Test: Rogelli Artic MTB vinterstøvler

Samlet karakter

Til trods for den seneste ændring i det danske vejr, har vi, inden vinteren var helt ovre, testet et par lækre vinterstøvler fra Rogelli. Vi har tidligere testet bl.a. et vintersæt fra selvsamme Rogelli, der slår sig på at fremstille kvalitetscykeltøj til meget favorable priser.

Design og funktionalitet

Selve støvlen er bygget op omkring en stiv sål, der giver mulighed for at overføre stor kraft til pedalerne. På undersålen finder man selvfølgelig to huller, der kan skubbes frem og tilbage efter behov. Hullerne er beregnet til de klamper, du finder bedst til dine behov. Det er en velkendt løsning, der giver dig mulighed for at finjustere klampernes placering, så man får det helt rigtige ”fit” på cyklen. Ligeledes på undersålen finder man forskellige forhøjninger, der skal give bedre greb i den løse skovbund, såfremt man skulle møde uoverstigelige forhindringer. Forhøjningerne virker upåklageligt og giver masser af stabilitet i det løse underlag. Afslutningsvis finder man et par ekstra huller på undersålen, hvor det er muligt at skrue et par knopper i, som man måske kender det fra visse fodboldstøvler. De kan være anvendelige, hvis man kører i meget glat føre.

Den indvendige sål er yderst behagelig og fremstillet i et blødt materiale, der mest af alt minder om noget fra et sofatæppe. Sålen giver supergod varme og støtte under cykelturen, hvorfor man kan benytte støvlen selv på de koldeste dage. Faktisk er hele indersiden af støvlen fremstillet i lignende materiale som oversiden af sålen, hvilket giver en komfortabel og varm inderside.

Den inderste del af støvlen lukkes som en snørestøvle, dog med en meget smart lukkeanordning, der giver mulighed for blot at trække i snoren indtil den er stram og behagelig, hvorefter man kan føre lukningen mod støvlen. Denne måde at spænde støvlen på sparer tid og giver gode justeringsmuligheder selv med handsker på – smart tænkt af Rogelli. Man kunne have bange anelser om, at støvlen let ville løsne sig under kørsel, men vi har testet støvlen i godt to måneder og har endnu ikke haft problemer med, at lukkespændet glider opad og hermed løsner støvlen.

Snørefunktionen er ikke den eneste lukningsanordning på Rogellis Artic støvle, der er nemlig yderligere en lukning, som befinder sig på den yderste del af støvlen. Lukningen er en lynlås, der fungerer som samlingspunkt for den vand- og vindtætte overflade, der pryder støvlens yderside. Selve lynlåsen er ikke blot en almindelig lynlås, men en svejsning, der holder vand og mudder ude af støvlen. Hele ydersiden er fremstillet i et slidstrækt og lækkert materiale, der varmen inde og vandet ude. Samtidig er materiale valget med til at give et super stilrent look, der bestemt kan konkurrere med dyrere alternativer.

Slutteligt har Rogelli placeret et par logos på ydersiden af støvlen, der samtidig er fungerer som reflekser i mørket. Super enkelt og super stilrent. På bagsiden eller hælen finder man en lille strop på hver støvle, der er med til at gøre påførslen af støvlen lidt nemmere.

Konklusion

Jeg må sige, at Rogelli Artic imponerer på mange punkter – lige fra pasform til smarte løsninger. Støvlen løsner de fleste af de problemer, man forventer at få løst ved købet af en vinterstøvle. Selve varmedelen er yderst godkendt, men støvlen er en smule til den varme side efter min mening og vil anbefale den, når temperaturen er under eller omkring frysepunktet. I hvert fald, hvis støvlen bruges udelukkende til skovkørsel, hvor pulsen oftest er høj.  Slutteligt kunne man have ønsket sig en lidt mere ”stram” af slutning ved lukningen af støvlen, hvor det er svært at få den til at lukke helt tæt – i hvert fald med mine tynde stænger. Det skal dog siges, at helhedsvurderingen af Rogelli Artic er yderst positiv, hvor man får meget for pengene.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 919,- / Set til 819,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.