Test: Sigr Cykeltøj

Lige inden vejret blev alt for efterårs- og vinter-agtigt, nåede vi at teste en en jersey, et par bibs og en vindjakke fra svenske Sigr. Svenske Sigr producerer cykeltøj, der stikker i flere forskellige retninger, der blandt andet tæller nogle meget farverige og eksperimenterende kollektioner. Sættet vi har testet er dog i den neutrale del af skalaen og byder på en flot mørkeblå-lilla farve til jerseyen samt et par klassiske sorte bibs. Vindjakken er trafikgul, så man er sikker på, at man lyser en smule op i landskabet. 

Design og funktionalitet 

Designmæssigt ligner Sigr selvfølgelig mange af konkurrenterne, da den dybe tallerken velsagtens er opfundet i forhold til basis ting, der skal være på cykeltøj. Producenterne kan oftest kun skille sig ud på specielle designs eller pasform på tøjet, hvor der må siges at være stor forskel fra brand til brand. 

‘BLÅKLOCKA’ DARK BLUE CYCLING JERSEY 

Sigrs jersey er en jersey uden så mange dikkedarer. Den har en helt klassisk opbygning med tre gode og store lommer bagpå, en lille lomme, der kan lukke med lynlås og ellers ikke meget andet. Farven er en flot mørkeblå, der næsten tenderer til at være mørkelilla – rigtig flot i efterårssolen, skal vi hilse at sige. Den mørkeblå-lilla farve brydes kun få steder af Sigrs hvide logo, der er at finde foran på brystet, i nakken og på den ene lomme bagpå. Herudover finder man et lille rødt mærke i højre side, hvor der også er indprintet: Sigr. 

Lige under logoet i nakken finder man en lille hvid stribe, der omkranser nakke og hals – en fin lille detalje, der giver jerseyen lidt ekstra til designet. Den hvide farve er brugt til alle logoer udover det i nakken, hvorfor jerseyen holdes meget stilren og neutral. 

Lynlåsen ved fronten og lynlåsen til lommen er begge fra YKK. De er begge lavet med et hvidt håndtag, så disse designmæssigt passer med de andre hvide detaljer. Lynlåsene er i god kvalitet, som man kender det fra YKK. 

I bunden af jerseyen finder man en smal silikonekant, som man kender det fra mange andre cykeltrøjer. Silikonekanten er med til at fastholde trøjen i den rette position under hele køreturen. Denne klarer jobbet fint, og man føler ikke, at trøjen “løber” nogen steder, når man kører. 

På afslutningen af begge ærmer finder man ligeledes en silikonekant, der dog er noget bredere og ikke lige så kraftig. Det skal ikke forstås sådan, at silikonekanten ikke kan fastholde ærmerne, men i og med at silikonekanten er noget bredere, så holder disse også rigtig fint på plads. 

Pasformen på Sigrs jersey er desværre ikke helt i skabet. Pasformen er meget afslappet og et godt stykke fra racefit. Det er selvfølgelig helt op til den enkelte, hvordan man ønsker pasformen, men personligt er jeg mest til racefit. 

‘LANDSVÄG’ LONGER ON YOUR LEG – CYCLING BIB SHORTS FOR MEN

Et par helt klassiske bibs fra Sigr, der ikke laver mange krumspring. Bibshortsne er produceret i helt sort, der kun er afbrudt af et relativt stort Sigr-logo på siden af hvert lår. Pasformen på shortsne er, modsat jerseyen, lige i øjet, og de sidder helt tæt, dog uden at stramme ubehageligt i skridtet. Selerne længde er ligeledes tilpas, så de holder bukserne fint oppe, men uden at stramme for meget på skuldrene og i skridtet. 

Endvidere er selerne produceret i et rigtig lækkert materiale, der føles rart mod huden. Syningerne er lavet på en sådan måde, at man ikke føler ubehag eller noget, der laver mærker i huden efter køreturen. 

Puden fra Sigr er rigtig blød og giver god støtte. Personligt synes jeg dog, at puden er en kende for stor, så den føles en smule anderledes, når man sidder i sadlen. En smagssag, men jeg vil gerne kunne mærke sadlen gennem puden, uden det bliver for meget. 

Ved starten af låret, er Sigrs bibs udstyret med et bredt silikonestykke, der fastholder buksen rigtig fint. Silikonekanten sidder stramt, men rigtig behageligt. stykket sikrer, at benene ikke “kravler” op under kørsel – jobbet klarer de fint. 

‘UPPSALA YELLOW’ HI-VIZ CYCLING WIND JACKET FOR MEN

Den sidste del, vi har testet i denne omgang fra Sigr, er en vindjakke i trafikgul. Jakken farve lyser godt op i landskabet – både hvis man bruger den om dagen, men også om aftenen. Stort set alle logoer og mærker på vindjakken er lavet som reflekser, så den reflekterer lyset fra bilerne. Reflekserne gør den rigtig god at have med i skumringstiderne, så man er synlig, selvom der ikke er helt mørkt. Reflekserne er selvfølgelig mest synlige på fronten, armene og ryggen, da det er disse, der er nemmest at se under kørsel.

Uppsala jakken fra Sigr er produceret som en decideret vindjakke, hvilket man ser ved, at der ikke er lavet lommer på ryggen. Personligt bruger jeg meste dels vindjakker, når jeg cykler mountainbike og har længere transportstykker på landevej. Vindjakken kan være rigtig god på vejen til skoven, men også bagefter, da der oftest er en anden temperatur i skoven grundet den manglende vind. Endvidere er intensiteten normalvis højere i sporet, end på landevejen der til og her er en vindjakke nem at have med på farten. 

Sigr proklamerer, at jakken er produceret i et racefit, så man endda skal overveje at købe en størrelse større. Denne udlægning kan jeg desværre ikke følge, som det også var tilfældet med deres jersey. Normalt bruger jeg Small eller Ekstra Small i cykeltøj, hvilket jeg ikke vurdere denne til at være. Umiddelbart vil jeg vurdere jersey og vindjakke til at være medium i de fleste andre mærker – ærgerligt, da det trækker ned i bedømmelsen.

Konklusion 

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Sigr har et superfint og nordisk design, der byder på små og fine detaljer hele vejen rundt. Alle tre dele er af høj kvalitet og har nogle gode detaljer, der gør, at tøjet bliver i de positioner, der er tiltænkt. I sættet må jeg fremhæve Sigrs bibshorts, da de sidder rigtig godt og er produceret i et lækkert materiale. Det eneste minus er, at puden er lidt for tyk til min smag, men igen, det er en smagssag. 

Slutteligt må jeg konkludere, at pasformen er lidt for afslappet til min smag. Igen, pasform er en smagssag, men jeg synes, at tøjet skal være racefit, hvis man skriver, at det er racefit. Specielt vindjakken, er stor i størrelsen til at være racefit. Deres jersey er ikke beskrevet som racefit. 

Prismæssigt bevæger Sigr sig i et midterfelt, der hverken er superdyrt, men heller ikke superbilligt. Kvaliteten af tøjet er rigtig god til prisen. 

Pris

  • ‘BLÅKLOCKA’ DARK BLUE CYCLING JERSEY: 799,-
  • ‘LANDSVÄG’ LONGER ON YOUR LEG – CYCLING BIB SHORTS: 999,-
  • ‘UPPSALA YELLOW’ HI-VIZ CYCLING WIND JACKET: 999,-

7 Funktionalitet

8 Design

4 Pasform

7 Pris

6.5
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Mathias Busk Sælgen

Test: Skullcandy Method Wireless hovedtelefoner

Henover vinteren er der masser af tid til at finpudse cykelformen indendøre....
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.