Test: Sigma MONO FL

Tyske Sigma har et stort sortiment indenfor cykellygter, der er opdelt i 4 serier; Power light (Kraftige forlygter), Front lights (Alm. forlygter), Rear lights (Baglygter) samt Safety lights (Sikkerhedslys), fra sidstnævnte serie har vi modtaget et par nyheder, bl.a. Sigma MONO FL som vi her kigger nærmere på.

Da Sigma MONO FL hører til i serien for “safety lights” er formålet med denne ikke at give en masse lys, men derimod at sikre biler og andre trafikanter kan se dig når du kommer kørende.

Unboxing og første indtryk

På emballagen får man et fint indtryk af lygtens særlige features og man gøres opmærksom på at den skal oplades via USB. Med i pakken er kun MONO FL lygten samt 2 gummi-stropper i forskellig længde til montering af holderen på styret.

Se vores unboxing og få vores første indtryk af Sigma MONO FL nedenfor.

Design og funktionalitet

Sigma MONO FL har en form der er lidt anderledes end de fleste cykellygter, den er nemlig flad og rund. Den fås i enten sort eller hvid udførsel og begge vejer kun 32 gram. Foran på lygten er én enkelt LED på 0,5 W, der er 2 tilstande, konstant lys eller blink og batteritiden er op til 5 timer pr. opladning, selve opladningen sker via USB da Sigma MONO FL har et indbygget genopladeligt batteri. USB tilslutningen er gemt i bunden af Sigma MONO FL bag en lille gummi-luge så stikket er beskyttet mod vind og vejr.

sigma-mono-fl-03

Skift mellem de 2 føromtalte tilstande sker via den éne knap der er på toppen af Sigma MONO FL,ét klik for konstant lys, ét klik mere for blink og ét klik mere så slukker den igen, det er nemt og så enkelt som det bør være. Selvsamme knap fungerer også som batteriindikator med grønt lys ved 85% og rødt lys ved 15%, således kan man nemt holde øje med batteristanden og sikre at den oplades inden den løber helt tør. Da den oplades via USB kan ethvert microUSB kabel bruges, det samme kabel der bruges til mange Android og Windows-baserede smartphones, hvilket i praktisk betyder at man sagtens kan oplade lygten i skolen eller på jobbet med ens kabel fra smartphonen, det er da SMART!

sigma-mono-fl-01

På bagsiden af Sigma MONO FL er selve holderen delvist integreret, i hvert fald den ene del – den anden del er selve gummi-stroppen der holder lygten fast på styret eller hvor man nu engang vælger at placerer lygten, der medfølger 2 forskellige stroppe, alt efter tykkelsen på det rør man monterer lygten på. Monteringen sker derfor også helt uden brug af værktøj og tager få sekunder at tage den af og på.

Praktisk test af Sigma MONO FL

I videoen nedenfor får man et godt indtryk af hvor meget lys Sigma MONO FL giver fra sig og hvilke tilstande den tilbyder.

Konklusion

Er man i markedet efter en cykellygte der kan sikre at man er synlig i trafikken, så kunne Sigma MONO FL sagtens være et fornuftigt bud. Du får en lygte der er nem at få øje på, som giver et ret kraftigt lys fra sig og som samtidig er ualmindelig nem at betjene og ikke mindst monterer på cyklen. Med et indbygget, genopladeligt batteri og USB tilslutning kan den oplades både hjemme, i skolen og på jobbet – så man er altid tæt på en strømkilde.

Med en pris på 169,- er vi i den høje ende for “sikkerhedslys”, men den tilbyder også nogle features som de andre må undvære, eksempelvis USB opladning og genopladeligt batteri.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 169,-

Fås bl.a. hos BikeInn.com

Funktionalitet 9
Design 7
Pris 8

Karakter

8
Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Denver SW-450 Unboxing
Unboxing af Denver SW-450, et smartwatch med IPS touchskærm og et sporty design.
Læs mere
Join the Conversation

No comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.