Test: XLC Winter Gloves Waterproof CG-L08

Der findes ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning – den har vi vist alle hørt fra mødre, kærester, koner eller lign., og der er noget rigtig i denne påstand, i hvert fald kræver det korrekt påklædning hvis man vil fortsætte cykeltræningen i efterårs og vinterperioden, uanset om man cykler på landevejen eller i skoven.

En af de vigtige elementer i ens efterårs/vintergaderobe er et par fornuftige cykelhandsker, for med frosne fingre har man ikke megen kontrol over hverken gearskifte eller bremsegreb.

Fra XLC, der nok er bedre kendt for deres “dele” end deres cykelbeklædning i Danmark, har vi modtaget XLC Winter Gloves Waterproof CG-L08. Som navnet antyder er der tale om en vinterhandske, der endda er vandtæt.

xlc-cg-l08-01

Design og funktionalitet

XLC Winter Gloves Waterproof CG-L08 fås kun i én farve, nemlig sort. Selve designet er lidt friskt i det, uden at være for meget, et par tynde blå og grå striber ned af håndryggen og ud mod fingrene, bryder det sorte design. På pengefingeren er adressen til Deres website printet på og på selve håndryggen er XLC logoet placeret.

xlc-cg-l08-05

Handsken er lavet i en kombination af flere materialer, på oversiden er der softshell, på siden noget der minder om ruskind, på tommeltotten frotté der kan bruges til at tørre sveden væk med og på modsatte side et net-materiale for at skabe lidt ventilation og åndbarhed.

xlc-cg-l08-06

Undersiden af handsken er med skridsikkert materiale, overalt – både i håndfladen og ud på alle fingrene, lækkert! Materialet minder mest om blød læder, men min bedste bud er det er en eller anden form for kunstlæder.

xlc-cg-l08-03

Indvendigt er handsken foret med lækker blød fleece som bør handsken nemlig nem at komme i, desværre er foret lavet som en “handske i handsken”, hvilket betyder du kan trække hele foret med op når du forsøger at få en fugtig hånd ud af handsken – det er ikke helt hensigtmæssigt og det kan være lidt en udfordring af få foret på plads i handsken igen. Øverst fungerer et stykke neopren som elastik omkring håndleddet og sikre at hverken vind eller vand kommer den vej.

xlc-cg-l08-04

Til trods for at handsken både yder beskyttelse mod vind og vand, er den faktisk ikke specielt tyk eller klodset, ligesom den er enormt let. Man har derfor en fornuftig grad af bevægelighed og føling med handskerne på, ligesom den skridsikre underside sikre et godt greb på styret og at man har ret god kontrol over de forskellige greb på cyklen, herunder gear og bremser.

Handskerne er testet i temperaturer fra 10 grader ned til omkring frysepunktet og det er helt sikkert ved brug i temperaturer omkring frysepunktet de gør sig bedst, for ulempen ved den gode beskyttelse mod vind og vejr, er at åndbarheden ikke er i top – ved brug i varmere temperaturer kan man derfor godt ende med små-fugtige fingre og hænder, mens dette ikke umiddelbart er oplevet som et problem ved brug i temperaturer i og omkring frysepunktet.

Pasformen er glimrende, i hvert fald til min hånd – fingrene har tilpas længde og handsken sidder tæt uden at være stram og generende.

Konklusion

XLC Winter Gloves Waterproof CG-L08 er en ganske glimrende cykelhandske til vinterbrug, særligt hvis man har brug for en handske der er vandtæt, for man går på kompromis med åndbarheden som er set bedre i andre handsker. Umiddelbart tænker jeg den er mest velegnet til dem der kører MTB, i hvert fald hvis man ser på det lidt ungdommelige og friske design.

Handsken har et pænt design og med et par gode funktioner såsom skridsikker underside og frotté på tommeltotten der gør det muligt at tørre sveden af panden. Den generelle kvalitet af materialer, syninger og handsken generelt virker også til at være i fornuftig kvalitet og i en kvalitet der godt kan tåle at blive brugt.

Samlet set et ganske glimrende produkt, der dog ikke rigtig formår at skille sig væsentligt ud fra mængden – hvilket naturligvis heller ikke behøver være en dårlig ting…

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 349,-

Fås hos flere lokale cykelforhandlere, alternativ kan CykelPartner.dk bestille XLC Winter Gloves Waterproof CG-L08 hjem.

Funktionalitet 7
Design 8
Pris 7

Karakter

7.3
Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Nyhed: EKOI R4 landevejssko
Franske EKOÏ har netop lanceret en helt ny landevejscykelsko i topklassen. Modellen...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.