Big Wipes – renseservietter og gel til værkstedet

Big Wipes er et firma der udelukkende gør sig i renseproduker, nærmere betegnet renseservietter og gel/spray. Måske har du allerede stiftet bekend med firmaet før, eller deres front-figur “Dirty Dave” der demonstrerer produkterne til messer og ikke mindst på Youtube.

Helt kort fortalt, så producerer Big Wipes renseservietter og gel der er skånsomt for hud og hænder, men samtidig skulle være så effektivt at renseprodukterne kan fjerne praktisk talt alt snavs, fra alt fra værktøj til ens arme.

Vi har testet en række af Big Wipes produkter på værkstedet de seneste måneder – for at se om de kan holde hvad de lover…

Big Wipes sortiment

Overordnet set består Big Wipes’ sortiment af 2 forskellige produkter, deres renseservietter og Deres gel, begge fås så i forskellige udgaver. Alle produkterne bygger på den såkaldte “4×4 formel”, oversat til dansk betyder dette at de indeholder 4 ekstra stærke rensemidler således man nemt kan fjerne maling, lim, olie, fedt, snavs og meget andet – men derudover indeholder de også 4x hudpleje i form af aleo vera, glycerin lanolin og e-vitaminer. Derudover er produkterne dermatologisk testede for evt. hud-irritation, de indeholder ingen konserveringsmidler og så er produkterne biologisk nedbrydelige.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, hvis de kan fjerne praktisk talt at skidt og snavs – men stadig er gode mod hænderne… Big Wipes oplyser at alle produkterne kan bruges til at fjerne maling, lim PU skum, silikone, fugemasse, olie, snavs med mere fra hænder, værktøj og overflader – om det holder kommer vi tilbage til, først lidt omkring produkterne.

big-wipes-servietter-beholder

Renseservietter

Renseservietterne fås i 3 forskellige udgaver:

big-wipes-servietter-beholder-open

Heavy-duty

Renseservietter med en mere ru/grov overflade der er perfekt til rengøring der kræver at man “skrubber” overfladen. De er dobbeltsidet og har en rigtig god absorberingsevne, så maling, lim eller hvad man måtte skulle tørre op eller fjerne, “suges” ind i servietten, i stedet for at man bare tvære denne ud over overfladen.

big-wipes-servietter-open1

Multi-purpose

Renservietter med en mere glat overflade, som er stærkt absorberende og derfor er velegnet til brug på større områder, eller bare over længere tid. Servietterne er derudover meget stærke og praktisk talt umulige at rive fra hinanden.

Multi-surface

Overordnet samme produkt og rengøringskraft som Multi-purpose, bare det biologisk nedbrydelige og komposterbare alternativ til de vandbaserede produkter.

Renseservietterne kommer som udgangspunkt i praktiske plast-beholdere hvor man ved at hive til den ene side får én serviet af gangen, hiver man til den anden side får man flere servietter. Beholderne er naturligvis “tætte”, således at renseservietterne ikke blot udtørres, derudover er de nemme at håndtere samt åbne og lukke.

big-wipes-rensespray

Andre produkter

Derudover fås også en Heavy-Duty Power Spray der er velegnet til de overflader der skal “skrubbes” og derefter blot tørres af samt en Power Gel der er en effektiv gel til håndvask, når hænderne er fyldt med olie og andet skidt, den bruges istedet for sæbe og skylles blot af med rent vand.

Sådan virker Big Wipes renseprodukter

Som nævnt indledningsvis så har Big Wipes renseprodukterne været fast inventar på værkstedet de seneste måneder, et værksted hvor der rodes en del med cykler og alt det andet der nu engang hører med når man har hus og have.

Det første jeg lagde mærke til ved renseservietterne var at de faktisk duftede ganske behageligt og slet ikke så “giftigt” som jeg nok lidt havde frygtet, de er utrolig nemme at “dosere” fra den store plast-beholder – dette er ikke helt uden betydning, for stk. prisen er forholdsvis høj og det er virkelig kun nødvendigt med én serviet af gangen, for de rækker ufattelig langt… Uanset om man vælger den ene eller anden anden type af renseservietter, så fornemmer man at man kan blive ved med at tørre overflader eller ens hænder af, renserservietterne fortsætter bare med at suge i et væk og man skal lade dem ligge forholdsvis lang tid inden de mister fugtigheden.

big-wipes-servietter

Servietterne er blevet brugt til lidt af hvert, men særligt rengøring af cykler og fjernelse af lim-rester har de været brugt til. Det lyder måske lidt underligt at bruge renseservietter til cykelrengøring, men det har vist sig enormt praktisk til alle de steder hvor man ikke lige får gjort rent ved normal cykelvask, men hvor en lille renseserviet nemt når ind og renser overfladen – samtidig med at skidtet “hænger ved” renserservietten. Derudover har de bl.a. hjulpet mig med at fjerne nogle genstridige lim-rester fra fjernelse af klistermærker/stickers på en cykel, noget som normalt kræver brug af rense-benzin eller lign. og slutteligt har de gjort mine hænder rene, uanset hvad jeg har haft fingrene i og UDEN det har været nødvendigt at vaske dem bagefter, ofte har de rengjort meget bedre end ved almindelig håndvask med sæbe – det synes jeg er ret imponerende!

I videoen nedenfor ses “Dirty Dave” demonstrerer hvor nemt Big Wipes renservietter fjerner bl.a. maling fra både hud og overflader…

Samlet set er jeg ganske imponeret over Big Wipes renseprodukterne, ikke kun Deres evne til at absorbere “skidt”, men også evnen til at få praktisk talt alle overflade rene, uden at gøre skade eller indeholde et hav af skadelig stoffer. Ved brug på hænderne kunne man frygte at hænderne blev helt tørret ud, men Big Wipes har haft dette in mente og takket være indhold af bl.a. Aleo Vera er dette ikke tilfældet.

I forhold til alm. vådservietter er prisen naturligvis høj, men de tåler på ingen måde sammenligning. Ved en en større “operation” i form af adskillelses og udskiftning af dele på en cykel, vil man typisk kunne nøjes med to servietter, én ti brug undervejs til både hænder, værktøj og cyklen og én til slut når hænderne skal gøres helt rene.

Bruger man servietterne “rigtigt” og forstår at de holder til langt mere end én aftørring, så holder en plastbeholder med 80 servietter ret lang tid og prisen er dermed ikke specielt høj og særligt ikke i forhold til hvor effektivt et produkt der er tale om.

Jeg vil klart anbefale Big Wipes rense produkter til alle der roder med cykler derhjemme, eller måske bare har et værksted – særligt dem der ikke har adgang til rindende vand, de er nemme at bruge, super effektive og indeholder ingen skadelige stoffer.

Pris og tilgængelighed

  • Big Wipes Multi-Pupose set til 159,-
  • Big Wipes Heavy-Duty set til 199,-

For mere information besøg www.BigWipes.dk

Nærmeste forhandler oplyses af Scanlico på tlf: 38 71 69 59 eller info@scanlico.dk

Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
4iiii tilbyder nu “Find” funktionalitet i wattmåler
4iiii har teamet op med Apple og det betyder at de nu...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.