Test: Skullcandy Sesh True Wireless In-Ear

True wireless er blevet det helt store, når man vil have musik, podcast eller lydbøger med i sin træning. Det trådløse element er super lækkert, da man undgår at skulle tage stilling til ledningen, der kan blive viklet ind i forskellige ting. Friheden, der kommer med det trådløse system er svær at undvære, når man først har vænnet sig til det, og jo flere producenter, der melder sig på banen, jo lavere bliver prisen. I denne forbindelse har vi testet et par fra Skullcandy, der klart er et af de billigste på markedet. Sesh hedder serien, og parret kan købes i forskellig farver. 

Hvad er der i kassen? 

En lille kompakt pakke i den blå farve, som hovedtelefonerne også er i.
  • Skullcandy Sesh 
  • Ladeetui 
  • Forskellige ear-pods 
  • USB-C ladekabel 
  • Manual 

Design og funktionalitet

Designmæssigt slægter Sesh mange af konkurrenterne på. En klassisk opbygning med et fladt ydre, der er forbundet med den lille “pod”, der er skal ind i selve øret. Det flade del, er der, hvor al kommunikation foregår fra høretelefonerne til den enhed, man bruger. På overfladen er Skullcandys logo indgraveret, så man kan se, de er fra deres brand. En lille detalje, som de fleste producenter gør brug af, da det stort set er eneste mulighed for at reklamere, nu hvor størrelser og overflader bliver mindre og mindre. 

Sesh kommer med et opbevaringsetui. Etuiet er ikke blot tænkt som opbevaring, men også som ladestation. Man finder hurtigt ud af, at det er ret vigtigt at man opbevarer hovedtelefoner i etuiet, når de ikke er i brug. Når hovedtelefonerne ikke har ledning, kan det være svært at holde styr på dem, hvis man ikke opbevarer dem i etuiet. I etuiet er der gjort plads til hver ear-pod, så man skal placere dem i hhv. venstre og højre side. Når ear-podsne er placeret korrekt, lader de. Desværre må jeg erkende, at den magnet, der skal fastholde de to enheder, ikke er super kraftig, så enhederne lader ikke nødvendigvis. Derfor skal man sikre sig, at begge enheder lyser rødt, hvilket betyder, at de lader. 

På ydersiden af etuiet finder man fem små dioder, der fortæller, hvor meget spænding der er på batteriet i ladestationen. Man kan trykke på en lille knap ved siden af, hvorefter dioderne lyser og viser, hvornår det er tid til ladning. På bagsiden finder man en mini-USB port, der er til genopladning af etuiet. Ellers har etuiet et meget rent design, der kun er afbrudt af Skullcandys logo på toppen. 

I kassen medfølger en del forskellige pods, der giver gode justeringsmuligheder. Det er derfor nemt at tilpasse hovedtelefonerne til netop dit øre. Når man finder den rette størrelse, passer enhederne rigtig godt i ørene og giver en let støjreduktion, så man ikke behøver at skrue helt op for volumen. Den lette støjreduktion er rigtig fin, hvis man benytter hovedtelefoner til arbejde, eller steder, hvor man behøver ro. På cyklen fungerer de rigtig fint, da enhederne ikke “griber” for meget fat i vinden. Personligt har jeg brugt dem til pendling, hvor morgennyhederne er i ørene. Man kan fint og klart høre, hvad der bliver sagt, mens man ikke er afskåret fra omverdenen (biler og andre cyklister). 

Selve lyden er rigtig god og klar, hvis volumen ikke er på max. Skruer man lidt for meget op, bliver lyden lettere skrattende og ikke behagelig. Som sagt er det dog ikke nødvendigt, grundet den lette støjreduktion.

Batteritiden for Skullcandy Sesh er opgivet til op til 10 timer. Batteritiden lever desværre ikke op til forventningerne. Personligt har jeg ikke oplevet, at de kan holde mere end 3-4 timer – dette endda uden hele tiden at skifte imellem forskellige sange. Det er lidt ærgerligt, at batteritiden ikke er længere, men hvis man husker at genoplade hovedtelefonerne, så burde det være okay. Den estimerede batteritid er dog ikke nogen god vejledning. 

Skullcandy Sesh er lavet som et in-ear headset, hvilket betyder, at de sidder tæt og et godt stykke inde i øregangen. Her sidder hovedtelefonerne faktisk rigtig godt og sikkert, så de ikke falder ud, selv når man kører på grus eller i skoven. Når man ikke har en ledning, så er det essentielt, at hovedtelefonerne forbliver i ørene på hele turen, så man ikke risikerer at miste den ene. Endvidere er det modtage opkald på turen, da hovedtelefonerne har mikrofon. Funktionen fungerer okay, men ikke super overbevisende. Lyden er let skrattende og ikke super tydelig for modtager. 

Slutteligt er det muligt at håndtere både skrift mellem musiknumre, opkald og volume via selve hovedtelefonerne. Igen fungerer det okay, men ikke helt optimalt. Man skal desværre trykke ret hårdt på hovedtelefonerne, før der fx bliver skiftet sang. Dette gør, at det gør lidt ondt i ørene, når man presser dem længere ind i øret. 

Konklusion 

Skullcandy Sesh True Wireless In-ear er et sæt hovedtelefoner, der både design- og funktionsmæssigt følger mange af konkurrenterne. Man får altså et sæt hovedtelefoner, der kan bruge til mange forskellige formål og passer rigtig fint til træning eller aktivitet, da de sidder rigtig godt i ørene. 

De negative sider er klart, at batteritiden er lidt svingende samt den lidt tvivlsomme mulighed for at skifte mellem musiknumre eller skrue op og ned for volumen. De negative kan dog opvejes af prisen, da denne klart er i den lave ende for et sæt true wireless hovedtelefoner. Særligt anbefalelsesværdige er hovedtelefonerne fra Skullcandy, hvis man gerne vil prøve kræfter med det trådløse univers uden at bruge en formue. Endvidere er lyden rigtig fint og klar, så man får en fin musikalsk oplevelse. 

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 499,-


6 Funktionalitet

7 Design

7 Lyd

8 Pris

7
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Mathias Busk Sælgen

Træningsprogram via OptimizaR – Uge 10

Vi nævnte det kort i sidste artikel, men den er god nok...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.