Test: Ventoux Nordic Winter Tights Wind

I tråd med de fleste tests vi foretager I øjeblikket, er denne henvendt til dem, der cykler ude i det kolde danske vejr. Det drejer sig om et par lange cykelbukser fra danske Ventoux, som er specielt designet til vinterbrug.

Design og funktionalitet

Bukserne findes med og uden wind-breaker ved knæ. Vi har testet versionen med wind-breaker. Designet er meget simpelt: et gennemgående sort tema, der er stilrent og passer fint til det meste cykeltøj.

Stoffet er varmt og relativt tykt, især ved knæene, hvor wind-breaker materialet sidder.
Selerne er lavet i mesh for at øge åndbarheden ved overkroppen, og på bagsiden af læggen er der reflekslogoer. Derudover er der stropper ved benafslutning, så bukserne holdes på plads og ikke glider under cykelturen. Som ved mange vintercykelbukser er der ikke pude/chamois.

Størrelsesguide
Her er størrelsesguiden til bukserne:

Det kan virke en smule forvirrende, at der både er højde- og vægtangivelse, da disse ikke nødvendigvis hænger sammen. Ifølge skemaet hører jeg både til x-large i højden og large i vægt. Jeg har testet en størrelse large, og den passer fint, så min anbefaling er at tage den størrelse, du plejer at bruge i lange bukser.

Bukserne er meget varme, hvilket er super lækkert på dage med frostgrader. På grund af wind-breaker materialet er de fantastiske på landevejen ved temperaturer omkring -15 til +10. Jeg kunne nemt holde varmen, selv uden baselayer på benene. Til gengæld er de for varme over 10 grader, men de er jo også designet til vinterbrug. Jeg kan forestille mig, at modellen uden wind-breaker er bedre i varmere forhold og til MTB, hvor windchill ikke spiller så stor en rolle. Den model er også 150 kr. billigere i skrivende stund.

Konklusion

Ventoux Nordic Winter Tights Wind er et solidt par lange cykelbukser til vinterbrug. Den primære funktion er at holde cyklisten varm, og det gør bukserne fortræffeligt. Prismæssigt konkurrerer de med lange bukser fra Craft (Thermal) og Mavic (Cosmic Elite Thermo), og jeg synes, at kvaliteten følger konkurrenterne rimelig godt, på trods af at Ventoux endnu ikke har så stort et brand bag sig.

Herfra anbefales bukserne, hvis man kører på landevej i kulden og gerne vil garanteres varme ben på hele cykelturen. Kombineret med et godt baselayer og et par korte bukser, kan de klare utroligt koldt vejr.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 749 kr

Funktionalitet 9
Pasform 7
Design 7
Pris 7
7.5
Tags fra indlægget
, ,
Skrevet af
Mere fra Mads Olsen
Test: GripGrab Insulator Hi-Vis cykelhandsker
Den danske vinter er mørk og kold, og det er derfor nødvendigt...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.