Vælg den rette cykelholder til biler med træk

Har man træk på bilen er det bestemt at foretrække med en cykelholder der monteres herpå, da holderne som udgangspunkt er meget stabile, vindmodstanden er begrænset og så er cyklerne nemme at få og på.

I denne guide har vi samlet 3 gode bud på cykelholdere biler med træk, med plads til 2 cykler, i forskellige prisklasser.

Vigtigt ved valg af cykelholder

Når man skal finde den helt rette cykelholder er der naturligvis en række ting man skal være opmærksom på, vi har lavet en check-liste nedenfor.

  1. Hvor mange cykler skal den kunne rumme?
  2. Skal den bruges ofte, eller kun sjældent?
  3. Skal den være nem at montere?
  4. Skal den kunne vippes mens den sidder fastspændt, så man kan komme i bagagerummet?
  5. Har man særlige cykler der gør at der er særlige krav til cykelholderen? Det kunne eksempelvis være en el-cykel som vejer mere end en traditionel cykel, en fatbike med meget brede dæk eller noget tredje.
  6. Hvordan spændes cyklerne fast?
  7. Har man brug for at kunne låse cykelholder og/eller cyklerne fast til holderen?
  8. Skal den fylde minimalt når ikke den er i brug?

Har man først overvejet og måske også taget helt stilling til ovenstående spørgsmål, så bliver det meget nemmere at vælge den helt rette cykelholder til ens behov. Hvis cykelholderen kun skal bruges sjældent, kan man måske godt leve med den er lidt omstændig at montere, ikke kan vippes og måske heller ikke er af den allerbedste kvalitet. Er det til gengæld til cykelholder som skal bruges ofte, tit skal afmonteres og bruges med forskellige cykler – så er det bestemt værd at betale lidt ekstra og få en lidt mere lækker model med alle de smarte features.

Helt generelt, så går man ikke helt galt i byen hvis man vælger en cykelholder fra enten Thule, BuzzRack eller Atera – alle 3 producenter som laver cykelholdere i topklasse, men også i den høje ende af prisskalaen. Vores anbefaling vil dog, helt generelt, være at man undgå de billigste “no-name” modeller som man ofte finder i byggemarkeder eller lign., de er ofte af meget ringe kvalitet med en tvivlsom sikkerhed. I praksis vil man derfor kunne opleve at er knap så robuste, ikke nær så stabile som de lidt dyrere modeller og så er bespænding af både cykelholder og cykel ofte besværligt og omstændigt.

Har man brug for en cykelholder der er velegnet til el-cykler? Så bør man kigge på Atera Strada E-Bike M. Er man derimod i markedet for en cykelholder som fylder minimalt når den ikke er i brug, så bør man se på Thule’s VeloCompact-serie der kan foldes sammen.

Nedenfor er vores bud på cykelholdere i 3 forskellige prisklasser, som passer til de fleste og som vi godt tør betegne som “godt køb”.

Cykelholder – Budget

Den budgetvenlige cykelholder kommer fra BuzzRack, modellen hedder BuzzBee og den rummer 2 cykler. Den kan klappes sammen så den ikke fylder så meget når den ikke er i brug, og så holder cyklerne fast ved både hjul og stel. Der er ikke mange “smarte” funktioner, men det er en stabil og holdbar cykelholder som gør jobbet – til en absolut rimelig pris.

Cykelholder – Mellemklasse

I mellemklassen er det svært at komme udenom Thule der generelt har en enormt sortiment fra mellemklassen og op, Deres “budget” cykelholdere er begrænset til saksemodellerne som vi bevist har udeladt da de ikke egner sig til transport af andet end hverdagscykler.

EuroRide-serien fra Thule er blandt deres billigere cykelholdere, men der er ikke sparet på funktionerne. Den monteres nemt uden værktøj, cyklerne holdes fast med gribearme og stropper omkring hjulene. Den kan derudover vippes og så kan cykler, såvel som holder låses fast – hvilket kan være yderst praktisk hvis man skal på ferie og har brug for at holde ind på rastepladser eller lign.

Cykelholder – Topklasse

Ønsker man ikke at gå på kompromis med noget, men ønsker den bedst mulige cykelholder er der faktisk flere forskellige løsninger, dog er det Thule og tyske Atera der dominerer denne klasse.

Atera Strada Sport M er en enormt lækker cykelholder der er både robust, elegant og faktisk ikke vejer specielt meget. Cyklerne står klippestabilt på holderen og har spænder ved både hjul og stel. Det er lidt mere besværligt med spænderne til stellet, modsat gribearmene, til gengæld sidder cyklen bedre fast! Der er naturligvis også mulighed for at vippe denne og cykler, såvel som holder, kan låses fast.

De fleste af ovenstående modeller fås også til 3-4 cykler, enten i samme model eller en model der er sammenligning – er du i tvivl om hvilken model du skal vælge er du meget velkommen til at skrive en kommentar nedenfor.

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.