Test: Ventoux Tobias Bibshorts

Vi har de seneste måneder testet forskelligt cykeltøj fra danske Ventoux og turen er nu kommet til Deres high-end bibshorts med det dansk-klingende navn, Tobias. Modellen fås i 3 farvekombinationer, den helt klassiske sorte samt en version med rød eller blå kant ved lårene.

Med en vejledende pris på 699,- placerer de sig som en “mellemklasse” bibshorts til den seriøse motionist, eller konkurrence-rytteren.

Design og funktionalitet

Den testede model er udført helt i sort, så designet er meget klassisk. Materialet er blødt og ganske let og naturligvis er alle syninger flade, så irritation undgås. En del af syningerne er med hvid tråd, som er en fin kontrast til det sorte materiale. Modellen er med seler, der er i mesh fra starten af skulderen, mens hele ryggen ligeledes er i mesh. Det betyder at selerne er meget strækbare, samtidig med at åndbarheden er god! Bukserne går forholdsvis højt op i livet, hvor der øverst ligeledes er et stykke med mesh.

Ventoux-Tobias-Bibshorts-front-no-shirt

Ventoux-Tobias-Bibshorts-backside

Ved låret er et Ventoux logo i gummi, det faktum at det er i gummi gør det lidt mere ekslusivt at se på, istedet for blot et klassisk printet logo, på modsatte side er Ventoux navnet printet på. Ved benene er afslutningerne laserskårne, hvilket betyder en bred elastisk kant med silikone indvendigt. I praksis betyder det at bibshortsene sidder tæt omkring låret og ikke glider op – uden dog at stramme på nogen måde da elastikken er så bred.

Ventoux-Tobias-Bibshorts-silikone-strip

Modellen er naturligvis udstyret med pude, en rød en af slagsen med 10mm padding på det tykkeste sted. Som de fleste andre, er den inddelt i zoner, for øget komfort. Den kraftigste padding er placeret bagerst ved siddeknoglerne, mens den bliver tyndere foran – hvor der ikke er behov for nær så kraftig polstring. I siderne og længst foran er puderen endda perforeret for god ventilation. Puden er rimelig fleksibel, og med 10mm polstring giver den en god komfort, uden at være for tyk.

ventoux-tobias-bibshorts-insert

Pasformen er tæt, men på den gode måde – for sådanne bibshorts skal sidde tæt til kroppen. Man ønsker ikke at stoffet flagrer eller er løst, for det øger luftmodstanden. Hvis ikke de sidder tæt er åndbarheden heller ikke optimal, da stoffet skal sidde tæt på kroppen for at kunne transporterer fugten væk og holde huden så tør som mulig.

Størrelsesmæssigt er de “normale”, dvs. der ikke bør være behov for at gå en størrelse op, som det ellers ofte er tilfældet. Til mine 175 cm. og ca. 70 kg. er en str. M fremragende.

Ventoux-Tobias-Bibshorts-side

I brug er Ventoux Tobias Bibshorts ganske behagelige, stoffet er blødt og meget strækbart for en god komfort. Selerne er behagelige og grundet brugen af mesh er de også enormt fleksible, samtidig med at åndbarheden er rigtig fornuftig. Generel egner Ventoux Tobias Bibshorts sig bedst til brug forår og sommer, da materialet er ret luftigt og derfor ikke yder den store beskyttelse mod vind og vejr.

Ventoux-Tobias-Bibshorts-back

Puden, som Ventoux Tobias Bibshorts er udstyret med, er ganske komfortabel – men samtidig meget lig den pude man også typisk vil finde i et par lidt billigere bibshorts. Den gør dog jobbet og sikrer en fornuftig komfort, uanset om man kører på landevejen eller i skoven.

Ventoux-Tobias-Bibshorts-side

Konklusion

Samlet set er Ventoux Tobias Bibshorts et udmærket bud på et par bibshorts med seler og pude. Designet er pænt og meget neutralt, hvilket gør de passer med de fleste sko, jersey’s og andet udstyr. Funktionelt er de også, med nogle gode seler, god åndbarhed generelt til de varme dage og laserskårne afslutninger ved lårene – så de sidder tæt, uden at stramme.

Puden giver en fornuftig komfort, selvom jeg måske nok have forventet en lidt bedre pude med større fleksibilitet i prisklassen – den gør dog jobbet og er bestemt ikke dårlig.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 699,-
Set til 599,-

8 Funktionalitet og pasform

7 Design

6 Pris

7
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Christensen

LinusPro – Danske energiprodukter

LinusPro Nutrition, eller bare LinusPro, er, trods det meget internationalt klingende navn,...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.