Test: Denver SW-500 smartwatch

Sportsure eller Smart Watch med indbygget GPS bliver mere og mere moderne da træning er blevet meget sjovere med sportsur, som tillader os at måle mange forskellige ting undervejs. Vi har i denne omgang et Denver SW-500 smart Watch med touchskærm og indbygget GPS til test.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder vi selve Denver SW-500, en kort vejledning og et opladerkabel sammen med ladedock. Se også vores unboxing video herunder.

Design og funktionalitet

Denver SW-500 er et pulsur, aktivitetstracker og GPS, der desuden har et super display med høj opløsning og eksklusivt farvevalg. Ydersiden på uret er sort og minder om klassiske sportsure med en rund urskive. Remmen er af gummi og er udstyret med huller, som giver kroppen mulighed for at ånde ved brug til motion. Bagsiden af remmen og uret har en sporty, grøn farve, som egentlig passer rigtig godt til klubtøjet jeg cykler i.

Denver SW-500 er med de mest basale funktioner man forbinder med et smartwatch, som du nemt kan benytte dig af. På uret kan du se, hvor mange skridt du har taget i løbet af dagen, holde øje med tiden, antal kalorier du har forbrændt samt klokken. Ved aktivitet tracker den afstanden, du bevæger dig, da uret via GPS-signaler beregner, hvor langt du har løbet, cyklet eller gået. Derudover har uret en tryksensor, der hjælper med at beregne de højdemeter som du har bevæget dig.

Et Denver SW-500 er et smart ur, som både giver dig mulighed for at monitorere musik, opkald og notifikationer via touchskærmen. Uret kan i mørke lyse, der kan aktiveres ved, at du ryster armen, dog synes jeg at armen skal rystes lidt for meget efter min mening. Når du løfter armen for at se, hvad klokken er, vil uret også automatisk vågne. Uret måler også dit søvnmønster, så du via appen kan se hvor meget du reelt sover. Det gør uret ved at måle, hvor meget du bevæger dig mens du sover,  man bevæger sig typisk mere ved overfladisk søvn.

Konklusion

Denver SW-500 er et sportsur der pt. kun egner sig til løb, gang og cykling, da der ikke er andre sportstyper indbygget i uret. For mig mangler der en del i forhold til selv at kunne indstille, så som app’s til andre sportsgrene. Jeg er vant til at bruge et Garmin Fenix 5 så når man sammenligner med den er der lang vej op. Men man skal selvfølgelig også huske på at dette ur også kun koster 1/5 del af prisen. Men da jeg både, cykler MTB, går, løber og roer kajak så mangler der mulighederne for at kunne tilføje sine egne app’s eller lave dem så de passer til det man skal bruge. Noget som Denver er bedre til end andre sportsure jeg har prøvet, er at den GPS der er indbygget i uret virker rigtig godt. Det betyder at den fanger GPS signal meget bedre inde i skoven end den Garmin jeg ellers bruger. På Garmin skal man altid have Speed sensor på når man kører i skov for at den stadig kan se hjulet kører rundt. Det er ikke nødvendigt med dette ur. Så GPS’en får thumbs up!

 

Uret har en fantastisk opløsning i displayet, og touch delen fungere rigtig godt, det skal Denver have ros for, det spiller. Men mangler at have displayet vist hele tiden, så man kan se hvad klokken er når man også bruger uret til hverdag som almindeligt ur. Her skal man ryste lidt for meget på armen før man kan se hvad klokken er. Det kommer til at irritere mig for meget. Men hvis uret blev vist hele tiden så skulle den formentlig oplades dagligt.

Man mangler samtidig at kunne overfører sine aktiviteter til enten Endomondo eller Strava, hvor man har alle sine andre venner. Der er jo den uskrevende regel, at hvis det ikke er på Strava eller Endomondo så er din aktivitet jo ikke sket!

Det er aldrig lykkedes mig at finde frem til de ture jeg har været på med uret via app’en, selv om man går ind på kalenderen, så kan jeg ikke finde den. Har dog fundet turen på uret så den er logget, kommer bare ikke over i app’en så man kan se den.

En sidste ting er at den sluger batteriet for hurtigt. Man skal næsten lade uret hver anden dag, det er for mig alt for meget. Det er f.eks. derfor jeg aldrig kommer til at bruge et Apple watch.

Så alt i alt vil jeg mene at der er en del at arbejde på endnu, der mangler en del for at det vil være brugbart for mig. Men skal man kun bruge det for smartwatch delen, sammen med gang, løb og cykling så vil det formentlig være et rigtig fint sportsur til prisen.

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 704,-

 

Funktionalitet 3
Design 6
Pris 8
5.7
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: EVOC Protector Vest – Rygskjold
I 2009 da jeg startede med at cykle mountainbike, så man stadig...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.