Test: Ryders Saber Xtreme sport HD-polar cykelbriller

Ryders laver sportsbriller, og især cykelbriller. De har et kæmpe udvalg af modeller, og mange af modellerne kan leveres med styrke i glassene. Vi skal her se nærmere på en nyhed, en decideret cykelbrille med modelnavnet Saber Xtreme sport HD-Polar, og har som noget specielt både farveskiftende og polariserede linser.

LLO_8733_Lars

 

Saber bliver leveret i et robust, hårdt etui. I etuiet finder vi brillen, pakket i en stofpose, og en pudseklud.

LLO_8760_Lars

LLO_8761_Lars

Ryders Saber brillen er lavet i lette, men solide, plastmaterialer. Linserne er polariserede, og det betyder at de effektivt dæmper reflektioner fra våde overflader, ruder og lignende. Min oplevelse med dem, er at det var meget nemmere at se gennem bilruder, og dermed se om chaufføren har fået øje på en når man kommer i god fart på cykelstien. De har også farveskift i linserne, og det betyder at de går fra en lys grå toning, til en mørk grå toning hvis de bliver udsat for kraftig sollys. Det ser jeg som et stort plus, for så kan de også bruges i skumringen, uden at man har problemer med at se vejen. Her har jeg dækket det den ene linse til, og udsat dem for sol i 5 minutter. Som det ses, så er den ene linse markant mørkere end den anden.

LLO_8764_Lars

Komforten er god, de vejer 24 gram og har et tilpas tryk mod hovedet fra stængerne. Næsepuden og enderne på stængerne er lavet af en gummiblanding der faktisk griber bedre fast når man sveder. Linserne er optisk gode, de forvrænger minimalt, kun hvis man kigger direkte ned mod næsen man kan ane en smule forvrængning. I daglig brug så mærker man det ikke. De krummer rundt om ansigtet, og dækker øjnene godt, så insekter og skidt bliver holdt ude.

LLO_8766_Lars

LLO_8767_Lars

Konklusion

Jeg har kørt den daglige tur til arbejde de sidste par uger med Saber brillen på, og jeg er blevet rigtigt glad for dem. Øjnene slapper af, både i skarp sol, og i overskyet vejr. Polariseringen er effektiv, og specielt godt hvis man cykler i byen så man bedre kan være sikker på at man er blevet opdaget af bilisterne. Men også hvis solen kommer frem efter en regnbyge, så dæmper de effektivt reflektionerne fra den våde asfalt.

Design er en smagssag, personligt er jeg til en mere diskret brille. Den mekaniske kvalitet af Saber er god, det virker til at være gode materialer der er sat fornuftigt sammen.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: Ikke oplyst

Fås bl.a. på Ryders-Denmark.dk

Funktionalitet 10
Design 7
Pris 7
8
Tags fra indlægget
Mere fra Lars Lund Olsen
Test: Airsmith recharge Tri Light
Her skal vi se nærmere på et kompakt, genopladeligt lygtesæt fra Airsmith....
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.