Test: Wavell ONE hovedtelefoner

Trådløs lyd er hot – ingen tvivl om det. Det betyder samtidig at der dukker mange nye spillere op på markedet og én af dem er Wavell. Firmaet er dansk og ganske ungt, startet i slutningen af 2019 af et par unge iværksættere – så måske du ikke tidligere er stødt på brandet, det var i hvert fald nyt for undertegnede.

Wavell ONE er et sæt true wireless hovedtelefoner og pt. det eneste produkt i sortimentet, hvis man ser bort fra et par tilbehørsprodukter.

Med en pris på 799,- placerer de sig midt i feltet rent prismæssigt, men man har stadig rimelig høje forventninger – så lad os finde ud af om de indfries.

Hvad er der i kassen?

Wavell ONE kommer i en pæn hvid “Apple-like” emballage hvor der helt tydeligt er kælet lidt ekstra for indpakning og unboxing-oplevelsen.

I kassen finder man:

  • Wavell ONE
  • Ladeetui
  • Pose til opbevaring
  • Ekstra ear-tips
  • USB-C kabel til opladning
  • Vejledning/Quick start guide

Se vores unboxing af Wavell ONE nedenfor.

Design og funktioner

Wavell ONE er, som tidligere nævnt, et sæt true wireless hovedtelefoner, det betyder at der ikke er noget kabel mellem de to enheder, de kommunikerer trådløst med hinanden. Derudover kommunikerer de trådløst via Bluetooth med din smartphone, tablet eller lign. Der benyttes Bluetooth 5.0, så man får eksempelvis mulighed for at se aktuel batteristand og lign. direkte på iPhonen.

Designet er meget fedt, selve hovedtelefonen er dråbeformet og det gør at den skiller sig lidt ud. De fås pt. i 3 farver, Coffee, Fantasy og Metal, hvor vi her har testet Coffee udgaven. På selve hovedtelefonen er Wavell’s logo, det er også denne del der virker som tryk-knap til betjening, hvis ikke man bare bruger iPhonen eller den enhed man nu engang afspiller musik eller lyd fra. Via trykknappen kan man start/stoppe musikken, aktiverer Siri/Google Assistent eller skifte nummer, udover naturligvis at slukke dem. Da Wavell ONE er af in-ear typen, så er det ikke videre behageligt at trykke på dem mens de sidder i ørerne, her havde jeg helt sikkert foretrukket et touch-panel så man undgik “trykket” ind i øret – velvidende at touch-panelerne heller ikke altid er lykken, da de ikke altid er nemme at betjene med fugtige fingre ekempelvis.

Dråbe-formen gør at Wavell ONE sidder rigtig fint i mine ører, da formen gør at der er lidt “støtte” hele vejen rundt, når der nu ikke er en gummi-bøjle eller andet til at holde dem fast i øret. I praksis betyder det at de for mig har fungeret fint til daglig brug og let træning, når de er blevet godt fugtige af sved på hometrainerne har jeg haft svært ved at få dem til at blive siddende, her mangler de nok i virkeligheden noget blød gummi istedet for det blanke og glatte plast som sidder i øret. Det skal dog retfærdigvis siges at Wawell ONE heller ikke markedsføres som et sæt hovedtelefoner der er specielt velegnet til denne form for brug, omvendt står der de er velegnet til træning – og hvordan kan træner afhænger jo af den enkelte. Bruger man dem til træning er det dog relevant at de er IPX 5 certificerede, hvilket betyder de tåler sved og vand. Med i pakken er hele 6 ekstra sæt eartips, så man kan finde og vælge lige netop det sæt der passer til ens ører – og sikrer at de lukker tæt, både fordi de sidder bedre fast og fordi det sikrer man får den bedst mulige lydoplevelse.

De indbyggede batterier i hovedtelefonerne giver ca. 7 timers afspilningstid, og det er faktisk ganske udmærket for et sæt True Wireless hovedtelefoner.

Det medfølgende oplade-etui er udført i blank plastik og har et magnetisk låg samt magneter der holder hovedtelefonerne på plads under ladning. Etuiet oplades via USB-C, eller også trådløst via en QI lader (Som også bruges til eksempelvis iPhones. Umiddelbart over USB-C stikket er der 4 dioder der indikerer aktuel batteristand på etuiet. Etuiet giver ca. 4 ekstra opladninger og ved bestilling er det muligt at få indgraveret en valgfri tekst på etuiet, eksempelvis navn, firmanavn eller noget tredje.

Lydmæssigt, så gør Wavell ONE det faktisk mere end udmærket. Lyden er rimelig detaljeret og der er en overraskende god bund i musikken – når man altså finder de helt rigtige eartips som lukker tæt i øregangen, ellers er lyden lidt “flad” og mangler dybde. Skruer man godt op for volumen er der stadig god kontrol over lyden og endnu mere bund i musikken, en fornøjelse hvis man er til bass og høj musik. Er man typen der lytter mere til musik, end mærker den – så findes der formentlig hovedtelefoner der er bedre end Wavell ONE, for bassen er mere i fokus end de små fine detaljer.

Udover at fungere som hovedtelefoner, så har Wavell ONE også indbygget mikrofon så de kan bruges som headset sammen med eksempelvis din smartphone. Jeg har dog fået den respons at lyden har været lidt “hul” og rungende hos modparten, men det er ofte tilfældet med disse sæt hvor mikrofonen kommer så langt væk fra munden.

Konklusion

Wavell ONE er på mange måder et ret spændende produkt, og man har samlet mange gode kvaliteter i ét produkt – uden at prisen stikker helt af. Wavell ONE leveres med et arsenal af eartips, så alle bør kunne finde den helt rette størrelse til ens øregang – samtidig spiller de fremragende (Hvis man er til bass og høj musik) og batteritiden på 7 timer er også godkendt! Det medfølgende ladeetui kan oplades via USB-C eller trådøst via QI – det er altså også lidt blæret!

Til aktivt brug kan Wavell ONE sagtens bruges, men når sveden hagler af en – som det gør for de fleste på hometraineren, så har jeg haft svært ved at få dem til at sidde helt fast, her skulle de jævnligt lige skubbes på plads. Jeg tror simpelthen det skyldes at den del der sidder i øret er af blank/glat plastik, som så bare bliver endnu mere glat når den bliver våd – havde der være en bøjle eller et overtræk i silikone, så havde det være optimalt!

Så samlet set har Wavell ONE været en positiv oplevelse, god lyd og fin funktionalitet til en rimelig pris – skal man bruger dem 100% på hometraineren eller rigtig meget til telefoni ville jeg dog nok vælge et andet sæt.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 799,-

9 Funktonalitet

9 Lydkvalitet

8 Pasform/komfort

8 Pris

8.5
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Kør med bare ben – også når det er koldt

Alle der cykler, både professionelt, som amatør og som motionsrytter, ved at...
Læs mere

2 Kommentarer

  • Tak for en spændende anmeldelse. Du kom netop ind på det emne som er omdrejningspunktet i min søgning. Samtale kvaliteten. Det er utrolig få anmeldelser som har det punkt med. Må jeg spørge om du er stødt på et produkt dee kan levere en ordentlig samtalekvalitet? For jeg har indtil videre ikke fundet noget og mangler det i stor stil.
    På forhånd tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.