Nye revolutionerende pulleyhjul fra Tripeak

Tripeak er efterhånden godt kendt her på redaktionen og vi har tidligere haft fornøjelsen af at teste både pulleyhjul og kranklejer/bokse med keramiske lejer.

Nu er de klar med næste generation af oversized pulleyhjul til alle gængse bagskiftere og denne gang i et helt nyt og spændende design!

Tripeak JetStream Pro er navnet på denne nye type pulleyhjul er først og fremmest er et sæt oversized pulleyhjul med keramiske lejer, selve pulleyhjulene er udført i holdbart komposit materiale og tænderne på pulleyhjulene er af wide/narrow typen for at holde bedre på kæden, ligesom man kender det fra 1x klinger til både MTB, gravel og idag også landevejscykler.

Det ser adskiller JetStream Pro fra mange andre oversized pulley hjul er designet, da det nederste pulleyhjul er designet med et “floathing” design, så det ser ud som om svæver – det ser super cool ud og vil helt sikkert skabe misundelige blikke.

Modsat mange andre OSPW (Oversized Pulley Wheels) så kan man her bare nøjes med at udskifte pulleyhjulene på sin eksisterende bagskifter, der er ikke behov for skift af selve armen eller justering af kædens længde, det er ren plug and play! Det er det særlige design der gør at man ikke har behov for en længere kæde – og det i sig selv gør disse mere tilgængelige for masserne!

Som nævnt indledningsvis, så er lejerne i pulleyhjulene keramiske, det betyder at der er minimal friktion i dem. I praksis betyder det at man sparer energi, da der ikke skal bruges samme energi på at få pulleyhjulene til at køre rundt. Det har måske ikke en stor mærkbar effekt for motionisten, men der er kæmpe forskel på hvor godt traditionelle pulleyhjul kører, sammenlignet med Jetstream Pro – se bare videoen nedenfor.

Installation af Tripeak Jetstream Pro

Installation af pulleyhjulene tager ikke lang tid og kan klares af de fleste – for det kræver ikke efterfølgende justering eller lign.

SRAM Force AXS med standard pulleyhjul

1. Fjern kæden

2. Fjern de gamle pulleyhjul, her skal bruges unbrakonøgler.

3. Smør de nye pulleyhjul med den medfølgende olie, husk at fjerne dustcaps.

4. Monter de nye pulleyhjul ved at genbruge boltene fra de gamle pulleyhjul, det “lille” pulleyhjul øverst og det store nederst på bagskifterens arm.

5. Du er færdig!

SRAM Force AXS med Tripeak JetStream Pro Pulleyhjul

Priser

Vejledende pris: 1199,-

Fås pt. til de mest gængse bagskiftere, fra både SRAM og Shimano.

Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Sådan konverterer du til tubeless
Er du en af dem der stadig kører med slanger i dine...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.