Test: Topeak Prepstand Elite arbejdsstander

Vi har tidligere testet noget værktøj fra Topeak, og som der blev nævnt i den artikel, så er Topeak kendt for at lave kvalitetsværkstøj og tilbehør til cykler. Vi har denne gang modtaget en arbejdsstander også kaldet en Prepstand. Det er modellen der hedder Elite.

Topeak laver ikke mindre end 7 forskellige arbejdsstandere, hvor alle er med forskellige fede detaljer. Jeg er spændt på at få den pakket ud og taget i brug, og se om den lever op til den høje kvalitet vi er vant til fra Topeak.

Topeak Elite arbejdsstanderen kommer fuldstændig samlet og i en lækker taske med stropper så den er nem at fragte fra sted til sted. Når man får den pakket ud af papkassen og ser denne pose, så er jeg bare helt solgt og tænker uha det er lækkert.

På Topeak prepstand er der brugt Quick release hvor man enten skal slå benene ud eller når arbejdsstanderen skal laves højere. Det fungere rigtig godt, og så glider det hele bare som det skal. Det føles virkelig som en kvalitets arbejdsstander.

Når den er slået op og står med cyklen så står den vanvittig godt, det er ikke noget med at man er usikker på om den kan risikere at vælte med cyklen. Det gør den ikke, for benene er lange og så står den vildt stabilt, i forhold til mange andre modeller.

Selve gribearmen er beregnet til at gribe fast om saddelpinden, men kan også gribe fast om overrøret (Dette er dog NO GO på carbon cykler). Det fungere rigtigt fint, Selv om overrøret er rundt/ovalt fungere det super fint, det er ikke alle arbejdsstandere der gør det. Hvis man bruger den på overrøret skal man have noget stof imellem, da gribekæberne ikke er af blødt gummi så man kan risikere at den ridser stellet. Så som udgangspunkt spænd altid fast i saddelpinden medmindre man har dropper på.

Håndtaget hvor man spænder kæberne ind med spiller maks, man kan vippe et lille håndtag ud på selve drejehåndtaget så man kan dreje hurtigt. Det virker super godt.

Selve armen kan nemt klappes sammen, dette gøres ved at man drejer en stor møtrik rundt, og når den er løsnet, trækker man den ned og vipper selve armen op eller ned. Selve møtrikken er fjerpåvirket så den selv hopper op, så den er klar til at blive spændt igen.

For at dreje selve armen rundt, så man kan få cyklen til at hænge som man ønsker, så løsner man bare den store møtrik bag på selve armen, drejer den rundt og spænder den igen. Det fungere super nemt.

En af de sidste fede detaljer er at der på selve armen er et lille rum til lidt skruer, kædeled eller hvad man nu har behov for. Så bliver det ikke væk, og man kan lukke for den, og selv om det hele har været pakket ned, så er det stadig i det lille rum når man får det hele pakket op igen. Lækker detalje. Det er her der på PRO udgaven er indbygget et vægt, så når cyklen hænger i arbejdsstanden, så kan man hele tiden se vægten på cyklen. Dette er en fed feature til vægtnørden.

Konklusion

Denne arbejdsstander fra Topeak er efter min mening topkvalitet. Den er super lækker fra top til fod. Når man pakker den ud, og ser den bæreposen så tænker man bare at det virker som en virkelig lækker kvalitet.

Samtidig med at det er en let arbejdsstander så er den nem at have med rundt til cykelløb eller med på ferie, eller hvor man nu skal transportere den hen.

Det sidste er at når der er sat en cykel op i arbejdsstanderen så står den vanvittig stabilt, hvilket er et kæmpe plus så man ikke hele tiden står og skal være nervøs for at det hele vælter.

Så skal du ud og kigge efter ny arbejdsstander så kan jeg varmt anbefale dig denne arbejdsstander. Så får du en arbejdsstander i top kvalitet.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 2.099,- / Set til 1.699,- ved cykelgear.dk

10 Funktionalitet

10 Design

9 Pris

9.7
Mere af Troels Ennemark Høiriis

Test: GripGrab Rebel Youngster vinterhandsker

Vi har i den sidste måned haft et par børne vinter handsker...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.