Test: ES16 ENZO cykelbrille med fotokromisk linse

Jeg har nyligt fået muligheden for at prøve ES16 Enzo cykelbrille, der også fint kan bruges til løb og anden outdoor sport: Jeg har udover racer, gravel, mtb og løb testet den til vandring, kajak, SUP og solseng.

Med en vægt på kun 32 gram, er brillen til trods for sin store størrelse så let at have på, at jeg faktisk i starten frygtede, om den sad tilstrækkeligt fast under mine sportslige anstrengelser. Men den sidder perfekt og falder ikke ned på næsen (og jeg har en lille næsestørrelse), så det er udelukkende letheden, der gav tankerne. Det er den bløde kvalitetsgummi næseklemmen er udført i, der gør en stor del af fastholdelsesarbejdet uden at trykke, og den vil kunne fange mange næsestørrelser med pga. sin fleksibilitet. Selv i kraftig regn, sad brillerne, hvor de skulle. Brillestængerne sidder sikkert på plads og giver heller ingen gener eller tryk på ørerne. Så det er bare at nyde, at den næsten ikke mærkes, men at den brede linseramme giver en bred synsvinkel og øger stor beskyttelse til øjnene mod vind, støv og insekter. Letvægtskonstruktionen og det ergonomiske design betyder følgelig brillen er utroligt behagelig at have på, selv i det lange cykel/kajak/SUP/løb.

Det mest imponerende ved denne sportsbrille er dog dens fotokromiske linser. Disse linser tilpasser sig automatisk til forskellige lysforhold, hvilket betyder, at de bliver mørkere i stærkt lys og lysere i svagt lys. Dette gør det muligt at bruge brillerne i forskellige vejrforhold uden at skulle skifte linser. Uanset om det er solrigt eller overskyet, er mine øjne beskyttet, og jeg kan se klart og skarpt på min tur. I et land som Danmark med omskiftelighed i vejret fra det ene øjeblik til det andet, er det uhyre praktisk. Jeg har kunnet se, selvom regnen pludselig omsluttede mig, og jeg har undgået ikke at kunne se vejens beskaffenhed, nå jeg er kørt fra stærk sollys ind i en tunnel eller ind under træernes skyggende kroner. De et på et splitsekund gået fra mørke til klare, og jeg har undgået at føle mig blind og usikker på, om der lå sten, eller der var farlige huller i vejen eller på sporet. Den optiske kvalitet på linserne betyder, de giver et klar og præcis syn uden forvrængninger eller slør.

Der medfølger 3 glas til brillen. De 2 ekstra er en klar linse og en mørk linse. Den mørke linse er Polarized. Selvom fotokromiske linser giver en vis UV-beskyttelse, er det stadig en god idé at bruge solbriller med højere UV-beskyttelse, især når man befinder sig i stærkt sollys eller i områder med intens UV-eksponering. Det er der sørget for er muligt med den mørke linse og sikrer et ekstra lag af beskyttelse for ens øjne. Den helt klare linse uden beskyttelse, ved jeg ikke, nu jeg har den fotokromiske, hvad jeg skal bruge til. Den lille linseramme til at få glas med styrke i. klikkes let på indvendigt i den store brille, og vil jeg med tiden, som mit blik forringes med alderen, overveje at bruge. Brillen kommer med en ES16 klud og en ES16 brillepose i en Hard Case. Den kommer jeg til at få glæde af, da jeg har knækket adskillige sportsbriller under transporten i min kuffert.

Konklusion

Samlet set kan jeg varmt anbefale denne brille, der kombinerer en rummelig og komfortabel pasform med avanceret teknologi med klare fotokromiske linser, til alle sports- og cykelentusiaster. Den sikrer optimal syn og beskyttelse under alle lysforhold. Uanset om du er en landevejscyklist, løber, mountainbiker eller andet, vil denne brille være en pålidelig følgesvend på dine ture. Melder du dig ind i ES16’s kundeklub kan du købe brillen til 720 kr., og det betyder, du får meget brille for pengene.

Pris og tilgængelighed

Set til 899,- / Medlemspris: 720,-

Funktionalitet 10
Design 9
Pasform 10
Pris 9
9.5
Mere fra Trine Balskilde Stoltenborg
Test: JBL Soundgear Sense høretelefoner
Oplev verden med nydelse og klarhed under alle aktiviteter sammen med vellyden...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.