Test: Wizard Wheel Aluminium Disc Hjulsæt

Vi har endnu en gang været et smut forbi Aalborgs helt egen troldmand, nemlig vores gode hjulbyggende-ven, Sven Peltsch. Vi har tidligere testet et højprofilshjulsæt til racer samt et carbon-hjulsæt til mountainbike. Endvidere var vi i foråret forbi Sven, da vi fik foretaget et bikefit af Aalborg bikefit, der er ejet af selvsamme troldmand, Sven. 

Sven har mere end 30 års erfaring fra hjulbygger-branchen, og man fornemmer med det samme en inkarneret og seriøs cykelentusiast, der vil gå igennem ild og vand for at yde en god service.  Netop den gode service er et af Svens hjertebørn, da han arbejder i en nichebaseret verden. Det er helt uundgåeligt ikke at mærke Svens passion skinne igennem og gennemsyre de snakke, man får med ham. 

Wizard Wheel har base i Aalborg, hvor Sven stille og roligt har bygget et firmaet op fra bunden, derudover håndbyggede hjul, også tilbyder bikefits til mountainbike, race-, gravel- eller crosscykel. Endvidere tilbyder Sven en lang række services, hvor man kan få gennemgået sin cykel eller sine hjul fra top til tå. Sven har samarbejde med flere store danske topryttere, hvoraf den nykårne ungdoms Europamester, Gustav Hybro, er en af dem. Desuden har Sven sit eget ungdoms mountainbike-hold, Team Wizard Wheel, der høster store roser i mountainbike verden. Alle disse ting vidner om et firma, der har styr på sagerne og fremfor alt producerer nogle super hurtige hjul. 

Sven benytter udelukkende kvalitetskomponenter fra flere store virksomheder som Tune, DT-swiss, Chris King, Industry Nine, Sapim og Erase, hvilket vidner om en vis tyngde allerede fra starten. Det er muligt at kombinere de forskellige komponenter alt efter ønske og behov, så man får præcis den opbygning af hjulet, som man ønsker – en super fed mulighed, der gør hjulene helt unikke. Sven fortæller, at han bruger meget tid på at undersøge kundernes behov, hvorfor han ofte vejleder og råder kunder til at gå en anden vej, end de egentlig havde tænkt. Det kan lyde lidt underligt, men med Svens erfaring, føler man sig helt sikkert i trygge hænder, og det er ikke altid sikkert, at det det dyreste og det letteste er det bedste valg. 

Wizard Wheel Aluminium Disc

En ny udvikling, der er sket hos Wizard Wheel, siden vi sidst var forbi til test er, at det nu er muligt at bestille færdigbyggede hjul med specifikke komponenter, hvilket gør processen noget kortere, men til gengæld knapt så unik. De færdigbyggede hjul er netop grunden til denne test. Her på redaktionen holder cyklerne ikke i vinterhi, hvorfor vi har testet et sæt aluminiums racerhjul til vintertræning. 

I skemaet herunder ses alle specifikationer: 

Fælge typeDuke Road Runner Disc Aluminium asymetrisk External width 24 mm, Internal width 19 mm, Height 22 mm
FornavAivee MP 2 – 24 h – sort
BagnavAivee MP 2 – 24 H / 28h sort
FreehubShimano / SRAM 10 speed Shimano / Sram 11 speed Campagnolo 11 speed
Aksel TypeFor: QR x 100 / 12 x 100 mm / 15 x 100 mm Bag: QR x 135 mm / 12 x 142 mm
Eger Type for / bagSapim CX Ray sort
Antal eger for / bag24/24 eller 28
EgernipleSapim messing sort
Tubeless compatibleJa
Dæk størrelse700 c
Max rytter vægtMax 100 kg
AnvendelseVintertræning
Garanti2 år for Aluminiumsfælge vedr. produktion fejl / 3 år garanti mod knækkede eger som skyldes vores håndbygget process. / Crash Replacement for 1.ejer – Ved ulykke skal der ikke betales arbejdsløn til genopbygge hjulet.
Max dæk tryk8 bar
Tension for100 kg
Tension bag
110 / 90 kg 
Tolerance
Latereal 0,05mm – Radial 0,05 mm – Dish 0,1 mm
Vægt1650 gr +/ – 15 gr

OBS: Sættet kan bestilles med en fælghøjde på 30 mm.

Hjulene har et helt klassisk sort design, der kan gå til enhver vintercykel. Det sorte design er kun afbrudt af det lille logo, der er at finde ved ventilhullet. Logoet er udført i grå og passer fint sammen med det minimalistiske stil. Netop logoet kan man være med til at ændre, hvis man bestiller andre hjul hos Sven. Farve og mærker kan kombineres, så de passer specifikt til din cykel.

Funktionalitet 

Vi har testet hjulsættet i alt slags vejr på landevej og et par grusstykker. De fleste vil nok forbinde håndbyggede hjul med højprofil og carbon, dog er det ikke kun cabon og højprofil, der kan give god fart i cyklen – det kan aluminium også med de rigtige kombinationer. Desuden kommer man ikke uden om, at aluminium, som materiale, er mere slidstærkt end carbon, hvorfor materialet passer super godt til vinterbrug. Endvidere kan man tænke, at vægten stikker af, når materialet er aluminium, men det er heller ikke tilfældet – sættet vejer blot 1650 g. Opsummeret har vi her fat i et hjulsæt, der er stift, let og hurtigt; stort set alt man kan kan drømme om på vinterraceren. 

I praksis oplever man med det samme et stabilt og stift hjulsæt, der kan bruges til flere forskellige formål. Vi har hovedsageligt testet hjulsættet i forbindelse med pendling og længere ture på landevej (60km+). På pendlerturene må man sige, at hjulsættet er ren luksus, da gennemsnitsfart, vægt eller stivhed ikke spiller den helt store rolle. Dog er komfort en væsentlig faktor på den daglige rejse, hvilket man får via stivheden og komponenterne – så lidt betyder det alligevel.

På de lidt længere ture på landevejen betyder vægt, stivhed og gennemsnitsfart en del mere. Selvfølgelig betyder komforten ligeledes en hel del, da kroppen i forvejen er på overarbejde grundet kulde og blæst. Cyklen har været på flest ture nordenfjords, hvor højdemeterne er få. Derfor har mange af kilometerne været kørt på forholdsvis flad landevej, hvor hjulsættet gør det super godt. Man kan holde en rigtig fornuftig fart og hjulene skærer fint gennem vinden, selvom der ikke er tale om højprofilshjul. Den skærende fornemmelse skyldes specielt de flade CX Ray eger fra Sapim. Egerne er en del af deres aero-sortiment, hvorfor de er beregnet til at skabe mere fart på landevejen. Yderligere er både for- og baghjul udstyret med Aivee MP2 nav, der sammen med eger og fælg bare er med til at give en super rullende fornemmelse, når det går lige ud. 

Vi har selvfølgelig også testet hjulene i mere bakket terræn, hvor hjulene agerer hurtigt og sikkert. På stigninger fornemmer man den stivhed, der er i hjulsættet. Det er nemt og reaktionsdygtigt – selv når man møder is på vejene, man gerne skal undgå. I bakkerne kommer den lave vægt også til sin ret og man kan hermed spare en smule på kræfterne. Når det går nedad igen i høj fart, føler man sig sikker og tryg, da hjulene er reagerer, når du gør. Som nævnt, så er hele opbygning med til at give rigtig god fart i cyklen – specielt, når det går nedad. 

Fælgene er gjort klar til et tubeless set-up

Konklusion 

Helhedsindtrykket af hjulsættet fra Wizard Wheels er i top. Cykling er generelt en sport, hvor man kan opgradere på stort set alle parametre, men et hjulsæt er velsagtens en af de mest populære og effektive opgraderinger, man kan lave. Derfor ser man mange, der køber færdige hjulsæt fra eksempelvis Mavic eller Vision til forholdsvis små penge – mig selv inklusiv – dog skal man engang imellem tænke på, hvor meget mere man kan få for en lille smule mere. Her er aluminiumssættet et rigtig godt eksempel fra Wizard Wheels, da de prismæssigt ligger en smule over de nævnte mærker. Dog skal man vide, at man betaler for kvalitet og god service, der er svær at få ved andre producenter. Sættet fås til 4500,- danske kroner og er håndbygget af Sven. Prisen er let sammenlignelig med andre hjulsæt, men man kan vide sig sikker på, at man ved Wizard Wheel får kvalitets dele og superhøj service. Det hele summet op giver resultatet af vores test. Hjulene kan selvfølgelig købes året rundt og han har altid et enkelt sæt på lager. Leveringstiden er 1-2 uger, såfremt et sæt netop er solgt.  Hjulsættet egner sig vildt godt til vintertræning, men kan også snildt bruges på sommercyklen, hvis man ønsker at køre på hurtigt aluminium i stedet for carbon – de ruller bare super godt. 

Funktionalitet 10
Design 10
Stivhed 8
Pris 9
9.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: Tifosi Davos solbriller
Solen skinner og man har brug for beskyttelse af øjnene på landevejen....
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.