Trænger du til en ny cykel?

Der findes uendeligt mange racercykler på markedet. Det er derfor vigtigt at du gør overvejelser om, hvilke krav til en cykel du har, og at du er ærlig overfor dig selv omkring dit ambitionsniveau.

Der findes racercykler i alle prisklasser – alt fra 3-5.000 kr. til over 70.000 kr.! Hvis du fx cykler lidt til dagligt, men ikke konkurrencecykling, behøver du ikke nødvendigvis en cykel til 50.000 kr. Vurder dit ambitionsniveau og vælg derefter. Uanset hvilken prisklasse du ender i, er det altså ikke en helt billig affære at anskaffe sig en ny cykel. Hvis du ikke lige har pengene på kontoen, findes der forskellige finansieringsmuligheder for at købe din nye drømmecykel, fx på afbetaling eller via et lån.

Der er rigtig mange muligheder for billige og hurtige lån online, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i og gennemskue hvilke lån der faktisk ender med at være billigst for dig at tage, når de ”skjulte” udgifter er medregnet. Du kan nemt sammenligne billige lån online, så du kan finde det billigste lån til dit behov. Når du først har gjort dig klar hvor mange penge du vil bruge på din nye cykel, skal du gøre det klar for dig selv, hvor mange penge du vil låne inden du sammenligner. Hvis du vælger at låne penge for at finansiere din cykel, skal du altid huske at have din sunde fornuft med dig. Kend altid dine udgifter, så du bedst muligt kan afvikle på lånet og få den bedste og billigste finansiering.

Sådan får du mest for pengene

Det er også vigtigt at få på plads, hvad du vil have for pengene. Vil du have en cykel af carbon eller alluminium? Den bedste cykel, som giver dig den bedste køreoplevelse? Er det den bedste geargruppe? Alle producenter kan montere den bedste geargruppe på et dårligt stel. Dette er vigtigt at være opmærksom på, samt at forskellen på geargrupperne ligger i hvor lækkert de føles, hvor hurtigt de skifter, hvad de vejer og hvilket materiale der er brugt.

Det du bør kigge efter, er en cykel der er designet til dine behov og er som er sammensat af dele, der supplerer hinanden og derved giver den bedste helhed i forhold til køreegenskaber, holdbarhed, osv.

Prøv cyklen inde du køber

Man kan i dag købe alt på nettet – også en ny racercykel. Nogle udenlandske sider har måske billigere priser end en cykelhandler. Dog anbefales det at prøve at sidde og køre på cyklen inden du investerer i den. Der er nemlig stor forskel på cyklerne alt efter hvilken model du vælger.

Du skal finde en cykel med den helt rigtige størrelse, der passer til dig og din kropsbygning. Hvis du handler i en specialiseret forhandler af racercykler, er personalet oftest de bedste til at hjælpe dig med. Selvom du finder en cykel du sidder godt på, vil du alligevel foretage en masse små justeringer, fx af styr eller sadel. Dette kaldes også for ”Bikefit”, og det er der mange forhandlere der også tilbyder – ellers findes der mange sider på nettet der udførligt kan guide dig til selv at lave disse små justeringer.

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.