Test: Zebla Lugtfjerner

Vi har den seneste tid testet et par produkter fra den danske virksomhed Zebla, først deres Sportsvask som var eminent til at fjerne sved og dårlig lugt i al almindelighed fra sports og arbejdstøj og denne gang er det deres Lugtfjerner vi skal kigge lidt nærmere på.

Zebla Lugtfjerner er i al sin enkelthed en lille sprayflaske der indeholder 100 ml. “tryllevæske” der skulle kunne fjerne dårlig lugt fra fodtøj ol. Som med Deres sportsvask vil især sportssko, herunder løbesko, spinningsko, cykelsko ol., være oplagte, men bestemt også arbejdssko der efter 8-9 timers brug også kan opnå en helt særlig duft, som sjældent er værdsat af den øvrige familie når de smides i entreen efter endt arbejdsdag.

Baggrundsviden

For at forstå hvad Zebla Lugtfjerner egentlig gør, kræver det en smule baggrundsviden. Som med Deres sportsvask indeholder Lugtfjerneren stoffer der nedbryder den dårlige lugt, istedet for blot at kamuflerer den, sidstnævnte kan alle lave, det er straks mere kompliceret at lykkedes med at nedbryde den dårlige lugt og erstattet den af en behagelig duft der ikke bliver for parfumeret.

Væsken der udgør Zebla Lugtfjerner er biologisk nedbrydelig og ufarlig for både dyr og mennesker, ligesom sprayen er med pumpe og derfor heller ikke indeholder drivgasser. Ifølge indholds deklarationen består Zebla Lugtfjerner af mikroorganismer, anioniske tensider og parfume.

zebla-lugtfjerner-02

Zebla Lugtfjerner i brug

Det er ganske enkelt at bruge Zebla Lugtfjerner, ryst flasken inden brug og spray 3-4 gange ned i skoen – kan indlægssålen tages op, så tag den op og giv det et par spray også. Herefter skal sko og evt. indlægssål blot tørre og det tager ikke specielt lang tid, for hverken sko eller sål bliver gennemblødt af de par spray med Zebla Lugtfjerner.

Jeg har testet Zebla Lugtfjerner med et par cykelsko, et par almindelige gummisko og et par æld-gamle gummisko der er blevet brugt til ombygning af Vores hus og derfor er blevet brugt i al slags vejr og er blevet fyldt med skidt og møg – sidstnævnte var den største “udfordring” jeg kunne finde, for de duftede virkelig ikke af blomster…

zebla-lugtfjerner-01

zebla-lugtfjerner-03

Men virker det så? Det korte svar er ja – det virker overraskende godt, faktisk så godt at man godt kan gå hen og bliver en lille smule skeptisk, for hvordan kan en “ufarlig” væske være så effektiv?

Zebla oplyser at behandling evt. kan gentages om nødvendigt, men faktisk finder jeg det ikke engang nødvendigt – ikke engang på det sidste par, gamle, slidte gummisko. Det skal retfærdigvis siges at man måske godt, efter 1. behandling, kunne ane en smule lugt stadigvæk, et par sprøjt mere og den sidste lugt er elimineret – imponerende!

Konklusion

Zebla Lugtfjerner er et super effektiv produkt som alle bør have stående, da den jo faktisk kan redde et par sko man ellers ikke længere vil være bekendt at have på grundet lugtgener. I forhold til sportssko er den også helt eminent, da den udskifter den sure lugt med en let parfumeret duft der er ganske behagelig. At den så samtidig er ufarlig for både dyr og mennesker, og biologisk nedbrydelig – er til endnu et par plusser i bogen.

Zebla oplyser at sprayflasken med 100 ml rækker til ca. 100 par sko – med en vejledende pris på 85- er det under 1,- pr. par, det er altså billigt!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 85,- (100 ml.)

Find forhandler af Zebla Lugtfjerner eller køb Zebla Lugtfjerner online hos Cykelgear.dk

Funktionalitet 10
Pris 9

Karakter

9.5
Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Automatisk synkronisering af data fra Garmin til Endomondo
Er du også træt af manuelt at skulle importere, eksportere, uploade og flytte...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.