Om

CykelStart.dk er et online cykel magasin for begyndere, motionister og alle andre cykel-interesserede. Vi fokuserer på test og anmeldelser af cykel-grej samt artikler og guides, men du finder også forslag til cykelruter, mountainbike spor og alverdens tips og tricks til alt fra træning og vedligehold, til køb af ny cykel.

Én af de ting der adskiller CykelStart.dk fra andre online magasiner og blogs omkring cykling er at vi dækker både mountainbike, landevejs og gravelcykling – ganske enkelt forbi vi bare elsker cykling og ligesom så mange andre slet ikke kan nøjes med én af delene.

Foto: Martin Paldan, GripGrab Media Crew

Redaktionen

CykelStart.dk drives af et stærkt hold af frivillige skribenter som er nærmere beskrevet nedenfor.

Vi er altid på udkig efter nye skribenter, så er du bidt af en gal cykelnørd, ønsker at dele din passion med begyndere og motionister og har en skribent gemt i maven? Så kontakt redaktør Noel Christensen.

Redaktør

Noel Juul Christensen Landevej og gravel
noel@cykelstart.dk

Noel har en professionel baggrund indenfor salg og indkøb, hvor han til dagligt idag arbejder som indkøber i en større dansk IT virksomhed. Interessen for cykling opstod tilbage i 2013 hvor han investerede i en billig mountainbike for at prøve cykelsporten af. Cykling blev hurtigt til en stor passion, CykelStart.dk blev startet og siden da er mountainbiken også blevet suppleret af (flere) landevejs og gravelcykler.

Cykelsporten er for Noel ikke kun en fremragende motionsform, det er også her hovedet tømmes og man får samlet ny energi!

Privat er Noel gift med Trine og bosat syd for Århus, tæt på både mountainbike-sporet i Marselisborgskoven og massevis af grus.

Skribenter

Troels Ennemark Høiriis MTB
troels@cykelstart.dk 

Troels har en baggrund i VVS-branchen hvor han til daglig arbejder med support, udvikling og test af energioptimerings-automatik, mens interessen for Mountainbike opstod tilbage i 2009 pga. tilbagevendende skinnebensbetændelse ved løb. Han havde derfor behov for at prøve noget nyt, hvor han investerede i en billig mountainbike for at prøve mountainbikesporten af. MTB blev hurtigt til en stor passion, og i dag driver han sammen med 4 andre engagerede MTB’er den lokale MTB klub i Solbjerg, hvor der både er børne og voksen træning. MTB Sporten er for Troels ikke kun en fed motionsform, det er også her hovedet får luft og kan komme på andre tanker og få koblet af, efter en travl hverdag med arbejde og børn. I den sidste tid har Troels udvidet sin horisont med at bygge sin egen MTB til sin datter, som han synes er vildt sjovt og anderledes, end bare at bestille en færdig cykel. På denne måde er der kun et eksemplar i verden. Privat er Troels gift med Christina og bosat syd for Århus, tæt på mange mountainbike-sporet i det meste af Østjylland. Sammen med de 2 børn er det ¾ dele af familien der bruger MTB sporten som frirum, hygge og motion.

Jan Flinch Melsen MTB og gravel
jan@cykelstart.dk

Jan arbejder til daglig med salg, service og energioptimering hos Danmarks største leverandør af fjernvarmekomponenter.
Interessen for Mountainbike opstod først i 90’erne mens han læste på Københavns maskinmesterskole. Den første MTB var en Mongoose Iboc Zero G – en stålhest med stiv gaffel og fælgbremser, som han i øvrigt har endnu!

Har været med til at starte Sponz MTB i Hillerød og har fungeret som træner i klubben efter uddannelse hos Dansk Mountainbike Skole. Kører også med jævne mellemrum som guide for Sponz MTB Center ligeledes i Hillerød ved deres arrangementer.

Har kørt mellem 10 – 15 cykelløb pr. år de sidste 8 år. Og på C.V.’et står bl.a. løb som Beskidy MTB Trophy i Polen og Megavalanche i Frankrig. Cyklen bliver pakket 2-3 gange om året og destinationer som Sverige, Tyskland, Polen, Frankrig og Spanien har været besøgt og kørt på fantastiske spor.
Cykelgaragen består af XC hardtail 29”, enduro/trail fully 29”, enduro stål hardtail 27,5” plus og hardtail 27,5 plus – cykler til forskellige discipliner inden for MTB sporten.

Jan bor i Køge og har 2 børn hvoraf den ene er fløjet fra reden. Er gift med Birgit, der ind i mellem kører MTB.

eReviewsLLO

Lars Lund Olsen Citybike og spinning
lars@cykelstart.dk
Lars har en lang baggrund indenfor elektronik og softwaretest. Kører hverken mountainbike eller racercykel, men benytter en citybike til alle dagligdagens transportture. Han har faktisk aldrig ejet hverken knallert eller bil, så cyklen er en naturlig transportform til alle hverdagens opgaver, lige fra småindkøb i supermarkedet, til at hente store pakker på posthuset i cykeltraileren. Turene bliver kombineret med spinning i det lokale fitnesscenter, spinning er en god måde at slå hovedet fra, og få brændt energi af, uden at tænke på trafik eller punkteringer

Lars er gift med Tine, og bor i Nordsjælland.

Troels Balskilde Stoltenborg Landevej, MTB og gravel
troelsb@cykelstart.dk

Cykling er for Troels lig med transport, motion, oplevelser og socialt samvær. Han arbejder som fysioterapeut og cykler året rundt til og fra arbejde. Ud over det besøger han virksomheder hvilket også foregår på cykel. I weekenden er der plads til de lange ture med cykelkammerater både på gravel, landevej og MTB. Han deltager gerne i arrangerede løb, helst med gode depoter. Børnene er store så det sidste hustruen og han har kastet os over er bikepacking og de elsker at komme rundt i det danske land og udland på cykel og overnatte i shelter, telt eller på campingpladser.

Trine Balskilde Stoltenborg Landevej, MTB og gravel
trineb@cykelstart.dk

Trine arbejder med klima og den grønne omstilling. For Trine har al mulig sport altid været det, der gjorde hverdagen ekstra sjov – og engang var det også sjovt at hive en masse medaljer hjem. Med alderen er det bare sjovt at lege og gerne i godt selskab. Hun synes det er sjovt at kombinere sportsgrene og især i naturen og har dyrket adventure race og været steder i ind- og udland med sin mountainbike i terrænet, som de færreste har. Trine cykler mere normalt med sin mand Troels, og de tager på cykelferier og bikepacking ture – og bare ture ud i det blå.  Cyklen bliver også brugt som transportmiddel fx de 2×38 km til job – gerne med afstikkere på ruten for at se, hvad den ukendte sti eller vej måtte byde på. Alt der lugter af eventyr, tiltaler Trine.