Test: Ravemen PR800 forlygte

Lygtesæsonen går så småt på hæld, men vi har lige en sidste lygte fra Ravemen, der er et nyt brand hos Cykelgear.dk. Senest havde vi en smart baglygte til test fra Ravemen, der fik fine ord med på vejen. I denne omgang er der tale om en forlygte, der ligger i den kraftige ende af skalaen. 

Hvad er der med i pakken? 

  • Ravemen PR800 forlygte
  • Mini-USB laderkabel 
  • Fjernbetjening med mini-USB 
  • Beslag til fastgørelse på styr 

Batteriets levetid ved forskellige funktioner 

ModeBrightness levelLumen outputRun time – hours
Road – Dual LensHigh4002.8
Middle2007
Low10013.5
Eco5019
DayFlash10022
Trail – HiLo beamHigh8001.5
Middle3505
Low15011
Safety flash800

Design og funktionalitet 

Ravemen producerer alskens cykellygter, der henvender sig til både pendler, landevej og mountainbike. Ravemen PR800 som vi har til test her, er en hybrid-lygte, der kan bruges til lidt af hvert. PR800 er nemlig udstyret med to forskellige lysfunktioner der tæller en Road Dual lens, som med fordel kan bruges, når man cykler på landevejen og vil have et godt overblik, mens der også er en Trail funktion, der egner sig rigtig godt til skov eller grusstier. 

Med et max på 800 lumen ved trail funktionen, må man sige, at Ravemen PR800 er kraftig nok til det fleste opgaver på grus. Hvis man skal have den med i sporet, vil jeg nok anbefale, at man har en ekstra lygte, så man får et lidt bedre overblik – sikkerhed frem for alt. På landevejen fungerer de forskellige funktioner supergodt, og man kan snildt bruge lygten i både dagslys og i mørke, uden at genere bilisterne. Ofte kan lygterne blive så kraftige, at det bliver et problem for modkørende, men her er Dual linsen med til at give et mere dæmpet lys – smart tænkt af Ravemen. 

Ser vi på skemaet over batteritid, så er der relativt lang batteritid ved de fleste funktioner. Her kan forventes helt op til 22 timers batteritid ved Dayflash, som er rigtig fin at bruge i dagslys. Herudover kan lygten holde ca. 1.5 time ved de 800 lumen, som er meget pænt og typisk for lygter i denne størrelse. Ravemen har dog et lille trick i ærmet, da man kan genoplade lygten på farten med en powerbank. Det er en supersmart funktion, hvis man kører lange ture på eksempelvis gravel, hvor det er vigtigt at have et godt overblik over vejens forløb. 

Via de to porte bagerst på lygten, er det ikke blot muligt at genoplade lygten ved hjælp af en powerbank. Det er også muligt at genoplade eksempelvis en Iphone via en USB-port. Hermed er lygten både en lygte, der kan bruges med powerbank eller som powerbank. Igen en super funktion, der gør lygten attraktiv for de, der cykler lange ture, hvor det kan være nødvendigt med ekstra batteritid. 

Ravemen PR800 er produceret i hård plast og aluminium, der giver lygten en rigtig god holdbarhed og samtidig giver mulighed for transport af varmeopbygning. De grå og sorte farver giver et ultra stilrent look, der passer til de fleste rammer. Det fine look skabes af materialerne, der også har en negativ side – vægt. Det er ikke meget den vejer, men alligevel en del, hvis man vil bruge den som lygte til træning i dagslys og går meget op i vægt. Funktionerne taget i betragtning, så er vægten det hele værd. 

Slutteligt har Ravemen PR800 endnu en funktion, der gør det muligt at betjene lygten med en fjernbetjening. Fjernbetjeningen kan placeres tæt på håndtaget, så man ikke behøver at flytte hånden, hvis man vil skifte funktion. Jeg vil sige, at det er en funktion, men jeg vil ærligt talt ikke selv benytte mig af den, da jeg tænker, at det i forvejen er nemt nok at skifte på toppen af lygten. Går man meget op i sikkerhed, kan det selvfølgelig være en fin løsning. 

Konklusion 

Ønsker man en solid, kraftfuld og multifunktionel lygte, så er Ravemen PR800 bestemt en godt bud. Vi har teste lygten i flere forsekellige situationer og på forskelligt underlag, hvor den lyser godt og kraftigt, så man kan se, hvor man kører. De ekstra funktioner, der er i lygten er velsagtens en form for bonus, da lygten prismæssig ligger på niveau med andre med samme kraft. 

Personligt synes jeg, at lygtens to funktioner, der gør den brugbar på landevej og i skoven, er super smart, da man ofte har en lygte, der er for kraftig til landevejen, så den generer bilisterne, eller en lygte, der er for svag til at køre på grus. Ravemen PR800 kan løse begge dele.

Pris og tilgængelighed

Set til 529,- 

Funktionalitet 8
Design 8
Funktioner 10
Pris 9
8.8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: Osprey Katari 3
Gravel og mountainbike bliver mere og mere populært herhjemme, hvorfor timerne i...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.