Test: Sigr Sverigeloppet Jersey

Svenske Sigr præsensterede i maj den nye Sverigeloppet jersey, en jersey lavet 100% af genbrugsmaterialer. Den fås i 3 farver og i udgaver til både mænd og kvinder.

Design og detaljer

Som nævnt indledningsvis fås Sverigeloppet i 3 farver, sort, rød og den blå som vi her har haft fingrene i. Materialet er 100% genbrugsmateriale, fra Italien og Spanien, derfor har den bl.a. også fået Bluesign certificeringen.

Sverigeloppet er et svensk landevejsløb og jersey’ens design er inspireret heraf, printet foran er eksempelvis inspireret af landskabet og konturerne som danner rammerne for løbet.

Materialet har SPF30 UV beskyttelse og er let og luftigt, bl.a. grundet mesh-panelerne i siden der lader dig komme af med varmen.

Foran er gennemgående YKK lynlås og ærmerne er med laserskårne afslutninger med silikoneprint indvendigt der holder dem på plads.

Omkring livet er en bred elastik med silikoneprint bagtil, som holder jersey’en på plads omkring livet.

Bagpå er der 3 åbne lommer hvor du kan opbevare energi og andet du ønsker hurtig adgang til, derudover en mindre lomme der lukkes med lynlås – sidstnævnte er oplagt til nøgler eller lign.

Logoerne er iøvrigt reflekterende for at skabe synlighed når man cykler i skumringen.

Komfort og pasform

Jeg har testet Sverigeloppet i str. S og med mine 65 kg. fordelt på 175 cm. giver det en forholdsvis afslappet pasform. Den sidder rimelig til kroppen, men ikke så tæt som jeg nok personligt ville foretrække. Det betyder dog omvendt at bevægeligheden er helt i top og er man ikke til den helt tætte pasform, så kan man glæde sig over at der her er lidt mere plads til at røre sig.

Ærmerne går rimelig langt ned og silikone-kanten gør at ærmerne ikke glider op, præcis som “moden” dikterer pt. Omkring livet holder elastikken jersey’en fint på plads takket være silikoneprintet. Lommerne bagpå har en god størrelse og er placeret så de er til at komme til, når man sidder på cyklen.

Materialet føles lækkert, blød og forholdsvis tyndt, med rigtig god åndbarhed. Med mesh-panelerne i begge sider og et lidt kraftigere materiale for og bag, er man beskyttet hvor det giver mening – mens åndbarhed og ventilation er optimeret hvor man ikke har samme behov for beskyttelse.

Konklusion

Med en pris på hele 1200,- forventer jeg noget “out of the ordinary” og det føler jeg ærlig talt ikke helt jeg får her. At den er designet og udviklet her i Norden og er yderst bæredygtig har naturligvis en markant værdi og så bør kvaliteten af materialerne igen fremhæves, for de er altså virkelig lækre. Jeg synes dog stadig at 1200,- for en jersey er rigtig mange penge og jeg har prøvet andre, også væsentligt billigere, jersey’er der har siddet bedre på mig.

Er man til nordisk design, en rimelig afslappet pasform og ønsker noget andet end det som “alle andre” kører i, så kan Sigr’s Sverigeloppet sagtens være din nye jersey!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1200,-

8 Funktionalitet

8 Design

7 Pasform

6 Pris

7.3
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Juul Christensen

Cykelrute: Solbjerg – Mårslet 20km (Racer)

God cykelrute med masser af bakker og dejlig natur, velegnet til dem...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.