Test: UltraLED MTB 9000 LED forlygte

Vi må her på redaktionen erkende, at de lyse timer så småt er ved at blive færre og færre, hvorfor vi i den nærmeste fremtid tester forskellige lygter, der kan bruges til en aftentur i skoven eller til pendling, hvis man lyser ned på vejen. 

Den seneste lygte, vi har modtaget, er fra den danske forhandler Easylight.dk, der specifikt gør sig i belysning til cykler og lygter generelt. Vi har testet en af deres kraftigste lygter, der lyser med hele 9000 lumen på det højeste niveau. 

Hvad er der i kassen? 

  • UltraLED MTB 9000 lygten 
  • Li-ion LED Gold Batteripakke – 8.4V/8800 mAh
  • Justerbart pandebeslag
  • Batterilader 230v med ladeindikator 
  • 2 stk. o-ringe til fastgørelse på styr

Se vores unboxing af UltraLED MTB 9000 nedenfor.

Design og funktionalitet 

UltraLED MTB 9000 er helt klassisk udført i sort aluminium, hvilket både er med til at holde vægten nede på 250 gram, men samtidig giver mulighed for, at varmen, der genereres under brug, kan komme væk fra lygten. Foran er lygten udstyret med 9 x CREE XM-L T6 led dioder, der giver et meget kraftigt og stabilt lys på højeste niveau. Bagpå finder man blot en enkelt knap, der lyser grønt, når lygten er tilsluttet batteripakken eller tændt. Den grønne farve skifter dog, når lygten aflades, hvor den begynder at lyse rødt, når spændingen i batteriet er under 30% – meget rart, så man hele tiden er klar over, hvor meget tid man har tilbage med lys. 

Batteriet, der skal holde lygten kørende, er både genopladeligt og vandtæt, så man ikke behøver at tænke over vejret – det er bare med at komme afsted. Batteripakken er nemt at montere på stellet med neopren-holderen, der følger med batteriet. Dog sidder pakken ikke super godt fast på stellet og hermed “glider” pakken nedad. Jeg har ikke oplevet det som et problem, men værd at nævne, så man ikke laver længden på ledningen for kort. 

Batteripakken og lygten sammenkobles via et stik, der lukker helt tæt, så man heller ikke her skal tænke på vand og mudder under turen. Stikket, der tilkobler lygten, er ligeledes stikket, der skal tilkobles laderen. Ledningen er altså en integreret del af selve batteriet, hvilket igen er med til at gøre pakken med vandtæt. 

Batteriet har en vægt på 270 gram, hvilket må siges at være udmærket for en lygte med den kapacitet. Samlet vejer sættet altså blot 520 gram, hvilket selv de meste vægt-interesserede må kunne klare. Den estimerede ladetid lyder på 3,5 – 4,5 timer, hvilket passer meget godt med vores oplevelse. Endvidere kan man følge med i, hvorvidt batteriet er opladt via en diode på laderen, der lyser grønt, når batteriet er fuldt opladt.

Når batteriet er fuldt opladt, kan lygten lyse i 1,5 time på 100%, 2 timer på 50% og 2,5 på blinkefunktionen (strobe). Meget normalt og passende til en tur i skoven, men ønsker man længere batteritid, er det muligt at tilkøbe flere batterier, så man kan skifte på turen. 

Som nævnt, har UltraLED MTB 9000 3 forskellige funktioner, der tæller: 100%, 50% og strobe. Alle tre funktioner er yderst anvendelige, når man skal en tur i skoven. Personligt benytter jeg strobe eller 50%, når jeg er på vej til skoven eller ved skumring, mens 100% bliver brugt, når der ikke er mere lys tilbage i skoven. På 100% kan lygten sagtens lyse hele sporet op, så man blot behøver den ene lygte. 

Pratisk test

Konklusion 

UltraLED MTB 9000 er en lygte, der bestemt kan anbefales til brug i skoven, da den nemt lyser hele sporet op, så man kan se, hvor man skal hen og eventuelle forhindringer. Lygten har tendens til spotbelysning, hvor synsfeltet kan blive lidt smalt. Dog er indtrykket overvejende positiv, da man godt kan se hele sporet grundet kraften. 

Yderligere kunne man ønske sig lidt strammere o-ringe, da lygten nemt kan vippe frem og tilbage, når man kører ned ad bakker med huller eller drops. Personligt har jeg blot smidt et stykke dobbeltklæbende tape på, så lygten ikke rykker sig nær så meget. 

UltraLED MTB 9000 er en rigtig fin lygte, der bestemt kan bruges af de fleste skovriddere i mørket. Til trods for de små forbedringspunkter, vil jeg stadig anbefale lygten, da den er yderst kraftig og har nogle fine funktioner, der gør det nemt at gennemskue, hvornår den skal oplades. 

Pris og tilgængelighed

Set til priser fra 598,-

Funktionalitet 9
Design 9
Medfølgende tilbehør 8
Pris 8
8.5
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: AGU Essential Regnjakke
Vejret er skiftet indenfor de seneste uger, hvor de solrige dage er...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.