Test: Sigr Gotlandsleden Tour Jakke

Fra svenske Sigr har vi i efteråret og vinteren haft lejlighed til at teste deres Gotlandsleden Tour jakke. Sigr kalder det selv for deres “Jackets of all jackets” og det siger vel lidt om at de selv tror ret meget på den!

Gotlandsleden Tour er både vind, vandtæt og åndbar – samtidig med den har for af merino-uld – altsammen lyder ret lækkert, men hvordan fungerer det mon i praksis?

Design og detaljer

Gotlandsleden Tour fås i 3 farver, mørkeblå, mørkerød samt denne hi-vis udgave og så fås den i udgaver til både mænd og kvinder. Udgaven til kvinder fås fi str. XS – XL og udgaven til mænd i str. S – XXL.

Materialet er en kombination af 65% polyester og 35% merinould, sidstnævnte er foret i jakken – hvilket er både blødt og lækkert, samtidig med det har rigtig gode isolerende egenskaber. Materialet er rimelig strækbart, men den vandtætte membran gør at materialet er lidt mindre fleksibelt end uden denne.

Foret indvendigt med merinould

Materialet er som nævnt indledningsvis både vind og vandtæt, samt åndbart – hvilket gør jakken oplagt til brug både forår, efterår og vinter.

Dobbelt lynlås så jakken kan åbnes i bunden

Jakken er med gennemgående YKK lynlås foran der kan åbnes forneden, mens man på brystet har 2 mindre lommer der lukkes med lynlås – her kan man gemme eksempelvis energi og så kan man lige nøjagtig liste en iPhone 8 ned i lommen.

2 lommer på brystet til telefon, energi eller andet.

I livet er der silikoneprint indvendigt på elastikken der holder jakken tæt omkring livet, dette forhindrer jakken i at glide op.

Ned langs siden, under armene, er der mulighed for at lyne ned hvis man har brug for lidt ekstra ventilation eller har svært ved at komme af med varmen.

Afslutningerne ved ærmerne er også lidt mere utraditionel da man kan stikke tommelfingeren igennem stoffet som man kender det fra en skijakke. Det giver rigtig god mening her, for så undgår man at blive kold ved omkring håndleddet når man har handsker på og man behøver ikke tænke over at skulle trække jakken udover handskerne.

I nakken og nederst ved ryggen er der store reflekser der øger synligheden i trafikken, men der øverst på ryggen er ventilationsåbninger. Nederst er der også 2 lommer, én i hver side, begge placeret så de er nemme at tilgå fra siden og så rummer de også nemt en smartphone. Åbningen er vinklet så de er nemmere at komme til når man sidder på cyklen, hvilket blot viser at der er tænkt over tingene.

Jakken set bagfra
Ryglommerne er med vinklet åbning som gør dem nemme at komme til.

Jakken er længere bagtil, som de fleste andre cykeljakker, for at give beskyttelse af nederste del af ryggen samt bagdel når man sidder i race position på cyklen.

Pasform og komfort

Jeg vejer 65 kg. og er 175 cm høj, derfor faldt valget på en str. S. Sigr markedsfører selv Gotlandsleden Tour jakken som slim/race-fit, men til min kropsbygning vil jeg nu stadig sige at pasformen er “regular” og mere afslappet end jeg nok havde forventet ud fra beskrivelsen. Personligt så jeg gerne en lidt tættere pasform, så man undgår at jakken poser en smule og materialet potentielt flagrer i vinden.

Materialevalget sidder derimod lige i skabet, foret af merinould giver en fremragende komfort og yderdelen en god beskyttelse mod både kold vind samt nedbør, uden man koge over – da der er rig mulighed for ventilation i jakken.

Gotlandsleden Tour er testet hen over efterår og vinter i blandet vejr, men som oftest i 0-5 grader og med ustadigt vejr, dog har jeg ikke haft en længere tur i øsregnvejr, det skal retfærdigvis siges. Jakken beskytter fint mod vind og vejr, selvom man blot har en passende baselayer under og regnbyer er intet problem. Jeg har ikke oplevet problemer med at komme af med varmen, selvom pulsen har været høj – her er jeg sikker på foret af merinould er med til at hjælpe med temperaturreguleringen.

Konklusion

Gotlandsleden Tour er en top-jakke, udført i materialer af allerhøjeste kvalitet, det gælder både følelsen når man rør ved den – men også følelsen når man har jakken på. Materialerne er super lækre, giver god beskyttelse mod elementerne og så er åndbarheden i top – så du kan bruge den en stor del af året.

Jakken er fyldt med smarte detaljer, såsom brystlommerne til eksempelvis telefon, de vinklede lommer bagpå der er nemme at komme i, ventilationsåbningerne i siden samt afslutningerne ved håndleddet som gør at man aldrig fryser eller får kold luft ind der. Ydermere er der gode store reflekser, som gør jakken ekstra sikker at bruge i trafikken.

Personligt ville jeg have foretrukket en tættere pasform, men jeg ved at den mere regulære og afslappede pasform vil tiltale mange motionister. Ønsker man en tættere pasform kan man evt. vælge et nummer mindre end normalt, medmindre man som jeg har valgt en str. S (som er mindste størrelse til herrerne)

Med en pris på knap 1500,- er der også tale om en jakke i den højere prisklasse, men ser man på materialer, design og alle de små detaljer, så kan prisen godt forsvares – og man får da også en jakke som kan bruges en stor del af året, kombineret med en passende baselayer som inderste lag.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1449,-

Funktionalitet 9
Komfort 8
Pasform 7
Design 8
Pris 8
8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: GripGrab RaceAqua
Sidste vinter testede vi et par forskellige skoovertræk fra danske GripGrab og nu...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.