Test: Shimano S-Phyre Flash cykeltøj

S-Phyre er Shimano’s top-serie og her finder man alle topmodellerne som de kan tilbyde. S-Phyre-serien er rettet mod de allermest kræsne, så her er kræset for detaljer, kvaliteten og så er alle produkterne lavet til fart – altså er aerodynamikken også vigtig!

Vi modtog S-Phyre Flash sættet sidst på sommeren og har har haft et par gode uger til at få det testet grundigt inden det blev for koldt i vejret til kort/kort.

Shimano S-Phyre Flash Jersey

S-Phyre Flash jersey’en fås i flere farve kombinationer – den testede er den Shimano kalder sort/blå. Jersey’en er udført i 3 forskellige materialer, et “hovedmateriale” der består af 75% polyester og 25% elastan, dele i 95% polyester 5% elastane samt dele i 86% polyester og 14% elastan.

Jersey’en er designet i racefit, det vil sige en helt tæt pasform for minimal luftmodstand, det gælder både omkring skuldre, arme og kroppen generelt – og i praksis betyder det så også at der ikke er noget materiale der flagrer eller folder – hvis man har valgt den rette størrelse.

Foran er en gennemgående lynlås, laserskårne afslutninger med ærmerne og en lign. afslutning finder man omkring livet, dog med en elastik bagtil som hjælper med at holde jersey’en stram omkring livet, mens silikoneprint indvendigt forhindre den i at kravle op. Ærmerne er lidt længere end mange andre jersey’er og det er præcist som moden “dikterer” pt.

Under ærmerne er placeret mesh-panel for optimering af ventilation og åndbarhed.

Ryggen på S-Phyre Flash Jersey er udført i et andet materiale end fronten, her er brugt et mesh-materiale – igen for at optimere ventilation og åndbarhed som under armene.

Nederst er 3 åbne lommer og disse er lavet så de automatisk holdes “lukkede” og tætte til ryggen når man jersey’en på – de “hænger” ikke på samme måde som man kan se på andre jersey’er. Lommerne har en god størrelse og er stadig nemme at komme i når man har jersey’en på. Jeg savner dog en enkelt lomme med lynlås så man har et sikkert sted til mobiltelefon, nøgler eller lign., men da lommerne næsten lukker tæt, så er problemet ikke stort her.

Straks man får S-Phyre Flash Jersey mellem hænderne, kan man mærke at her er tale om et produkt af høj kvalitet. Materialerne er super lækre, den er enormt let og så er både design og finish bare lige i skabet!

Pasformen følger heldigvis trop, for den sidder som malet på kroppen – på den gode måde. Jeg har testet den i str. S og det er passende til mine 65 kg. / 175 cm. – den sidder tæt som den skal så der ikke er materiale der folder og/eller flagrer – men heller ikke tættere end at bevægeligheden er bevaret.

Materialerne er tynde og lette, det betyder at den er bedst egnet til brug på de varme dage – der er altså ikke megen beskyttelse mod vind og vejr i jersey’en. Til gengæld er åndbarheden og ventilationen i top, så man ikke (så nemt) koger over på de hårde træningspas, motionsløbet eller lign.

Shimano S-Phyre Flash Bib Shorts

S-Phyre Flash Bib Shorts er udviklet til den kræsne rytter med racefit pasform og et super enkelt design der giver minimal luftmodstand, men stadig er behageligt at have på.

Materiale

  • Main body: 71% polyamide, 29% elastane
  • Part: 66% polyamide, 34% elastane, 86% polyester, 14% elastane

Materialet er forholdsvis tyndt og føles enormt let – men stadig ret slidstærkt.

Overdelen er med ryg i mesh for optimal åndbarhed og ventilation, mens der er flade laserskårne seler som ikke folder og smyger sig perfekt omkring skuldrerne uden at “gnave”.

Benene har en god længde og der er kompression ved lårene for at optimere blodcirkulationen og holde benene “friske” længst muligt. På låret er der også et S-Phyre logo med genskin og refleks, mens afslutningerne ved benene er laserskårne. Her er ingen elastik eller silikoneprint indvendigt, for afslutningen er så tilpas tæt at der slet ikke er brug for den slags – de bliver hvor de skal og holder også nemt et par løse ben på plads.

Indvendigt er en S-Phyre pude i topkvalitet med i alt 4 lag – den er opdelt i zoner af varierende tykkelse og er perforeret for optimalt åndbarhed og fleksibilitet. I praksis betyder det en pude der sidder helt fantastisk godt og som former sig efter rytteren, dog er den stadig fast nok til at give god støtte, også på de lange og seje ture af flere timers varighed. S-Phyre puden er det bedste Shimano har at tilbyde og den er lavet specifikt til konkurrencebrug hvor man ønsker en pude der giver bedst mulig performance, men uden at give kald på komforten. Puden har, i min optik, en helt perfekt balance mellem fasthed, tykkelse og fleksibilitet – jeg er kæmpe fan!

Konklusion

Shimano har ikke gjort specielt meget væsen af sig på beklædnings-siden herhjemme og det er faktisk en skam, for de laver tøj der sagtens kan måle sig med med konkurrenterne.

S-Phyre Flash er bestemt ingen undtagelse, for her er vitterligt tale om et sæt i absolut topklasse, men faktisk til en ret skarp pris. Jersey’en er i super lækre materialer med en fremragende pasform og flere top-detaljer som er med til at forsvare den lidt høje pris. Uanset hvordan man vender og drejer det, så er over 1000,- en god sum penge for en jersey – men jeg mener bestemt prisen kan forsvares.

Bibshortsene byder også på en fabelagtig pasform, de sidder helt perfekt på mig og støtter de rigtige steder – men uden at stramme. Puden giver ligeledes en rigtig god komfort, både til race og lange træningspas!

Indrømmet, så har S-Phyre Flash sættet overrasket mig – positivt dog! Jeg havde ikke forventet så lækkert og gennemført et sæt, til en “mellemklasse” pris.

Pris og tilgængelighed

Vejledende priser:

Shimano S-Phyre Flash Jersey – 1049,-
Shimano S-Phyre Flash Bib Shorts – 1199,-

Køb Shimano S-Phyre serien

9 Funktionalitet

10 Pasform

8 Design

8 Pris

8.8
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Juul Christensen

Hiplok sikrer din cykel!

Hiplok er for nyligt kommet til Danmark, hvor produkterne distribueres af Cycle...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.