Sådan tager du perfekte billeder af din racercykel

Vil du også kunne tage lækre billeder af din racercykel, som får alle vennerne til at savle af misundelse? Vi giver dig en masse tips og tricks i denne guide, så du får eksponeret din racercykel på den bedst mulige måde! Nogle af rådene er ligetil, mens andre andre kræver lidt mere forberedelse.

Cyklen – sådan forberedes den!

Cyklen er, naturligvis, den vigtigste del af billedet og der er mange ting der bør være på plads førend man finder kamera eller smartphone frem – check-liste nedenfor.

  • Sørg for at cyklen er ren, altså som i pinlig ren!
  • Evt. logo på dækkene bør være ud foran ventilerne og ventiler/logoer bør være skjult bag forgaffel og seatstay bagpå, eller være placeret præcist kl. 6.
  • Pedalarmene skal være placeret horisontalt.
  • Cyklen skal vende med kæde og kassette mod kameraet og sørg for at være på den store klinge foran og den lille klinge bagerst.
  • Fjern evt. saddeltaske, lygter, pumper og andet udstyr der “skæmmer” billedet.

Baggrund og lokation…

Baggrunden bør være rolig og gerne ensfarvet, den skulle jo helst ikke stjæle opmærksomheden fra cyklen. Sørg også gerne for at der er pænt og ryddelig i forgrunden og baggrunden ikke er fyldt med forstyrrende elementer.

Cyklen må meget gerne stå mod en mur, det betyder dog ikke at du ikke kan tage fede billeder ude i naturen, bare du sørger for at det ikke er baggrunden der løber med af opmærksomheden. Tager du billederne med et bedre kamera, eksempelvis et system eller spejlreflekskamera så være opmærksom på dybdeskarpheden, så cyklen fremstår knivskarpt og baggrunden fremstår sløret.! Vil man gerne illusionen af at cyklen står selv, skal man have hjælp fra en kammerat der holder cyklen i baghjulet, slipper den for en stund mens man skyder løs med kameraet eller smartphonen og griber den igen inden den vælter. Alternativt kan cyklen holdes oprejst med en pind eller lign., her gælder det om at være kreativ og finde en løsning der ikke skaber for meget distraktion i billedet.

Så bør du være klar til at tage “pro” billeder af din racercykel, hvad enten det er ren “blær”, salgsbilleder eller bare nogle lækre billeder til upload på Instagram, Facebook eller cykel fora’s.

Eksempler

Rigtigt!

cykelbillede-right
“Rigtigt” – dog burde sadeltaske og dunke være fjernet, hvis det skulle være helt efter “reglerne”

Forkert…

img_20151128_113931
Forkert, bl.a. “rodet” baggrund og beskidt cykel.
Mere af Noel Juul Christensen

Anmeldelse: Mio Cyclo 505 HC

På vor søster-site, eReviews.dk, er anmeldelsen af Mio Cyclo 505 HC nu...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.