Test: Sigma RC 1209

Sigma er måske mest kendt for deres cykelcomputere, men de har faktisk også lavet et smart lille puls- og løbeur. Uret kommer med alt hvad du skal bruge for at måle tid, distance, puls, fart osv. Så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang.

Design og funktionalitet

Når du åbner boksen, som uret kommer i, så finder du et flot løbeur, puls bælte, trådløs sender, en bælte-holder til senderen, samt en lille ting man skal bruge til at åbne batteriklap på uret. I kassen er der naturligvis også en manual, som er ret letlæst. Det kan dog anbefales at læse den grundigt, især kapitlet om kalibrering af uret, da man ellers ikke vil få det optimale ud af uret.

SAMSUNG CSC

Uret har en hel række af nyttige funktioner for løbere (og cyklister), som fx. måling af: tid, fart, nuværende puls, gennemsnits puls, højeste puls, kalorieforbrug. Puls funktionen måles ved at man monterer den lille sender på puls bæltet og tager det omkring brystkassen. Herved sendes puls målinger trådløst til uret mens man træner. Men den lille sender på bæltet har faktisk to funktioner, da der også er en bevægelses sensor indbygget. Den kan derved også måle fart og længde på løbeturen. Hvis man så ikke har lyst til at bruge pulsfukntionen, kan man i stedet montere senderen i den lille holder til at sætte i bælte/buksekanten og så kan man stadig måle fart/distance. Det er klart at disse funktioner så kun virker under løb og ikke ved cykling. For at få en nøjagtig målt distance og fart, er det vigtigt at uret bliver kalibreret ordentligt. Manualen forklarer hvordan dette gøres og her skal man være meget nøjagtig. Under test af uret oplevede jeg, at hvis jeg gjorde det helt korrekt, så viste uret mere eller mindre samme distance og fart som et GPS ur. Men der skulle ikke meget unøjagtighed til under kalibreringen før end målingerne lå ret langt fra.

Uret er nemt at gå til, og der går ikke lang tid fra det er pakket op til man er i gang med at bruge det. Menu’erne på uret er overskuelige og det er nemt at finde de funktioner man ønsker.

sigma4

Når uret ikke står på trænings tilstanden, så viser det klokken og dato. Det gør det velegnet til at bruge som dagligdags ur når man ikke træner. Det er meget godt tænkt!
Ur og sender kører på batteri, som ikke er genopladelig, men til gengæld er det meget let selv at skifte. Ifølge manualen skulle batteri kunne holde op til et år i uret og to år i senderen, så det er ikke noget man skal skifte i tide og utide.

SAMSUNG CSC

Uret virker robust og man er ikke bekymret for at det sådan lige skal falde fra hinanden under træning. Det kommer i to versioner, et i rød/sort og et i helt sort. Generelt er designet rigtig flot og kan derfor sagtens bruges som dagligdags ur. Det sidder ikke mindst rigtig godt på armen og sidder fint fast under træning uden at dreje på håndleddet eller lignende.

Konklusion

Uret er perfekt for dem som ønsker en nem løsning til at måle fx. puls under træning, eller til den nye løbere som ønsker et godt og billigt ur, som kan måle de mest basale ting. Det er klart, at hvis man ønsker at gå lidt mere i dybden med analysen af de målinger man får under træningen, så kan det godt være man skal kigge efter et dyrere ur. Uret giver ligeledes heller ikke mulighed for at uploade til computeren (f.eks. Endomondo) men det gør det, som det er designet til, rigtig fint.

Mange nye løbere vil opdage, at det kan have en stor betydning for motivationen at kunne måle de fremskridt man gør i forhold til længde og fart på turene, og her vil uret været formidabel til at vise dette. Der er nemlig ikke noget bedre end at kunne se at man pludselig kan komme længere og længere og ikke mindst hurtigere og hurtigere.

Pris og tilgængelighed

Fås bl.a. hos CykelGear.dk til 699,-

Funktionalitet 6
Design 9
Pris 8

Karakter

7.7
Mere fra Brian Vargas Møller-Iversen
Test: Force Road cykelhjelm
Road er en hjelm fra det endnu ikke så kendte mærke Force. Prisen...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.