Test: ThermaCELL Varmesåler

Der er rigtig god chance for at du på et eller andet tidspunkt, indenfor de sidste par måneder, stødt på en reklame på facebook for ThermalCELL varmesåler, da de promoveres massivt på dette medie. Måske har du rystet på hovedet og tænkt “Hvad skal jeg dog med dem?” eller som undertegnede været nysgerrig for at finde ud af hvor godt de fungerer – og derfor har vi naturligvis testet dem!

Unboxing og første indtryk af ThermaCELL Varmesåler

I kassen til ThermaCELL Varmesåler finder man først og fremmest et sæt varmesåler til højre og venstre, 220 volt oplader, etui/pose til opbevaring, fjernbetjening til justering af varmen intensiteten samt manual og en vejledning.

Funktionalitet

Kort fortalt så er ThermaCELL Varmesåler et sæt bestående af 2 indlægssåler til ens fodtøj, det kan være alt fra vandrestøvler til cykelsko. Sålerne er forholdsvis “tykke”, så under normale omstændigheder erstatter de de såler man måtte have i skoene i forvejen. Der er klippe/skæremærker på undersiden så det er muligt at tilpasse dem til ens fodtøj, jeg har dog ikke haft brug for dette indtil nu. Sålerne er rimelig stive, så det kan kræve lidt tålmodighed at få dem lirket ned i skoene, heldigvis er de rimelig nemme at få op igen takket være den lille “slip” bagpå som man kan hive i. Sålerne fås i 5 forskellige størrelser, fra S der svarer til skostørrelse 36 -37,5 til XL der svarer til skostørrelse 45,5 – 47.

innisåle-dansk

I hver sål er bl.a. en “heater” og et indbygget genopladelig batteri, batterierne er opgivet til en levetid på omkring 500 opladninger og giver op til 5 timers brug pr. opladning – kontinuerligt vel at mærke. Varmen styres via den medfølgende røde fjernbetjening hvor man kan skifte mellem ingen varme, medium (37,8 grader) og high (43,9) grader, fjernbetjeningens rækkevidde er ca. 2 meter og fjernbetjeningen kan man opbevare i lommen, i nøglebundtet eller lign. hvor den er nemt tilgængelig.

thermacell-varmesaaler-02

Som nævnt tidligere, så er ThermaCELL Varmesålerne rimelig stive og man skal derfor lige vænne sig til at vinterstøvlerne, eksempelvis, til en start vil være lidt mindre fleksible end man måske har været vant til – i hvert fald indtil de er gået til. Sålerne har en vandafvisende bund som samtidig isolerer, det betyder at sålerne godt kan tåle en smule fugt eller vand og samtidig mindsker man varmetabet via sålen, så fødderne holdes lune og tørre.

thermacell-varmesaaler-06

I brug mærker man ikke at der er tale om indlægssåler fyldt med “elektronik”, kun det faktum at de er noget stivere end normalt gør at man bemærker det ikke er ens alm. indlægssåler. At styre varmen er ganske let, når bare man sikre at sålerne er opladt og sat på “on” (Der er en on/off knap på hver sål), det mest behagelige varmeniveau for mit vedkomme er medium, som svarer til knap 38 grader. I denne temperatur opretholder man en rigtig god komforttemperatur, og har dejligt lune fødder og tør i koldt vejr – high er knap 44 grader og denne vil nok primært anvendes i rigtig koldt vejr (Under frysepunktet) eller for at få hurtigt varme i kolde fødder eller tæer. Uanset hvilken setting man vælger, vil man dog ikke opleve at sålerne bliver “varme” og ubehagelige at benytte, det er en kontinuerlig og behagelig varme der kommer fra ThermaCELL Varmesåler – hvilket samtidig betyder man ikke får svedige tæer, et stort plus i koldt vejr!

thermacell-varmesaaler-01jpg

For nogle uger siden fik vi en god omgang sne og her fik ThermaCELL Varmesålerne  lov at bevise sit værd på gå-ture i det kolde vejr og har man først prøvet sådan en rask travetur med “varme i fødderne” er det svært efterfølgende at træde ned i et par kolde vinterstøvler! Jeg blev faktisk så magelig at jeg et par gange tændte for varmesålerne et par minutter inden jeg skulle ud af døren, for at kunne træde ned i et par forvarmede vinterstøvler – det er altså også let at blive forfalden til!

ThermaCell anbefaler ThermaCELL Varmesåler til en lang række formål, inkl. sport som eksempelvis cykling – lige netop cykling vil jeg også mene de er ganske velegnet til, da cykelskoen er lige så stiv som varmesålerne og dette derfor ikke er en ulempe, til andre former for sport vil jeg umiddelbart mene at sålerne bliver for stive og “trælse” at benytte. Bruger man ThermaCELL Varmesåler sammen med ens cykelsko i de kolde måneder, man kan enten slippe for tykke sokker og sko-overtræk, eller bare komme igennem cykeltæningen unden at få iskolde tæer, alt efter hvor kuldeskær man er. Ved cykelbrug er det en kæmpe fordel at varme-niveauet kan reguleres via fjernbetjeningen, så man kan slukke og tænde for varmen efterhånden som der er brug for det – de færreste vil nok have brug for konstant varme ved cykelbrug.

thermacell-varmesaaler-03

Konklusion

Idéen med elektriske varmesåler er helt genial og jeg synes Thermacell er sluppet godt afsted med disse varmesåler, man får et produkt der er gennemført, med indbygget genopladelig batteri, rimelig lang batteritid og trådløs fjernbetjening til regulering af varme-niveauet.

Ulempen ved at al elektronik, inkl. batteriet, er at sålerne bliver forholdsvis stive i det – i store vinterstøvler eller cykelsko mærker man ikke meget til det – men skulle man bruge dem sammen med fodtøj med meget fleksibel sål, ville det kunne mærkes.

Prisen er også en udfordring, de koster ca. 1700,- i Danmark og selvom der ikke umiddelbart kan sættes fingre på hverken funktionalitet eller designet, så er det simpelthen for dyrt efter min mening – man skal virkelig være dedikeret hvis man spenderer 1700,- på varme til fødderne… Når det så er sagt – så er ThermaCELL Varmesåler et super fedt produkt som jeg varmt kan anbefale!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1700,-

Fås bl.a. hos SurfLine.dk elle bestil direkte via Thermacell.dk

Funktionalitet 9
Design 8
Pris 5

Karakter

7.3
Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Canyon lancerer ny Aeroad
Canyon’s Aeroad-serie er netop blevet opdateret med helt nye modeller, med endnu...
Læs mere
Join the Conversation

2 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.