Test: Sigr Riksväg 92 Pro bib shorts

Svenske Sigr kender vi her på redaktionen bedst for deres cykeltøj til hverdags og pendlerbrug, men de laver også en del forskelligt til alle os motionister. Riksväg 92, og nej det er ikke et IKEA møbel selvom det kunne lyde sådan, er deres bud på et par topklasse bibshorts.

Vi har testet dem de seneste måneder, både udendørs og på hometraineren.

Materiale og detaljer

Riksväg 92 fås kun i én farve, den klassiske sorte – men så passer de til gengæld også med nærmest alle de jersey’s man kan finde. Størrelsesmæssigt spænder vi fra str. S til XXL og så fås de faktisk også i en udgave med tilnavnet Cargo, som har en lomme på siden, her kan man have energi, mobiltelefon eller noget helt tredje.

Bib shortsene er lavet i genbrugt materiale, bestående af 80% nylon og 20% elastan. Materialet er behandlet så det beskytter mod UV-stråler, samtidig tåler det både solcreme og olie. Skulle man være så uheldig at der går hul på materialet, er det lavet således at hullerne ikke “løber” og bare bliver større og større – det er altså smart!

Overdelen er lavet i et åbent og luftigt design, selerne er i mesh foran og bagtil i laserskåret materiale, det giver god åndbarhed og seler der ikke har tendens til at folde og gnave.

Ryggen er ligeledes i mesh for optimal ventilation, samtidig kan materialet strækkes enormt meget, for tæt pasform.

Afslutningerne ved lårene er brede laserskårne elastikker med silikoneprint indvendigt, den helt rigtige løsning for tæt pasform uden generende sømme eller lign. På Elastikken er påtrykt Sigr’s logo i en diskret grå farve.

Indvendigt er en Endurance Anatomic Road pude fra Elastic Interface, her i udgaven rettet mod mænd. Puden er forholdsvis kompakt, opdelt i forskellige zoner med varierende tykkelse og holder derfor formen rigtig fint, men er stadig fleksibel nok til at tilpasse sig rytteren. Puden er perforeret så åndbarheden er i top og samtidig gør det puden ret fleksibel. Puden er med antibakteriel behandling og sammen med det faktum at den er åndbar og derfor ikke holder på fugt og sved gør det at man minimerer risikoen for irritation eller skader på huden forsaget af sved.

Komfort og pasform?

Riksväg 92 er testet i str. S, hvilket er den rette størrelse til mine 65 kg. fordelt på 175 cm., de sidder helt perfekt på mig med en tæt pasform uden noget der folder eller generer. Overdelen, såvel som selerne har også den rette længde, så de sidder godt til i skridtet. Benene har ligeledes en fornuftig længde og den brede elastik formår at give en tæt pasform omkring lårene – og silikoneprintet indvendigt holder dem på plads og sikrer mod at buksebenene glider op.

Puden er helt klar der hvor Riksväg 92 vinder point hos mig, for den blandt de allerbedste jeg har prøvet. Den har en perfekt tykkelse, er tilpas fast – men stadig fleksibel og så er den opbygget så den ikke bare “suger” sved til dig som en svamp, men rent faktisk leder fugt og sved væk.

Jeg har testet Riksväg 92 under en lang række forskellige forhold, både udendørs på gravelcyklen samt på landevejen, mens de også er brugt flittigt indendørs på hometraineren. Uanset om det er en “kort tur” på 50 km., eller en lidt længere tur på 100 km. på hometraineren hvor man alt andet lige sveder noget mere, så leverer de varen og er super behagelige fra start til slut.

Konklusion

Bib shortsene er nok den allervigtigste del af cykelgarderoben – for det er én af kontaktpunkterne mellem dig og cyklen og ét af de steder hvor det virkelig kan mærkes om man har ramt plet, eller ved siden af… Eftersom vi alle er bygget forskelligt, vil vi også have forskellige krav og præferencer, så fordi et par bib shorts sidder perfekt på én, betyder det desværre ikke at de sidder lige så godt på andre.

Riksväg 92 tjekker alle boksene af for mig med et rimelig diskret design, materialer af høj kvalitet, laserskårne detaljer, flade seler, ryg i mesh og en fantastisk pude der giver større og support til mange timer i sadlen – på mig sidder de helt perfekt og jeg har på intet tidspunkt mærket ubehag ved brug af dem.

Til 1325,- er det også forventeligt at man får et par bib shorts af høj kvalitet og god pasform – og det kan jeg uden at blinke sige man gør her! Sigr leverer varen og selvom knap 1400,- er mange penge, er de værd en krone værd, hvis man altså er typen der cykler ofte og længe. Udfordringen med prisen, er at de pludselig er i konkurrence med bl.a. Assos og andre af de helt store brands… Cykler man kun engang imellem, og primært kortere ture, vil udskrivningen til et par rigtig god bib shorts måske ikke kunne forsvares. Men til alle os der cykler flere gange om ugen og gerne flere timer af gangen, er et par gode og velsiddende bib shorts helt uundværlige!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: Ca. 1330,-

Funktionalitet 8
Pasform og komfort 9
Design 7
Pris 7
7.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: EKOI Primavera Dry Cykeltøj
Fra franske EKOI har vi den seneste tid testet et ret specielt sæt...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.