Test: Rogelli Ravello Cykel softshell

Rogelli er en Italiensk producent af cykeltøj, der i Danmark sælges via webshoppen Rogelli.dk. Rogelli’s filosofi er at leverer en rigtig fornuftig kvalitet til en skarp pris, hvilket gør det til et mærke der i høj grad vil appellerer til motionisten.

Rogelli.dk finder man et bredt udvalg af cykeltøj til både mænd og kvinder og særligt de samlede “Pakker” er værd at overveje, da der ofte er en god besparelse ved køb af en samlet pakke til eksempelvis vinter.

Ravello-jakken som vi har testet er en softshell jakke der er både foret, samt vindtæt og vandafvisende, hvorfor den er meget velegnet til brug efterår og vinter.

Design og funktionalitet

Rogelli Ravello fås pt. i 2 farver, en flourserende og en mere diskret sort udgave. Jakkens pasform er ikke helt tæt, så der er plads til et par lag indenunder, eller bare en tykkere undertrøje eksempelvis, derudover bør vintertøj generelt heller ikke sidde helt tæt, men må gerne have en lidt løsere pasform.

Jakken er, som de fleste andre cykeljakker, længere bagpå, for at beskytte den nederste del af ryggen samt bagdel når man sidder på cyklen i cykelposition.

Rogelli-Ravello-back

Udvendigt er der et par reflekser ved begge ærmer, på brystet og bagå. De flade syninger er synlige udenpå og den gennemgående lynlås er tapet og dermed vandtæt. På venstre bryst er en lomme hvor man eksempelvis kan opbevare smartphone eller lign., lynlåsen her er ligeledes tapet og indvendigt i lommen er endda en lille pudseklud til rengøring af smartphonens skærm, ens briller eller noget helt tredje – en rigtig smart lille detalje. Lommen rummer uden problemer en iPhone 6 – der som bekendt ikke er blandt de mindste smartphones på markedet.

Rogelli-Ravello-front-lomme

Bagpå er én stor ryglomme der også er med tapet og vandtæt lynlås, denne rummer sagtens smartphone, nøgler, energi og hvad man ellers kunne have brug for på turen.

Rogelli-Ravello-baglomme

Indvendigt er jakken opkradset, det giver en blød inderside og en isolerende effekt. Rygpanelet er dog i et tyndere materiale der ikke er vindtæt, så man har mulighed for nemt at komme af med varmen – mens man stadig er beskyttet mod vind og vejr på de mest udsatte steder, altså front og siderne.

Jakken er med krave der, når lynlåsen er lynet helt op, har en lille snip øverst der sikre at lynlåsen ikke skarver op i halsen. I ærmerne er en bred elastik der lukker tæt omkring håndleddet så man undgår at vind og vejr kommer denne vej, ligesom en elastik i bunden holder jakken ind til kroppen. Der er dog ingen silikone-print til at holde jakken på plads, men i praksis har det også vist sig at være unødvendigt – jeg har i hvert fald ikke oplevet at den er kravlet op…

Rogelli-Ravello-front

Brugen af softshell som materiale gør jakken en smule stivere og knap så fleksibel, men til gengæld får man så en jakke der kan bruges i al slags vejr, selvom den ikke er decideret vandtæt. Jeg har testet Rogelli Ravello i både tør og regnvejr og selvom den ikke betegnes som vandtæt, klarerede den denne del ret godt. Ved let regnvejr når vandet ikke igennem det yderste lag, så det skal regne forholdsvis meget førend jeg ville trække i en decideret regnjakke.

Rogelli-Ravello-side

Den generelle komfort og pasform i Rogelli Ravello er god, jakken’s lidt løse pasform gør at man nemt kan have et ekstra eller tykkere lag på indenunder, uden jakken sidder alt for stramt. Der er dog plads i ærmerne og materialet er ganske fleksibelt i bredden. Længden på jakken er også meget passende, da den dækker den nederst del af ryg og bagdel når man indtager cykelposition. Jakken holder godt på varmen, men takket være rygpanelet kan man stadig nemt komme af med overskudsvarmen, uden at skulle lyne op.

Jeg har primært testet Rogelli Ravello i temperaturer omkring 0-8 grader og her er det for mig kun været nødvendigt med en langærmet svedtrøje under, så varm og isolerende er jakken!

Materiale

  • 100% polyester
  • Kan maskinvaskes ved 40 grader

Konklusion

Rogelli Ravello er en vinterjakke der kombinerer et pænt design med god funktionalitet, til en ret skarp pris – den fås i skrivende stund til 599,-. Man får en jakke der er tilpas varm til brug i vinterhalvåret, samtidig er den vindtæt så den også kan bruges i blæsende efterår og da den er vandafvisende kan den også sagtens klare en lille byge, uden man skal forvente at blive gennemblødt.

Det har i test-perioden været en fornøjelse at kunne nøjes med ét lag indenunder, som i mit tilfælde har været en tynd eller en lidt varmere undertrøje med lange ærmer, alt efter temperaturen. Denne kombination har holdt mit tør og tilpas varm på MTB ture på 2-3 timers varighed og under blandet vejrforhold som vejret nu engang har været de seneste måneder, en god blanding af regn, kulde, slud og sne.

Jakken har et par detaljer der er værd at fremhæve, eksempelvis brystlommen med integreret pudseklud, samt den generelle brug af tapede lynlåse, der gør at man undgår indtrængende vand her, hvilket nok særligt er vigtigt i lommerne hvor man typisk vil opbevare smartphone og lign.

Samlet set får man en rigtig fornuftig cykeljakke til vinterbrug for omkring 600,-, Eneste reelle kritikpunkt jeg kan finde, er at de printede og reflekterende logoer ikke ser ud til at holde til ret mange maskinvaske, men det er alt andet lige i småtingsafdelingen og ikke af betydning for hverken pasform eller den generelle funktionalitet.

Pris og tilgængelighed

Set til 599,-

Køb Rogelli Ravello Cykel softshell på Rogelli.dk

9 Funktionalitet og pasform

7 Design

8 Pris

8
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Test: Newline Bike Protect Jersey + Panel Knee Pants cykeltøj

Fra danske Newline har vi modtaget et sæt bestående af Deres Bike...
Læs mere

3 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.