Nyhed: Garmin Rally watt-pedaler

Garmin har i dag annonceret deres nye effekt/wattmålere som skal tage over for Vector-serien. Serien har fået navnet Rally og består indtil videre af 3 modeller, to til landevej og én til gravel/MTB.

Hvad er nyt i Rally-serien?

Rally serien bygger på Vector-serien som har været yderst populær for Garmin, dog var det også Garmin’s første pedalbaserede effektmåler, så nogle af de ting som måske ikke fungerede optimalt i Vector-serien, har man nu haft lejlighed til at rette i Rally-serien.

Garmin har introduceret 3 modeller i serien, to til landevej (SPD-SL og Look Keo) samt en udgave til MTB/gravel (SPD).

Rally XC

Det er nyt at der nu også er pedaler til MTB/cross/gravel – et marked som vokser eksplosivt pt., og så er det faktisk også muligt at udskifte selve pedalbody’en. Dette giver nogle ret spændende muligheder, da man således kan købe et sæt til landevej, men efterfølgende opgradere/transformere dem til et MTB/cross/gravel ved blot at skifte pedalbody. Det kunne også være at man kørte landevej om sommeren og MTB om vinteren, man vil så kunne nøjes med ét sæt pedaler hvor man så skiftede pedalbody en gang om året.

Rally RS

Man kan undre sig over hvorfor Garmin ikke bare vil sælge ét sæt til landevej og ét sæt til mountainbiken, men jeg tror det er et smart træk af Garmin. Det vil formentlig gøre at folk i højere grad vil vælge Rally-serien, fremfor en krank eller pedalarmsbaseret wattmåler, da man ikke er så låst og nemt kan skifte fra cykel til cykel, samt endda nu skifte fra SPD -> SPD-SL eller Look Keo, så de kan benyttes til alle slags cykler.

Rally RK

De 3 modeller fås alle i 2 udgaver, med enkeltsidet eller dobbeltsidet måling. Modellerne der hedder 100 er med enkeltsidet måling, og 200 er med dobbeltsidet måling. Har man købt 100 modellen, kan de sidenhen opgraderes til 200 modellen med dobbeltsidet måling!

Modellerne med dobbeltsidet måling måler både effekt, kadence og højre/venstre ben samt hvor meget tid man bruger i/udenfor sadlen og hvordan trykket er på pedalen for at kunne indstille klamperne bedst muligt. På modellerne med enkeltsidet måling må man “nøjes” med effekt og kadence, effekten er estimeret udfra det der kan måles på venstre side.

Pris og tilgængelighed

  • Rally RS100, XC100 og RK100 koster fra 5099,-
  • Rally RS200, XC200 og RK200 koster fra 8699,-

Køb Garmin Rally-serien

Mere fra Noel Juul Christensen
Assos Insulator Gloves S7 – Første indtryk
Vi tester i øjeblikket flere cykelhandsker i forbindelse med en kommende “round-up”...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.