Test: Polar H7 pulsmåler

De fleste af os har nok en eller anden form for smartphone. Den har masser af regnekraft, så hvorfor ikke benytte den som træningscomputer? Har den GPS så er det nemt at måle afstand, hastighed og se den tilbagelagte rute. Men den kan ikke måle hvor meget energi man har brugt på træningen. Det kræver en pulsmåler. Jeg har testet en smart en af slagsen fra Polar, nemlig deres model H7.

Design og funktionalitet

Polar H7 er designet som en klassisk pulsmåler man spænder rundt om brystet. Den er vandtæt, og tænder i det øjeblik man klikker den fast på bryststroppen. Pulsstroppen og pulsmåleren bliver klikket sammen ved hjælp af to trykknapper som vi også kender det fra tøj og andet.

LLO_7426_Lars

LLO_7425_Lars

Selve stroppen er meget behagelig at have på, den er elastisk og nem at indstille så den sidder tæt. Der hvor stroppen skal have kontakt med huden er den belagt med to områder med elektrisk ledende gummi. Det gør at den nemt får god kontakt, og holder kontakten når huden bliver svedig. Den kradser ikke, og føles ikke ubehagelig under brug.

LLO_7428_Lars

Selve senderen har en kompakt størrelse og tilpas lav vægt til at man faktisk glemmer man har den på efter ganske kort tid. Der hvor Polar H7 skiller sig ud fra andre pulsmålere, er at den sender signalet både via Bluetooth 4.0 (Bluetooth Low Energy) OG via GymLink standarden. Og den gør det samtidigt, så det er muligt at koble H7 til sin telefon, og samtidigt få data fra H7 vist på de fitnessmaskiner (og spinningcykler) der understøtter GymLink.

LLO_7424_Lars

Jeg har brugt Polar H7 i tre ugers tid nu, og jeg er ikke stødt på nogle problemer med at parre den med min iPhone via Bluetooth 4.0, og den bliver også nemt fanget af computeren på spinningcyklen i det lokale fitnesscenter. Fordi at Polar H7 benytter Bluetooth, så er der stort set frit valg på fitness app hylden, men jeg vil dog gerne give Polar Beat min anbefaling. Det er gratis og har profiler for stort set al motion og er nemt at gå til.

Træning med pulsmåler betyder at man nemmere kan se forbedringer i konditionen, og så er jeg også overbevist om at man lige giver sig lidt ekstra når man kan se at der er lidt puls-overskud.

Konklusion

Polar H7 er en forholdsvis billig måde at få sin pulsmåling ind i sin telefon, som derefter kan bruges som en kraftig træningscomputer. Træner man i fitnesscenter så er der stor chance for at udstyret understøtter GymLink, og så kan man få præcis feedback på sin træning med det samme. Begge dele gør at man kan presse sig selv lidt mere, og man får et billede på ens fremgang. Polar H7 lover en batteritid på 6 måneder, men jeg tror det er meget afhængig af brugstiden. Batteriet er nemt at skifte, man bruger en mønt til at åbne dækslet på senderen, og batteriet er et standard CR2025. Jeg er meget tilfreds med Polar H7, det er behageligt at have på, og det er rigtig fikst at det sender Bluetooth og GymLink samtidigt.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 549,-

Fås bl.a. hos Sportmaster og Sport24

Funktionalitet 10
Design 8
Pris 8
8.7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Lars Lund Olsen
Test: Reelight RL720 magnetlygter
Vi har før set på lygter fra danske Reelight, vi har nemlig...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.