også “strammes op” for bedre fit hvis man bruger det til sport med højere intensitet – skal man bruge dem til hverdag, løsnes de blot igen.

På ørebøfferne er monteret nogle lækre bløde puder med kunstlæder, igen for at det skal være super nemt at holde rent – da de også blot kan tørres af efter brug. Der er monteret 40mm enheder her, og da de er af over-ear typen er der en naturlig reduktion af støj udefra. Plantronics har dog valgt at integrere en feature kaldet “Awareness Mode”, med denne aktiveret kan man nemmere kommunikere med træningsmakkeren, eller høre trafikken hvis man træner udendørs. Man kan vel kalde det en slags omvendt Noise Cancelling, da udefrakommende støj her forstærkes, istedet for at mindskes. Funktionen fungerer ret fint, men er dog ikke en funktion jeg har benyttet – da jeg synes den har være overflødig da de primært er benyttet på hometraineren.

Tilbage til ørebøfferne, for her finder man bl.a. stik til opladning via microUSB, knap til tænd/sluk af “awareness mode”, on/off knap samt touchpanel yderst hvor man bl.a. kan pause musikken, skifte nummer og lign. Via den tilhørende app er det endda muligt at have en “custom” kommando som aktiveres når man bruger touchpanelet, eksempelvis at starte/stoppe stopuret.

BackBeat FIT 6100 kommunikerer trådløst via bluetooth, hvilket betyder det kan bruges med nærmest alle enheder, fra smartphones, til bærbare pc’er og tablets. Det indbyggede batteri, der oplades via microUSB stikket, giver op til hele 24 timers spilletid – det er ret vildt! Derudover er der mulighed for hurtigopladning, hvilket betyder at en opladning på kun 15 minutter giver 6 timers spilletid – super praktisk hvis man ikke har fået ladet dem op om morgenen inden man tager afsted, eller om eftermiddagen når man skal til at hjem fra job eller studie. Der er indbygget mikrofon, så hovedtelefonerne kan også bruges til trådløs telefoni.

Headsettet vejer ca. 240 gram og er dermed ingen letvægter, dog er det stadig ikke et “tungt” headset i over-ear katergorien. Som en lille bonus, så kan det foldes sammen for nem opbevaring i sportstasken eksempelvis.

Pasform og lydkvalitet

BackBeat FIT 6100 sidder overraskende godt på hovedet, selvom jeg har et ret lille hoved. Ørepuderne er virkelig bløde og smyger sig omkring ørerne for at skabe en tæt pasform. Bøjlen har også en tilstrækkelig polstring til at være meget behagelig og så er ørebøfferne monteres sådan på bøjlen at de også tilpasser sig brugeren. Vægten på de 240 gram har ikke for mig været et generende element, men som tidligere nævnt er de også primært brugt på hometraineren og ellers i hjemmet til almindelig brug.

Plantronics har lavet lydprodukter i mange år og det fornemmer man straks når man starter musikken, for BackBeat FIT 6100 spiller virkelig godt. Der er godt styr på musikken, med masser af detaljer og så kan de også spille ret højt. De bløde over-ear ørebøffer gør at man får en lækker omsluttende oplevelse hvor en del af den udefrakommende støj filtreres fra – så man kan koncentrere sig om musikken, og træningen ikke mindst!

Jeg har primært lyttet til musik med masser af gang i, høj BPM og god bass – træningsmusik efter mit hoved og her gør BackBeat FIT 6100 det virkelig godt – bassen er dyb, men uden at detaljerne i musikken udviskes og så kan de sagtens bruges til andre musikgenrer.

Konklusion

BackBeat FIT 6100 er et super sæt hovedtelefoner til dig som er ret aktiv og gerne vil have god lyd mens du træner i fitness eksempelvis. De store ørebøffer med 40mm drivere sikrer en super lyd, mens de bløde ørepuder og headbandet sikrer god komfort. Med en batteritid på op til 24 timer er det heller ikke nødvendigt at oplade hver dag og det er et stort plus i min bog.

BackBeat FIT 6100 fås til omkring 1500,- og til de penge synes jeg faktisk man får ret god værdi for pengene. Lækkert design og god kvalitet, super lyd og et design der kan tåle at blive brugt. Lig hertil en imponerende batteritid og flere smarte features, og så har man et solidt produkt!

Grundet størrelse og vægt vil jeg ikke umiddelbart anbefale BackBeat FIT 6100 til løb, men til træning i fitness, på hometrainer eller lign. er det helt genialt!

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 1500,-

8 Funktionalitet

9 Lydkvalitet

9 Komfort/Pasform

8 Pris

8.5
Mere af Noel Juul Christensen

BIKE PRO SCREAM Unboxing

Vi har netop modtaget BIKE PRO SCREAM fra Batteribyen.dk som kommer til at indgå...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.