Test: Rogelli Umbria langærmet cykeltrøje

Samlet karakter

Rogelli er stadig et forholdsvis ukendt mærke herhjemme, men dog et mærke som vi her på CykelStart.dk har stiftet bekendskab med en del gange allerede. Rogelli har sin oprindelse i Italien, som så meget andet cykeltøj, og sælges herhjemme i dag primært via Rogelli.dk.

Rogelli er kendt som “value for money”, men Deres sortiment dækker også over det lidt dyrere og bedre cykeltøj og Umbria-serien er én af Deres top-serier. Hos Rogelli.dk kan man pt. få langærmet trøje, lange bukser, softshell jakke og bib-shorts i Umbria-serien og vi starter ud med førstnævnte, nemlig den langærmede trøje.

Design og funktionalitet

Den langærmede trøje i Umbria-serien fås i 3 udgaver; en sort med grønne detaljer, sort med blå detajler eller en rød med sorte detaljer.

rogelli-umbria-cykeltroeje-side

Umbria trøjen er udført i 100% polyester og er opkradset indvendigt, så den er blød og lækker og isolerer bedre. Trøjen er i et forholdsvis tyndt materiale, kaldet Righetta+. Materialet er åndbart, hurtigttørrende, isolerende og så er der en vis grad af beskyttelse mod vind og vejr, dog er det et “mid-season” materiale. Det betyder så dog også at den ikke yder helt samme beskyttelse som en jakke, men mere som en mellemting mellem en traditionel langærmet cykeltrøje og en decideret jakke.

 

Trøjen er udstyret med gennemgående lynlås og med logo på brystet, grafik ved af brystet og ligeså ned af begge sider og på ærmerne. På bagsiden af trøjen er ligeledes lidt grafiske elemener, samt 3 åbne ryglommer til energi, ekstra slange og hvad man nu ellers måtte have brug for at medbringe på turen. Her savner jeg dog én lomme med lynlås, så man havde et sikkert sted at opbevare en nøgle, smartphone eller noget helt tredje.

rogelli-umbria-cykeltroeje-back

Ved håndleddene sørger en bred elastik for at der ikke slipper vind ind, mens der i livet er en noget tyndere elastik-kant hele vejen rundt som, sammen med silikoneprintet indvendigt, holder trøjen tæt omkring livet og forhindre den i at glide op.

Trøjen er testet i str. L., hvilket til mine 175 cm. og knap 70 kg., var rigeligt – umiddelbart ville en str. M nok have været mere passende, i hvert fald hvis man som Jeg foretrækker en tæt pasform. Jakken går godt ned bagtil og beskytter den bagerste del af ryggen, mens ærmerne også har fået lidt ekstra længde, så de også er lange nok når man sidder på cyklen i race-position.

I praksis yder Umbria trøjen god beskyttelse mod dansk efterårsvejr, så længe der ikke er tale om heftig regn eller minusgrader. Jeg har primært benyttet trøjen i temperaturer fra 5-10 grader og her har jeg ikke ikke haft behov for andet end et svedtransporterende lag inderst. Åndbarheden er rigtig fin, mens der stadig er en glimrende beskyttelse mod vind, kulde og evt. lidt små-nedbør.

Materiale

  • 100% polyester
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader
  • Størrelses testet: L, lidt for stor til undertegnedes 175 cm. og 70 kg.

Konklusion

Umbria trøjen fra Rogelli med lange ærmer er en ganske glimrende overgangstrøje til forår og efterårsbrug, måske endda også tidlig vinter hvis vejret er forholdsvis mildt. Trøjen er behagelig at bruge, yder en fornuftig beskyttelse mod vind og vejr og så er designet, efter min mening, også ganske smart. Den generelle kvalitet og finish på trøjen er god, hvilket også er med til at retfærdiggøre den højere pris ift. deres billigere udgaver.

Umbria trøjen kan nok bedst betegnes som en ganske udmærket langærmet trøje til mid-season brug, i fornuftig kvalitet og pænt design. Der er ikke en masse smarte features, men til gengæld er den funktionel og så er prisen også ret fornuftig (599,-)

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 999,- / Set til 599,-

  • Køb Rogelli Umbria langærmet cykeltrøje hos Rogelli.dk

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.