Test: UltraLED Red COB Baglygte

Henover efterår og vinter har vi testet en lang række lygter, hvoraf vi er kommet til den sidste. Denne gang har vi testet en USB-genopladelig baglygte fra UltraLED, der er kompakt, nem at have med på farten, men stadig giver et godt lys. UltraLED har vi stiftet bekendtskab med før, da vi også har testet forlygten: UltraLED V9.

Specifikationer: 

 • Ladetid: 2-2,5 timer
 • Batteri: 400 mAh USB genopladeligt batteri
 • Vægt lygte: 29g
 • Lysstyrke: op til 50 lumens
 • Lysvinkel: 180º
 • Frekvens ved strobe: 150 blink/min.
 • Materiale: Aluminium, plast og gummi
 • Størrelse: L70x H20 mm
 • Vandtæthed: IP65 Waterproof
 • Brugstid: Normal styrke 6 timer – Strobe helt op til 28 timer

Kassens indhold: 

 • UltraLED Red COB baglygte 
 • Quick-strab monteringsrem i gummi 
 • USB-ladekabel 

Design og funktionalitet

UltreLED producerer cykellygter, der egner sig til flere forskellige formål. Herunder kan lygterne altså bruges til eksempelvis pendling, i skoven eller på racercyklen. Grundet lygternes lave vægt og lille størrelse, er det nemt at have dem med på farten, hvis man kører i skumringstiden, eller ikke ved, hvornår man har fri fra arbejde. Vi har mestedeles testet UltraLED COB som pendler baglygte, men har også haft den med på landevejen henover vinteren. 

Som det fremgår af specifikationerne, har vi med en lygte at gøre, der har en vægt på kun 29 gram, hvorfor den kan egne sig godt som baglygte på racercyklen. En af de vigtigste ting, når man kører på racercykel er, at man er synlig for bilisterne, hvorfor jeg personligt altid kører med baglys på om vinteren – også i dagslys. Dette skyldes, at der ofte kan være tåget eller meget overskyet, hvorfor det er godt at være på den sikre side. 

Endvidere har UltraLED COB en batteritid på ca. 6 timer ved normal belysning. De 6 timer stemmer meget godt overens med min oplevelse. For det meste genoplader jeg for- og baglygte om søndagen, hvor begge så kan holde til mine pendlerture ugen ud (5 timer). Det er også korrekt opgivet, at Cob har længere batteritid, hvis man benytter strobe-funktionen. I de mørkeste perioder testede vi strobe-funktionen sammen med en anden lygte, hvor den sagtens kunne holde 2 uger (10 timer).

Når vi er ved styrkeforhold, så har COB baglygte en lysstyrke på 50 lumen ved maksimal styrke. Dette kan ikke lyde af meget, men det er faktisk en rimelig kraftig baglygte, der kan bruges både alene og i samarbejde med andre. De fire indstillingsmuligheder gør, at man kan spare lidt på batteriet, hvis man eksempelvis bruger lygten i dagslys. En af de ting, UltraLED mangler er, at man ikke kan se på lygten, når den skal genoplades. Dette kan være rigtig irriterende, såfremt man ikke lader regelmæssigt. Det er en rigtig fin feature, der bør være i enhver lygte.

Monterings-remmen er produceret i gummi og plastik, så den nemt kan tilpasses forskellige størrelser af sadelpinde. Plastdelen er den, der skal fastholde selve lygten og er meget nemt at på- og afmontere – dette er næsten et problem, da man ikke skal røre ret meget ved lygten, før den kan falde af montereings-remmen – et klart minus, da det er væsentligt, at lygten kan forblive på cyklen. Dog har vi ikke oplevet, at lygten kan falde af monterings-remmen af sig selv. 

Slutteligt er UltraLED Cob selvfølgelig vandtæt, så den kan tåle at være monteres, selv når det regner. Dette gør også, at lygten egner sig godt til pendling, hvor vejret ofte er vådt. 

Konklusion

UltraLED Red COB er en lille, kompakt og forholdsvis kraftig baglygte, der kan bruges til flere forskellige formål. Netop størrelsen gør, at den er nemt at have med på farten, så man altid kan komme sikkert og oplyst hjem. 

Det genopladelige batteri fungerer super fint og er en stor fordel, så man ikke skal skifte batterier i tide og utide. Dog kunne man ønske sig, at lygten kunne indikere lavt batteriniveau, så man er fri for at skemalægge sin ladning. Personligt lader jeg én gang om ugen, men hvis dette glipper, er det meget rart at kunne se, hvornår batteriet skal lades.

Pris og tilgængelighed

Pris: 99,-

Funktionalitet 7
Design 8
Styrke 7
Pris 9
7.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: BikeWorkx rengøringssæt
Det er vigtigt at vaske og vedligeholde sine cykler, hvilket jeg selv...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.