Vælg den rigtige cykellås

De fleste er nok godt klar over at en cykellås er en rigtig god ting, men der findes flere forskellige typer, så det gælder om at finde den der passer bedst til ens behov.

wirelaas

Wirelås

Wirelåsen er nem at bruge, og gør det muligt at låse cyklen fast til et cykelstativ eller lign. Desværre er den ret nem at klippe over med en boltsaks og derfor ikke den sikreste at anvende.

Løs bøjlelås / U-lås

Denne gør det ligeledes muligt at låse cyklen fast til cykelstativ eller lign. og er meget kraftigere i udførslen end wirelåsen, til gengæld er den tung og u-handy at have med rundt.

fast-laas

Fastmonteret lås

Den fastmonterede er nok den mest anvendte og med god grund, da den er nem at betjene og altid er med. Den er normaltvis ikke lige at klippe over med en boltsaks – men den låser til gengæld kun baghjulet og cyklen kan derfor nemt fjernes.

Forsikringsgodkendte låse

Uanset hvilken type lås man vælger, er det vigtig at undersøge om låsen er godkendt af Varefakta, således forsikringen dækker hvis cyklen alligevel skulle blive stjålet.

Se listen over Varefakta-godkendte cykellåse

Hvad gør man hvis cyklen alligevel bliver stjålet?

Tyveri af cykler er et generelt problem og særligt i storbyerne er cykeltyverier noget mange oplever på nært hold. Man bør derfor altid sikre sig at man har følgende liggende i tilfælde af at ens cykel bliver stjålet:

  • Stelnummer
  • Foto af cyklen – der kan bruges som dokumentation
  • Købsbevis/kvittering/faktura på cyklen
  • Låsebevis, underskrevet af sælger

Cykeltyveri kan anmeldes elektronis via Borger.dk

Mere af Noel Christensen

Tour de Zwift 2020 – Ruteoversigt

Tour de Zwift 2020 er godt i gang, men via Companion app’en...
Læs mere

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.