Test: USWE AirBorne 3

Det er nu ved at være et års tid siden Jeg første gang stiftede bekendskab med svenske USWE, et firma der har dedikeret sig til rygsække med drikkeblærer til både cykling (MTB), skisport og motorcross. Sortimentet tæller 8 forskellige modeller, hvor de fleste fås i forskellige farver – her er både til mænd, kvinder og endda børn – da der er et par junior udgaver også.

AirBorne 3 er en dedikeret cykeltaske der finde si 4 forskellige farver; sort, gul, og pink – samtidig med den blå også fås i en junior udgave til børn.

Denne model rummer i alt 3 liter, herfra 1,6/2 liter væske i Hydrapak blæren, dvs. der også er en smule plads til lidt udstyr, såsom slange, multitool og hvad man ellers kan få brug for på sporet.

Design og detaljer

USWE’s AirBorne 3 er velegnet til MTB brug og ture af et par timers varighed, da den rummer op til 2 liter væske og 1 liter den lille “organizer pocket” der sidder foran på tasken, lige netop denne kan klipses af og på efter behov. Dette betyder at tasken lynhurtigt kan omdannes til en “race-pack” på de ture hvor man vil spare vægt, for maksimal hastighed, det kunne være til løb eller i andre situationer hvor man ikke ikke ønsker at medbringe reservedele.

uswe-airborne-3-angled

AirBorne 3 er med sine ca. 450 gram, for tasken alene, en rimelig let taske, hertil skal dog ligges blærens vægt og op til 2 liter væske, hvilket bringer totalvægten op på ca. 2,5 kg. med fyldt blære – plus evt. “gear” i organizer pocket’en.

uswe-airborne-3-back

Én af de ting der kendetegner USWE’s rygsække er Deres “Harness” system der er ganske unikt, modsat mange af konkurrenterne bruger de et 4-punkts system som holder tasken tæt til ryggen, selvom det går stærkt og det virker utrolig godt. Seletøjet går over skuldrene og omkring livet – hvor det samles med et spænde ved brystet. Alle 4 remme kan justeres nemt og enkelt med velcrolukning og remmene der går omkring livet kan indstilles i 2 størrelser, alt efter omkreds, det er derfor virkelig nemt at tilpasse tasken så den sidder præcis som den skal. USWE kalder selv systemet for “No more dancing monkey” fordi tasken gerne skulle sidde fast på ryggen, så man undgå at den skøjter rundt på ryggen, hverken op og ned, eller til siderne.

uswe-airborne-3-harnes

uswe-airborne-3-buckle

uswe-airborne-3-hose

På forsiden af tasken er der et par snore der gør det muligt at montere en hjul, almindelig eller full face, direkte på tasken, derudover er et par reflekterende elementer.

Øverst på tasken er en lynlås-åbning, det er her Hydrapak blæren gemmer sig. Den rummer i alt 2 liter væske, dog “kun” 1,6 liter hvis den er “lynet sammen” på midten, Hydrapak er en af verdens største og mest velkendte producenter af vandblærer og har derfor stor ekspertise indenfor området. Blæren er simpel at åbne og lukke, holder tæt og er endda også ret nem at rengøre – da man kan vende vragen ud på den, for nemt at kunne rengøre den indvendigt, slutteligt kan den rent faktisk også tåle en tur i opvaskemaskinen! Blæren er udstyret med Quick Link, hvilket betyder at selve slangen nemt afmonteres, så den løse blære nemt kan tømmes, fyldes og rengøres, mens slangen forbliver på tasken. Slangen er udstyret med et mundstykke der bides let midtpå, mens man suger, for at få væsken ud. Mundstykket kan låses, så det ikke lækker under transport eksempelvis. Slangen holdes fast på én af skulderremmene vha. en lille klips, lige netop her er USWE altså blevet overhalet af flere af konkurrenterne der har løsninger hvor slangen holdes fast med magneter.

uswe-airborne-3-bladder

Indvendigt i tasken er også én enkelt lomme, den er vandtæt og er derfor oplagt til opbevaring af eksempelvis smartphone, som man gerne vil have med på sporet, men som også kræver lidt ekstra beskyttelse mod skidt og snavs samt vand.

Den såkaldte “Organizer Pocket” der kan klipses af og på foran tasken, rummer nemt det mest essentielle til de kortere ture, dvs. ekstra slange, lille pumpe eller CO2 patroner, multitool, dækjern, ekstra kædeled og en bar af en anden art – pakket rigtigt, kan den lille lomme faktisk rumme ganske meget! Der er naturligvis ikke plads til en overtræks-jakke, løse ærmer eller lign., men det essentielle “værktøj” kan sagtens opbevares i den lille lomme.

uswe-airborne-3-toolbag-content

uswe-airborne-3-toolbag

Bagsiden af tasken er med let gel polstring i begge sider, med en kanal i midten og i siderne til at lede varme væk fra ryggen. Hele bagsiden er beklædt i mesh, for bedst mulig åndbarhed.

uswe-airborne-3-backpanel

Komfort og pasform

Som tidligere nævnt, er AirBorne 3 udstyret med USWE’s egne 4-punkt harness – også kendt som “No more dancing monkey”. Det er et system som virker sindsygt godt i praksis, er utrolig let at tilpasse og justere og som gør at rygsækken sidder tæt – også når det går lidt vildt for sig på sporet! Systemet gør at tasken hverken glider fra side til side bagpå ryggen, eller op og ned – i hvert fald i meget begrænset omfang – for naturligvis skal der være lidt rum til bevægelse, ellers ville den simpelthen blive ubehagelig at køre med. Denne model sidder forholdsvis højt på ryggen, faktisk så højt at man stadig vil kunne holde sine ryglommer fri. Normalvis vil man gerne have et lavt tyngdepunkt når man kører MTB, men i denne forbindelse giver det god mening at tasken er placeret så højt oppe på ryggen som muligt, da det er her den sidder bedst og generer mindst, ydermere er vægten “kun” ca. 2-3 kg. alt efter hvad man putter i den…

uswe-airborne-3-adjustments

Bevægeligheden med tasken på, er helt i top – den sidder så højt på ryggen og tæt til kroppen at man næsten ikke opdager man har den på, for den er aldrig i vejen! Jeg har benyttet AirBorne 3 de seneste uger i meget blandet vejr, typisk dansk sommer, og synes ikke at have oplevet tasken som værende varm at bære – hvilket nok i høj grad kan tilskrives luftkanalerne bagpå som gør at ryggen får lidt luft og man kan komme af med varmen.

Konklusion

Da Jeg for et års tid siden første gang stifterede bekendskab med USWE blev jeg ret hurtig fan af Deres “No more dancing monkey” harness system og jeg har også flittigt benytte både F3 og A3 modellerne det seneste års tid.

AirBorne 3 er en fantastisk rygsæk til de ture som de fleste motionister nok har flest af, nemlig dem af et par timers varighed, da den giver mulighed for at medbringe op til 2 liter væske og det essentielle værktøj, så kan som udgangspunkt kan komme videre på sporet, samtidig er der en god indvendig lomme til smartphones eller lign., som man gerne vil beskytte mod vind og vejr. Der er ikke plads til ekstra beklædning, men til gengæld kan hjelmen fastgøres til forsiden, hvilket de fleste motionister dog nok sagtens ville kunne undvære… Funktionen trækker dog ikke ned i det samlede regnskab, men er blot en “bonus-funktion” set med mine øjne. Vil man have én rygsæk til de almindelige ture af et par timers varighed, samt til race – så kan AirBorne 3 også bruges – for til race kan man blot klipse tool organizeren af, så sparer man vægten af denne og har stadig mulighed for at medbringe op til 2 liter væske, der så vil være lige ved hånden.

Pasformen er super, den er virkelig nem at indstille og tilpasse, samtidig med at komforten er høj – da den sidder tæt og bliver der! AirBorne 3 er en rygsæk der opfylder alle de krav jeg har en MTB rygsæk, krydret med et harness-system i verdensklasse!

Er man i markeret efter en forholdsvis simpel rygsæk til normale MTB ture på et par timer og uden “oppakning”, så bør man helt afgjort kigge nærmere på AirBorne 3!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 929,- (Set til 710,-)

Funktionalitet 9
Komfort 9
Design 7
Detaljer 8
Pris 7
8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Evil Eye Traileye cykelbriller
Traileye er en klassisk sports/cykelbrille med forholdsvis store linser og et design...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.