Test: MIIEGO Simpl Go

Dansk MIIEGO kender vi efterhånden godt her på CykelStart.dk og glæden var derfor stor da der blev annonceret et par nyheder her til efteråret.

Simpl Go er én af nyhederne og her er, modsat tidligere modeller, tale om et mere basic produkt – dog stadig IPX-4 certificeret og lavet til aktivt brug – men uden alt for mange fancy funktioner, for at kunne holde prisen nede under 500,- som for mange er en magisk grænse.

Vi har de seneste uger testet Simpl Go, både til hverdags og træningsbrug.

Hvad er der i kassen?

MIIEGO’s Simpl Go kommer pakket i en æske der er i de sædvanlige MIIEGO farver og med deres sportslige udtryk. I kassen finder man en mindre trykt manual, et microUSB kabel til opladning og selve hovedtelefonerne – simpelt!

Se vores unboxing af MIIEGO Simpl Go nedenfor.

Design og funktioner

Som nævnt indledningsvis, så er Simpl Go sendt på markedet med en vejledende pris på 499,- hvilket gør at målgruppen for Simpl Go er noget større end ex. deres Boom by MIIEGO til 1199,- Det betyder også at designet er helt klassisk og uden alt for mange dikkedarer, netop for at kunne holde prisen nede. Det betyder dog, heldigvis, ikke at MIIEGO er gået på kompromis med kvaliteten – for Simpl Go virker til at være solidt bygget og der er ikke noget at udsætte på hverken materiale eller finish.

Simpl Go er et on-ear headset, det betyder at ørepuderne sidder på året. I praksis betyder det at lydisoleringen ikke er lige så god som et par over-ear der dækker ørerne, til gengæld er det så lidt nemmere at følge med i hvad der sker omkring en.

Simpl Go har et headband med gummi på indersiden, hvilket skal hjælpe med at holde det på plads. Selve ørebøfferne sidder på en smal metalbøjle og kan justeres op og ned alt efter hovedstørrelse.

Ørepuderne er udført med mesh, så det er nemmere at komme af med varmen. Havde man brugt et kunstmateriale ville man hurtigt opleve at ørerne blev varme og våde af sved efter ret kort tid. Mesh-puderne kan tages af og vaskes, hvis man ønsker det – de er dog en kende bøvlede at få på plads igen – her havde jeg nok foretrukket en “klik” løsning som man ser på andre headsets.

Simpl Go er udstyret med fysiske knapper til justering af lydstyrken, som også kan bruges til at skifte nummer, derudover en knap på højre side som kan bruges til at play/pause musikken eller besvare et opkald. De fysiske knapper ser jeg kun som et plus, da det så også er nemt at betjene med svedige/våde fingre – her kan touchbetjening godt være en ulempe.

Nederst på højde ørebøf er også microUSB stikket der bruges til opladning af batteriet, et batteri der giver helt op til 16 timers spilletid – hvilket er ret imponerende! Skulle man alligevel løbe tør for strøm, så kan de også bruges kablede via minijack, kabel medfølger dog ikke – så dette skal købes ved siden af.

Som nævnt indledningsvis, så er Simpl Go IPX-4 certificeret, i praksis betyder det at de tåler sved og let regn – og mere vil de formentlig heller ikke udsættes for til daglig.

Headsettet vejer 120 gram og det gør dem ret lette og derfor velegnet til aktivt brug, hvor man ikke ønsker et stort og klodset headset. De tilsluttes nemt (trådløst) via Bluetooth 5.0 til alt fra smartphones til computere og tablets.

Der er indbygget mikrofon, så Simpl Go kan også bruges som headset i en snæver vending. Mikrofonen fungerer ret fint og jeg har ikke ikke hørt “brok” over dårlig kvalitet fra dem jeg har talt med, så ringer telefonen under træning, eller gåturen, er der ingen undskyldning!

Pasformen og lyden!

Simpl Go har været brugt til “lidt af det hele” i testperioden, jeg har både vasket bil(er) slået græs og bare brugt det i hjemmet, udover at det er blevet brugt til svedige træningssessioner på hometraineren.

Pasformen er rimelig god, men mit hoved er forholdsvis lille – så jeg kunne faktisk godt have ønsket mig at det var lidt strammere ind mod ørerne. På mit hoved sidder det så tilpas løst at det kan rykke sig en kende når man står med hoved nedaf eller lign., så jeg har måtte justere en del på det under brug. Det skyldes dog kun det faktum at mit hoved er lille – og det skal ikke ses som en “downside”, men har man et lille hoved skal man måske lige være opmærksom! At headsettet ikke presser ind mod ørerne, betyder så omvendt at det kan bruges mange timer af gangen, uden at det er ubehageligt eller begynder at stramme omkring hovedet.

Under træning, indendørs på hometraineren, har jeg fået testet sved-resistensen og de lever endnu! Ørepuderne har været helt gennemblødte, men materialet tørrer forholdsvis hurtigt og man får ikke “varme ører” som hvis det havde været kunstlæder eller lign. materiale.

Lydmæssigt så har MIIEGO efterhånden en signatur-lyd der er lidt bastung, Simpl Go er ingen undtagelse. Der er en solid (og markant) bass og det passer jo godt til den musik langt de fleste lytter til ifm. træning. Det betyder dog ikke at ulden er helt ulden og bassen altdominerende, men den er der og klart i fokus.

Jeg har udsat dem for alt fra tung rap, til hurtig “dak” og ikke mindst moderne popmusik og radio – alt klarer de ganske glimrende og jeg er faktisk overrasket over hvor meget lyd der er i dem.

Konklusion

Simpl Go er et glimrende on-ear headset til en pris hvor de fleste kan være med. Lyden er absolut godkendt, til den bass-tunge side, de tåler sved og let regn samtidig med at de er lette og luftige. Hvis man som undertegnede har et lille hoved bør man måske lige prøve dem i en butik for at sikre sig at de sidder godt nok fast. Personligt kunne jeg godt ønske at de sad en smule tættere/strammere omkring mit hoved, så der ikke var samme behov for at justere lidt på dem under brug.

Lang batteritid, god lyd og et let og luftigt design beskriver vist meget godt Simpl Go!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 499,-

Funktionalitet 9
Lydkvalitet 8
Pasform og komfort 7
Pris 8
8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Denver ACK-8058W Unboxing
Unboxing af Denver’s ACK-8058W , et 4K actionkamera med skærm, Wi-Fi og en...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.