Bakkeløbet 2024 – endnu et motionscykelløb i solskin!

I søndags var det tid til årets første motionscykelløb for undertegnede, forårsklassikeren Bakkeløbet som jeg har deltaget i et utal af gange. Løbet afvikles fra Hørning syd for Århus og konceptet er mere eller mindre det samme hvert år – det samme gælder ruterne. Løbet blev i år afviklet for 14. gange og så vidt jeg kan tælle sammen så var der omkring 450 deltagere der gennemførte på tværs af de 3 ruter.

Som altid er der 3 forskellige ruter, eller distancer: 53, 85 og 120 km., og det var naturligvis den lange der var valgt. Som navnet antyder, så er der lidt bakker på ruterne – faktisk er der henholdsvis 574, 973 og 1495 hm. på de 3 ruter, så der er rig mulighed for at få lidt sved på panden og ondt i stængerne når de østjyske bakker skal forceres.

Løbet startede kl. 10.00, så kl. 09.00 rullede vi to mand afsted fra Solbjerg mod Hørning i flot vejr og med korte ben!

Startområdet havde heller ikke ændret sig i år, det var igen foran skolen og hallen i Hørning hvor nummerudlevering foregår indendørs i hallen, ret praktisk hvis det engang skulle vise sig at være dårligt vejr så man ikke står og bliver kold i regnen inden afgang.

Inden afgang var der mulighed for at tanke vand og energi, bananer, chokolade og barer fra teltet hvor de frivillige fra Lions Hørning og Skanderborg Cykelklub sørgede for folk fik alt hvad de skulle bruge.

I vanlig stil blev folk sendt afsted i startgrupper af ca. 50 for at undgå for meget sammenklumpning, med de længste distancer først og de hurtigere ryttere først.

Vi valgte igen startgruppe 2, for at undgå at blive savet midt over i gruppe 1 – for der kommer normalt en del hurtige ryttere og det viste sig egentlig at være en nogenlunde fornuftig beslutning.

Vi var på forhånd advaret om lidt ruteændringer grundet vejarbejde, primært ifm. udvidelsen af motorvejen (E45), men der var ikke blevet lagt nye ruter op på hjemmesiden – så min Wahoo var “loadet” med sidste års rute. Det betød så desværre også at vi allerede på vej ud af Hørning kørte forkert, da der blev kørt efter et skilt der indikerede vejarbejde – istedet for ligeud som sædvanligt. Vi fik dog vendt rundt og fandt tilbage på ruten. Et andet sted var skiltet for enden af vejen lagt ned, så vi var i tvivl omkring højre/venstre sving, men skiltet blev rejst og vi kom videre i den rigtige retning. Der er desværre nogle der ikke bryder sig om cykelløb, eller måske bare keder sig – derfor synes jeg personligt det er rart at have ruten loadet ind på cykelcomputeren for en sikkerheds skyld.

Undervejs på de 120 km. rammer vi alle de hårde stigninger i området: Jeksen, Boes, Sønder Vissing, Tønning/Smedebakken, Yding Skovhøj, Lyngvej og Bjergvej og undervejs mødte vi 2 depoter. Personligt kan jeg godt klare mig med 2 dunke på 120 km. så længe temperaturen er rimelig og energien havde jeg med hjemmefra, men for dem der måske ikke er vant til de længere ture vil det give en god tryghed at der er mulighed for at tanke op undervejs!

Tilbage i mål efter 120 km. og knap 1500 hm. er det tid til at kold sodavand og evt. en grillpølse som dog ikke er inkluderet i startgebyret. I år kunne man til gengæld glæde sig over at de mange pavilloner som tidligere har fyldt parkeringspladsen og startområdet var fjernet, så der var god mulighed for at sidde og stå efter målgang.

Ser vi tilbage så må Bakkeløbet 2024 siges igen at være en succes, vejret holdt med sol og en vind der var til at have med et gøre, ruten var hård – præcis som den plejer, og der blev kørt godt til! Skiltningen var generelt rigtig god, med skilte et par hundrede meter før, samt lige i/ved svinget og tydelig markering af de 3 forskellige ruter. De folk vi mødte undervejs kørte pænt og efter færdselsreglerne – hvilket betød der ikke rigtig opstod nogle trælse situationer med hverken cyklister eller billister – samtidig var der rigeligt med flagvagter og endda Race Marshalls, så sikkerheden var absolut i top.

Vi ses næste år til endnu en hård sæsonstart i motionsklassen.

Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Creative Outlier Free Pro+
Creative har udvidet deres Outlier-serie med en Outlier Free+ og en Outlier...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.