Test: Tripeak keramiske pulleyhjul specielt til MTB

Samlet karakter

Keramiske lejer bliver mere og mere in. Flere og flere motionister kræser meget om deres mountainbike. Vi har denne gang fået muligheden for at teste et sæt pullyhjul specielt til MTB. Nogen vil måske tænke at keramiske lejer ikke egner sig til mountainbike, men så længe prisen ikke er rocker dyr og lejerne er lukkede, så er det helt klart et godt alternativ til almindelige pullyhjul.

Forskellen på traditionelle og keramiske pulleyhjul?

Mange almindelige pullyhjul er enten lavet i hårdt plast eller aluminium, hvor der ikke er monteret lejer i pullyerne. Så ruller lejerne kun i bøsninger, som efter kort tid bliver slidt og kommer til at være meget løse. Man skal huske at så snart pullyerne ikke kører godt mere, og der måske er meget slør i dem, så vil gearskiftet også begynde at drille. Det er pully hjulene der styrer kæden i forhold til at få et præcist gearskift.

Så kan man selvfølgelig også få pullyhjul i mellemklassen hvor der er med lejer som i disse her. Når det er med lejer så er de oftest lavet af aluminium, dog fåes de også i hårdt plast. Mange af de pullyhjul i mellemklassen med lejer koster ca. 200-400kr for et sæt. hvor det er med standard lejer så har vi her et super godt alternativ med keramiske lukkede lejer, og prisen er kun 494,-. Når prisforskellen ikke er større så går klart efter at få så lidt modstand som muligt.

TriPeak Keramiske pullyhjul ruller super let. På nedenstående video kan du se forskellen.

Hvorfor skifte til keramiske pulleyhjul?

Hvis du godt kan lide at nørde lidt og gå op i små detaljer, så er keramiske pullyhjul lige dig. Når man får dem ud af kassen og lige ruller med dem, så er den første tanke der går gennem hovedet at det skulle jeg da have gjort for lang tid siden. Bare det at man kan se hvor let de ruller i forhold til almindelige pullyhjul.

Det er som sagt uvist hvor mange watt man spare ved at have keramiske pullyhjul, men har læst nogle steder at man kan spare op til 2 watt, men hvor meget ved jeg ikke. Men det ruller super fedt, og tidligere har man ikke haft lukkede keramiske lejer. Lejer der ikke er lukkede ville selvfølgelig ikke fungere til mountainbike, da man kører i skoven, og skidtet vil sætte sig i lejer der ikke er lukkede.

Funger det?

For motionisten der bare skal ud og cykle og hygge sig, vil ikke kunne mærke forskel på almindelige Pullyhjul og almindelige. Men for motionisten der godt kan lidt at have noget ordentligt grej, og går meget op i at det er fedt er det top liret. Derudover så er der den mentale del hvor, man ikke kan sige til sig selv at de pullyhjul ruller ikke godt.

Så personligt så vil jeg klart købe dem igen når de her er slidt op. Så længe man ikke bliver rykket helt rundt på pengepungen, ved at købe keramiske Pullyhjul, så vil jeg klart vælge dem. De ruller sindsygt godt, og så styrer de kæden super godt i gearskiftet. Så jeg synes det er fedt, men jeg er også en lille nørd.

Køb af pulleyhjul

Hos Danishbike.dk fås eksempelvis Tripeak’s keramiske pulleyhjul til 494,-, dene udgave passer til SRAM 11 og 12-speed bagskiftere (XX1, X01, GX series).

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.