Test: SH+ RG Ultra cykelbriller

Sidste sommer testede vi en lang række forskellige cykelbriller og det vil vi naturligvis fortsætte med i forår og sommerperioden, første deltager er fra SH+ der i Danmark distribueres af STM Sport A/S. SH+ producerer hjelme, handsker & briller – primært til fritid, skisport og cykling.

Vi har kigget på modellen RG Ultra der koster ca. 400,- i butikkerne.

Design og funktionalitet

Nu er det begrænset hvor stor forskel der kan være på det grundlæggende design i en cykelbrille og SH+ RG Ultra ligner da også de fleste andre cykelbriller. Designet er forholdsvis slankt og brillen har kun et par SH+ logoer på hver side. Den fås i flere farver, bl.a. den røde som vi har haft mulighed for at teste.

shplus-rg-ultra-solbriller-nose

Ved næsen sidder et par næseklemmer i gummi der både gør brillerne mere behagelige at bære, mens de også sikre at brillen bliver på næsen. Det samme gør sig gældende for brillestængerne, der er også en lille gummi-belægning i enden brillestængerne, som hjælper til at holde brillerne på plads. Brillestængerne har en god længde, så de både passer til små og større hoveder. Linserne kan ret nemt udskiftes, de “klikkes” blot i og det går derfor ret kvikt med at skifte fra én til en anden type.

shplus-rg-ultra-solbriller-boxshot-03

SH+ RG Ultra er en meget let cykelbrille, den vejer kun 25 gram – inkl. linser jf. min køkkenvægt og sammen med det ret slanke design gør det cykelbrillen meget komfortabel at bære. Det slanke design sikre også at modellen kan bæres af både dem med lille, almindeligt og stort hoved.

shplus-rg-ultra-solbriller-02

Inkluderet udstyr

SH+ RG Ultra kommer i et flot etui der både kan bruges til opbevaring, men da skallen er hård er den også oplagt til at transportere cykelbrillerne i, hvis de eksempelvis skal med i kufferten eller rygsækken. I etuiet er der 2 ekstra sæt linser, et sæt orange og et sæt gennemsigtige – så man er ret godt dækket ind, uanset vejret. Derudover er der en lille pudseklud og en nakke-rem som gør at cykelbrillerne ikke kan falde af – om man ønsker at bruge denne er naturligvis valgfrit.

shplus-rg-ultra-solbriller-boxshot

Konklusion

Mit indtryk efter et par uger med  er at man får et par meget lette cykelbriller, med udskiftelige linser og en nakke-rem til en absolut rimelig pris. Designet er nydeligt og de sidder godt på hovedet, uden at stramme eller på nogen måde være generende. Jeg har et forholdsvis lille hoved og da kunne jeg måske godt have ønsket mig at brillestængerne var lidt kortere, men det er i småtingsafdelingen og betyder reelt set ikke noget.

Til en pris på omkring 400,- får man fuld valuta for pengene, med et par cykelbriller og tilhørende linser så man er dækket ind i al slags vejr og uanset om det er MTB eller landevej…

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 400,-

  • Nærmeste forhandler oplyses af STM Sport A/S på +45 86141400.

7 Design

8 Pasform

9 Pris

8
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Christensen

Guide: Bliv klædt godt på til vinteren

Vil man fortsætte cykeltræningen i efterår og vinterperioden er det essentielt med...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.