Test: Shimano S-Phyre XC9 Cykelsko

Endnu engang har japanske Shimano lanceret et virkelig gennemarbejdet produkt. Deres S-Phyre MTB cykelsko kom på det danske marked i 2018 og testes her i den fantastiske danske sommer.

Skoen her er blandt de dyre i klassen, så lad testen vise om de er det værd!

Design og detaljer

Yderdelen består af ét stykke smidigt, formfast og yderst åndbart Teijin Avail mikrofiber syntetisk læder med perforerede ventilationskanaler, der giver god ventilation til fødderne. Det er virkelig en lækker og detaljeret sko der oser af funktionalitet og kvalitet.

Lukkemekanismen består af to uafhængige Boa IP1 drejeknapper med wire lukning for hurtig og præcis tilpasning. Skoen er lidt bredere fortil, hvilket gør at mange kan bruge denne sko. Drejeknappernes betjening er ret enkel, således man blot hiver i knappen og spændet løsnes og wiren slækkes. Når de spændes, trykkes der blot igen og knappen drejes til ønsket spændning.

XC9 modellen kombinerer landevejs modellens mange fordele med de robuste kvaliteter, der er brug for ved f.eks. cykelcross og mountainbike kørsel.

Ydersålerne er udformet med asymmetrisk positionerede støbte knopper der hjælper med et godt greb, mens de valgfri 18 mm spikes øger XC9 modellens vindende kombination under ekstreme forhold. Dvs. du kan selv monterer disse spikes hvis der køres cykelcross eller MTB under våde og smattet forhold.

Sålen er ekstremt stiv og overfører krafterne til hjulene gennem pedaltrådet rigtig godt.

Man har ved hælen valgt et anti-skrid materiale der sikrer at hælen holdes på plads i skoen, også selvom man ikke spænder særlig hårdt. Man mærker tydeligt at det er en kvalitetssko med en hel del udvikling bag, selvfølgelig grundet udseendet og kvaliteten, og måden den sidder på foden, den føles superbehagelig – noget mange cykelsko ikke gør.

Indersålen tages nemt ud og der medfølger kiler til svangen i forskellig tykkelse/højde.

Konklusion

Som sagt er skoen yderst behagelig af have på – både når man cykler eller når man går i dem. Sålen er godt afstemt således SPD klamperne er ret godt nevilleret med resten af sålen, så man går sikkert og relativ behageligt uden at glide på bagdelen ved pitstop i havnekiosken.

Skoen er testet her i de varme måneder i Danmark, og jeg syntes at ventilation er ganske behagelig.

Rillerne hvor klamperne monteres er lange så man har mulighed for at tilpasse den rette position (MTB) – for mit vedkommende længere tilbage end på min NW XC Extreme sko.

Den feature med indersålen hvor en kile ved svangen kan skiftes til en mindre eller større er genial, for det er mærkbart når den rette kile til netop din fod isættes og derved optimal støtte opnås.

Det at hælen ikke svupper er en anden detajle der ikke er til at overse. Igen, min tidligere sko svuppede hvis jeg mod forventning måtte af cyklen under cykelløb, hvis der skulle løbes op ad en bakke. Selv når skoen skal af efter træning – sidder den godt fast.

Den sidste lækre detalje jeg her vil fremhæve, er BOA systemet på skoen. Betjeningen er smartere modsat de modeller hvor der trykkes på en lille knap for udløsning og herefter drejes – især under våde og mudret forhold. Der er endvidere mulighed for at justere på wiren lige bagved tæerne, således spændingen over forfoden ændres.

Skoen findes i farverne; gul, blå og sort.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 2499,-

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.